• Bulgaristan İsim Denklik Belgesi İşlemleri
    T. MERCAN, 20 Haz 2018, 13:31

    Merhaba, isim denklik belgesi için vekaletname vermek gerekir mi? Herhangi bir kişi bu belgeyi konsolosluktan çıkartabilir mi ? NOT: Bu işlem çifte vatandaşlık için yapılmaktadır. Cevaplarınızı bekliyoruz. İyi günler dileriz...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık İşlemleri Nasıl Yürütülür?
    A. Erdil, 19 Haz 2018, 18:41

    Merhaba anneannem ve anneannemin babası ve annesi Bulgaristan doğumlu. Benim annem ve biz torunları olarak Bulgaristan vatandaşlığı alabiliyor muyuz? Avrupa'da oturma, çalışma hakkı gibi haklarımız oluyor mu? Bunun belli bir süresi var mı ve gerekli şartlar nelerdir? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar....

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eş Üzerinden Bulgaristan Vatandaşlık
    N. SÜMER, 19 Haz 2018, 11:01

    Bulgaristan vatandaşıyım. Eşim TC Vatandaşı 7 yıldır evliyiz. 5 yıl ve 54 ay kesintisiz BG veya Avrupa'da yaşamadan vatandaş olmak mümkün değil mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık Alma Hakkı
    o. çetin, 18 Haz 2018, 14:01

    merhaba, Anneannem ve dedem Rusçuk doğumlu ama vefat ettiler. Annemin Bulgaristan'dan vatandaşlık alabilmesi için ne yapması gerekiyor ve buna istinaden annemden sonra kızı olarak bende hak ediyor muyum?.Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşı Pasaport İşlemleri
    C. Mutlu, 18 Haz 2018, 07:21

    Merhaba,1983 doğumluyum ve 1989 göçmeniyim. 2009 yılında çifte vatandaşlık aldım fakat 2014 yılında pasaportumun süresi doldu ve yenilemedim. Ayrıca Bulgaristan kimlik kartım da yok, hiç almadım. Bulgaristan'a hiç giriş çıkış yapmadım. Bu durum da pasaportumu yenilemek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Buradan yani Türkiye'den pasaportumu yenileyebilir miyim yoksa Türk pasaportu alıp Bulgaristan'a gitmem mi gerekiyor? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Banka Hesap Bakiyesi
    M. aydın, 18 Haz 2018, 01:28

    İlk defa yurt dışına çıkacağım için vize işlemleri için hesabımda ne kadar TL olması gerekir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Evlilik Tescil İşlemleri
    S. ÇİDEM, 17 Haz 2018, 16:57

    eşim hem bulgar hem türk vatandaşı, ben ise sadece türk vatandaşıyım, nikahımızı istanbul - türkiyede yaptık, d vizesine başvurmadan önce evliliğimizi bulgaristan makanlarında onaylatmak ve ordan bu belgeyi almak istiyorum. - istenilen evrakları size gönderdikten ortalama toplam kaç gün sonra bulgaristan evliik tescil belgem elimde olur ? - toplam masrafı bana ne kadar olur ? - evrakları göndermek dışında şahsen gelmem gereken bir iş imza var mı ? aynı şekilde bu evlilik tescil belgesini aldıktan sonra; d vizesi için, evrakları gönderdikten sonra; - d vizesi ortalama kaç günde çıkar - toplam masraf (evlilik tescil belgesi masrafı dahil olmadan) kaç tl tutar ? - evrakları göndermek dışında şahsen gelmem gereken bir iş imza var mı ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık İşlemleri Hakkında
    ö. durmuş, 17 Haz 2018, 15:41

    Merhabalar. Dedelerimin babaları, dedeleri 93 harbi zamanı Türkiye'ye göç etmişler. Şu an Bulgaristan'da uzaktan da olsa hala akrabalarımız var. Bende vatandaşlık almak istiyorum. Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkım var mıdır acaba? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık Hizmetleri
    K. Ergin, 16 Haz 2018, 19:08

    Merhabalar, Benim anneannem Bulgaristan doğumlu ancak sağ değil ve kimlik belgesi elimizde bulunmamakta. Şayet konsolosluk üzerinden kayıtlarına ulaşabilirsek. Bu durumda annem ve ben Bulgaristan vatandaşlığı hakkı elde etme şansımız var mı ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vize İşlemleri Genel Bakış
    Kevser, 12 Haz 2018, 18:17

    Merhaba, Ben Eskişehir'de ikamet ediyorum. Bulgaristan Turist vizesi hakkında bilgi almak istiyorum. Ayrıca, yolculuğumu İzmir üzerinden Yunanistan geçişli olarak yapmayı planlıyorum, ancak Yunanistan, içinde durmadan direkt geçiş için transit vize istiyor mu? Bilgi alabilir miyim? Bulgaristan'da olmayı planladığım tarih 5-12 Ağustos.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Soy Bağı Üzerinden Çifte Vatandaşlık
    H. Aydın ÖNCEL, 12 Haz 2018, 14:56

    Merhaba, Kayınpederimin babasının babası Bulgaristan doğumlu. Kayınpederimin dedesinin soy bağına istinaden Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru yapabilir mi ? Saygılarımla.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN GÖÇMENİ AKRABALARIMDAN VATANDAŞLIK ALABİLİR MİYİM ?
    İ. Unat, 20 Nis 2018, 09:36

    Soy Ağacından hısım ve akrabalarımın bulgar göçmeni olduğunu öğrendim. Çifte vatandaşlık talep etmek için yapılması gerekenler konusunda bilgi almak istiyorum

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Emeklilere Bulgaristan Oturum İzni
    B. TOPAL, 16 Nis 2018, 20:09

    Emekliyim. Bulgaristan da Emekli Oturum İzni almak istiyorum. Bulgaristan da oraya gidip bir gayrimenkul almadan veya kira kontratı yapmadan ikametimin belli olması mümkün değil. İkametimin belli olabilmesi için önce Bulgaristan a D Vize alıp gitmeliyim. Ben nüfustan vukuatlı nüfus kaydımı, Adliye den Adli sicilimi, SGK dan emekli olduğuma dair maaş da gösterir belgeleri alıp asılları ve aslı gibidir Noter onaylı nüshalarının Apostil onaylarını, biometrik fotoğrafları halledebilirim. Bu halde D Vize alıp Bulgaristan a gidebilmemi ve ikamet konusunu da orada hallettikten sonra oradan Emekli Oturum müsadesi için başvurabilmemi sağlar mı. Ayrıca ben Eurozone dahilindeki bir ülkeden Multi Schengen vizesi aldığımda emekli oturum izni ve vizesi için Schengen Multi Vizem olsa bile Bulgaristan D vizesini yinede ayrıca almam gerekir mi ? Ben multi Schengen vizem varsa bununla Bulgaristan a giriş yapabildiğime göre Bulgaristan a girdikten sonra bir tarla-bahçe veya bunların içerisinde olan bir ev yada bir apartmanda bir daire satın alabilir miyim bu konuda bir kısıtlama yada bir alt-üst limit var mıdır. Bana e mail ve/veya telefon ile dönüş yapar mısınız ? Verecek olacağınız bilgiler için teşekkür ediyorum

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum yenileme
    D.Ozden, 16 Nis 2018, 13:35

    merhaba, Benim 1 yillik oturum surem 30.03.2020tarihinde dolacaktır ve bunun için tekrar oturuma başvurmak istiyorum, gerekli evraklar ilk başvurudaki gibi mi olacak? Ayrica licna kartim da var. Bir de kesinlikle hesapta 3900 Euro olmak zorunda mi? yada maas dokumanimi versem olur mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı nasıl alınır
    ONUR, 12 Nis 2018, 13:36

    Merhaba, Babaanne Eskicuma doğumlu olup göç ile Türkiye'ye gelmiştir. Ayrıca babaanne tarafından üst soylar da Eskicumalıdır. Ancak babaanne dahil hiçbiri hayatta değildir. Ben de Türkiye doğumluyum. Çifte vatandaşlık alma durumu nedir? Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Acil Vize Hattı 0532 383 94 36
    R. ŞABAN, 17 Mar 2018, 20:14

    Acil bulgaristan vize talebinde bulunmaktayım 2 gun içinde vize almam gerekmekte. BUlgaristandan 6 ay veya 1 yıl transit vize almak mümkün mü? Transit vize basvuru ucretlerinin toplmı kac tl/euro dir? Makedonyada ailenin tamamının bulunması, sık sık ölüm/düğün nedenleri ile emekli insanlar gitmesi gerekiyor. Bu nedenle multiple tranzit vize almak mümkün müdür.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan kız arkadaşım gelecek
    M.Y., 14 Mar 2018, 21:44

    Merhaba Bulgaristan kız arkadaşım Türkiye 'ye gelecek. Sınırda yanında 600 euro para sorulmuş bir ay için. Turistik amaçlı çıkışlarda 1 aya 600 iki aya 1200 üç aya 1800 euro hesabında para göstermesi isteniyormuş. Bir de üzerinde altınları olduğu için altınlara sigorta parası istenmiş. Bu doğru mudur, lütfen bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan oturumum var Almanya'ya gidebilir miyim ?
    M.K., 14 Mar 2018, 19:58

    Merhaba Ben Türk vatandaşıyım eşim hem bulgar hem de türk vatandaşı. Eşim üzerinden bulgaristanda evliliğimizi onaylayarak bana liçna kartı çıkardık. Fakat benim soyismimi taşıdığı için eşim liçna kartında ve pasaportunda soyismimin yazılışı ile benim liçna kartımdaki soyismimin türkçe karakterlerde yazılışı tutmuyor. Bende kucuk yazıyor onda farklı kyuchyuk şeklinde yazıyor almanyaya seyahat etmeyi düşünüyorduk bu sorun teşkil edermi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eski soydan Bulgaristan vatandaşlığı almak
    A.M.ALBORA, 11 Mar 2018, 14:46

    Merhaba Ben İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktayım. Bulgaristan Yanbolu da 01/07/1868 yılında doğan İsmail Dedem (babasının adı MEHMET, Annesinin adı VİŞNE) dolayısıyle BULGAR SOYU nedeniyle Bulgaristan vatandaşlığına geçmek istemekteyim. Bu konu hakkında ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirip yönlendirebilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • romanya vizesi için gereken evraklar 2019
    F. ersaraç, 11 Mar 2018, 02:30

    Merhaba Ağustos ayında ailemle birlikte,Romanyaya gitmeyi planlıyoruz,Benim T.C. pasaportum var,Eşimin ve oğlumun Romanya pasaportu var,Eğer romanya ya vizesi yapıyorsanız hem Romanya vizesini,hem gerekiyor ise Bulgaristan transit geçiş vizesini size yaptırmak isterim.Eskişehir de oturuyorum.Emekli çalışanım,sanırım emekli olarak başvurmak daha kolay olacak.Beni bilgilendiriseniz memnun olurum.SAYGILARIMLA

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye'de doğan çocuğun Bulgaristan vatandaşı için gerekli evraklar?
    İ. Deniz, 05 Mar 2018, 12:27

    Merhaba, Benim Türk ve Bulgar vatandaşlığım eşimin oturma izni var (yalnız Bulgar vatandaşı) yeni doğan kızımıza Pasavan çıkartmak için öncelikle Bulgaristandan Akt za rajdane mi çıkartmalıyız. Kızım Türkiye doğumlu, hangi tür evrakları toplayıp apostile vs yaptırmak gerekli bilgi verebilir misiniz Saygılarımla,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşları Anne ve Babasına Vize
    N. Özkan, 04 Mar 2018, 12:31

    Ben eylül 2017 tarihinde Bulgaristan vatandaşlığı hakkını ve liçna kartımı aldım.Anne ve Babam henüz vatandaş olamadılar.Benim üzerimden nasıl vize alabilirler,kaç gün süreli vize alabilirler.Teşekkürler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1950'ler de göç eden akrabam var, Bulgaristan vatandaşı olabilir miyim
    M.U., 28 Şub 2018, 11:34

    Merhabalar benim Dedem ve Babaannem Bulgaristan doğumlular Bulgaristandan 1952 veya 1953 te Türkiyeye göç etmişler. İkiside şu anda hayatta değiller ben onların üzerinden Bulgaristan vatandaşı olabilir miyim. Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • bulgaristan Vize Ücreti 2019
    y. koç, 27 Şub 2018, 11:37

    merhaba Kurumsal bir Şirkette Yoneticiyim. ilk defa bulgaristana vize alacağım. Bulgaristan vize almak kolay mı ve ne kadar? gereken evrakları ve banka ve hesap numaranızı rica edecektim. Konsolosluk Bulgaristan vize harcının yanında ne gibi masraflar oluyor? kurye ile gondereceğim belgelerimi aynı şekilde tarafıma gerı yollarsınız teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı başvurusu
    M. keleşer, 26 Şub 2018, 13:00

    Merhaba anneannem bulgaristan doğumlu. Anneannemin Abileri şu an bulgaristan vatandaşı. Benim vatandaşlık için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor. Ve bunun maliyeti nedir ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan vatandaşlığı alıp Bulgaristan'da yaşamak istiyorum.
    R.K., 23 Şub 2018, 11:23

    MERHABA İYİ ÇALIŞMALAR DAHA ÖNCE VİZE MERKEZİ'NDEN YARDIM ALARAK BULGARİSTAN VATANDAŞLIK BAŞVURULARI YAPAN YAKINLARIM VAR. BENİM ANNEMİN BABASI BULGARİSTAN DOĞUMLU TÜRKİYE'DE ÖLMÜŞ. E - DEVLETTE AÇILAN YENİ SİSTEMDE GÖRÜNÜYOR.BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞI İÇİN BAŞVURMAK İSTİYORUM VE AİLEMLE BİRLİKTE ORADA YAŞAMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Doğumlu Babadan Vatandaşlık Başvurusu
    G. G., 22 Şub 2018, 10:33

    Merhaba, 1987 ve 2003 doğumlu İki kız çocuğum var. Eşinden ayrılmış bir anne olarak kızlarımın Bulgaristan vatandaşı olmasını arzu ediyorum. Babaanneleri Varna doğumlu olmakla birlikte babalarının vatandaşlığı yok. Bu koşullarda kızlarımın vatandaşlık hakkı elde etmesi için ne yapmalıyım. Saygılarımla,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1934 yılı Bulgaristan göçmenleri vatandaşlık alabilir mi ?
    sevda, 20 Şub 2018, 20:16

    babaannem yaklasık 1934 lerde bulgarıstandan goc etmıs hayatta hala yasıyor vatandaşlık hakkım olabılırmı tessekurler saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Alt soydan Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyim
    H.Yikar, 20 Şub 2018, 15:10

    E devletten aldığım Alt üst soy bilgilerim ışığında annem-babam-annemin babası,annesi--bababın babası annesinin doğum yerleri Varna ve Hasköy olarak görünmektedir.Hepsi vefat etmiş durumdadır.Çifte Vatandaşlık şansım varmıdır. Saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eşim Bulgaristan vatandaşı olursa bende vatandaş olabilir miyim?
    E.K., 20 Şub 2018, 15:04

    Merhaba, Eşim Nazlı Kılavuz'un anneannesinden dolayı Bulgaristan pasaportu için başvuru yapacağız. Bu başvuru sonucunda eşim Bulgar pasaportu alırsa, ben de alabiliyorum değil mi? Kolay gelsin, Emrah Kılavuz

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp