• üçüncü kuşak Bulgaristan vatandaşlığı nasıl alınır?
    C. İrdemen, 10 Ağu 2017, 16:43

    İyi günler benim babaannem 1948 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiş dedem ise 1934 yılında Türkiye'ye gelmiş.Dedem şu an hayatta değil,babaannem yaşıyor.Ben torun olarak Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyorum, babam da hayatta değil ve kendisi 1955 yılında İstanbul'da doğmuş.Bu durumda dedem ve babaannemden dolayı Bulgaristan vatandaşlığını da alabilir miyim şayet mümkünse şartlar nelerdir.Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN PASAPORTU VE KİMLİĞİ NASIL ALINIR ?
    A.Sayıcı, 08 Ağu 2017, 17:46

    Merhaba, Ben çocuğuma pasavan alıp, Bulgaristan kimliği ve Bulgaristan pasaportu almak istiyorum. Ne gibi evraklar gerekli ? Ayrıca nereden başvuru yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vizesi Schengen Mi
    S.Çanakçi, 06 Ağu 2017, 20:26

    Merhaba Vize Merkezi, Bulgaristan turistik vizesi olarak çıkarttığınız vize, Schengen vizesi midir? Bulgaristan Turist vize alarak Yunanistan'a seyahat edebilir miyim? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan pasaportu yenileme
    Ö.Kurtulmuş, 05 Ağu 2017, 21:36

    Merhaba, Ben Bulgar vatandaşıyım ve bulgar pasaportumun tarihi doluyor. Yenilemek için Bulgaristan'a gitmek istemiyorum. Bu yenileme işlemiyle ilgileniyor musunuz? Mümkünse İstanbul da yaşıyorum, burdan halletmek için ne kadar para harcamam gerekir bana söyleyebilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM BULGARİSTAN VATANDAŞI. BENDE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    B.Duru, 05 Ağu 2017, 19:52

    Merhaba, Vize Merkezi'ne bir sorum olacak. Nişanlımın annesinin babası ( yani dedesi ) Bulgaristan vatandaşıymış ve vefat etmiş. Vefat eden kişinin kızı, yani nişanlımın annesi Türk vatandaşı ve Bulgaristan vatandaşlığına geçmek istiyor. Bu kişi vatandaş olduğu takdirde, nişanlım da bundan faydalanabilir mi ? Ve eğer vatandaşlığı kabul edilirse, evlendiğimiz zaman Bulgaristan'da yaşama şansımız olur mu? Teşekkurler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BG PASAPORT SÜRESİ DOLDU.LİÇNA KARTIMLA BULGARİSTAN’A GİDEBİLİR MİYİM?
    A.Pavlova, 05 Ağu 2017, 19:13

    Merhaba Vize Merkezi, Ben şu an Türkiye'deyim. Benim Bg pasaportumun süresi 2 yıl geçti. Ama liçna kartım var. Sadece liçna karta ile Bulgaristan'a geçebilir miyim ? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vizesi Makedonya
    O.Aygün, 05 Ağu 2017, 17:30

    Merhaba Vize Merkezi, Ben Üsküp/Makedonya gezisi yapacağım. İstanbul'dan otobüs ile gitmeyi planlıyorum. Bulgaristan sınırından geçerken alınması gereken transit vize hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM 1939 YILINDA GÖÇ ETMİŞ, BENDE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    C.Saltık, 05 Ağu 2017, 16:30

    Merhaba Vize Mekezi, Benim dedem 1939 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş. Benim şu anda Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkım var mı? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Babam 1931 Romanya Sılıstre doğumlu, ben vatandaş olabilir miyim ?
    S.Aksak, 05 Ağu 2017, 11:11

    Merhabalar, Benim babam 1939 yılında Romanya Sılıstre Karamehmetler köyünden Türkiye'ye göç etmiş . Babam 1931 Romanya Sılıstre Karamehmetler doğumlu. Elimde babamın romanca doğum kağıdı var. Fakat babam 2002 yılında vefat etti. Simdi Vize Merkezi'ne sorum ; babamın doğduğu yer Romanya'da mı, Bulgaristan'da mı ? Ben ve vefat eden kızkardeşimin kızı (yeğenim) vatandaşlık alabilir miyiz? Bunun için nereye başvurmalıyız, ne yapmalıyız ? Teşekkür ederim Sühendan Aksak Irmak Özkaya

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • GEÇİCİ OTURUM İZNİM VAR,NE ZAMAN BULGARİSTAN PASAPORTUMU ALABİLİRİM ?
    İ.Taş, 04 Ağu 2017, 19:09

    Merhaba, Eşim Bulgaristan vatandaşı, ben Türk vatandaşıyım. Yaklaşık iki yıldır evliyiz. Benim Bulgaristan'da geçici oturumum var ve oturumu her yıl yeniliyorum. İkinci yenilemeyi işlemini de yaptım. Vize merkezi'ne sorum ; benim Bulgaristan pasaportunu ne zaman almaya hakkım var ? Bilgi verirseniz sevinirim

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1950 Bulgaristan göçmenleri çocuklarına vatandaşlık hakkı
    O.TOPUZLU, 04 Ağu 2017, 01:07

    1950-1951 göçmeniyiz annem ve babam vefat etti. Ben 1961 Bursa doğumluyum. Annemin TCK no ulaştım ama babam 1963'te öldüğü için TCK nosuna nüfus müdürlüğünde bulunamadı. 2 ablam Bulgaristan doğumlu. 1 ablam ve 1 abim ve ben Bursa doğumluyuz. Diğerleri şu an düşünmüyorlar galiba ama ben çifte vatandaş olup hem oradaki akrabalarımı görmek ve çocuklarıma AB vatandaşı olarak ufuklarının ve geleceklerinin daha açık olmasını istiyorum. Prosedür nedir ve ne yapabilirim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TC DOĞUMLU ÇOCUK İÇİN BULGAR VATANDAŞLIĞI EVRAKLARI
    F.KURT, 03 Ağu 2017, 16:32

    Merhaba, Ben ve eşim Bulgaristan doğumluyuz ve Bulgaristan vatandaşlığımız da var. Çocuğumuzu Bulgaristan vatandaşı yaptırmak için gerekli evraklar hangileridir ? Teşekkür ederim...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN'DAN MAKEDONYA'YA GEÇMEK İÇİN TRANSİT VİZE Mİ ALMALIYIM ?
    G.Demirkan, 03 Ağu 2017, 16:09

    Merhaba, Vize Merkezi'ne bir sorum olacak. Bulgaristan için transit geçiş vize ücreti ne kadar? Eğer ben turistik vize alırsam Makedonya'ya geçmek için de tekrar transit vize almam gerekir mi ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgarsitan vatandaşı aile bireylerine vize başvurusu
    Nefise, 01 Ağu 2017, 21:25

    Merhaba , anne ve babam BG vatandaşı , ben TC doğdum . Bende bg vatandaşlığına başvuruda bulunmak istiyorum . Evrak toplamaya başladım. Siz tüm bu işlemlerin hepsini halledebiliyor musunuz ? Bulgaristan'a gitmem gerekiyor mu? Orada bana tercüman olacak , destek olacak biri benimle geliyor mu ? Ayrıca fiyat olarak ne alıyorsunuz ? Bir de ne kadar zaman sonra vatandaş olabilirim . Bilgi verirseniz sevinirim , teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN DE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    B.Bilir, 01 Ağu 2017, 16:17

    Merhaba Vize Merkezi, Dedem 1940'lı yıllarda zorunlu göç ederek Türkiye'ye gelmiş ve babam Türkiye'de doğmuş. Bu durumda ben Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TÜRKİYE DOĞUMLU ÇOCUĞUMUZU NASIL BULGARİSTAN VATANDAŞI YAPABİLİRİM?
    Cevat, 01 Ağu 2017, 00:50

    Merhaba, Anne baba çift vatandaş olup da, 18 yaşından büyük çocuğa vize alınıp, Bulgaristan' a seyahat edilebilinir mi? (Çocuk çifte vatandaş değildir) iyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BABAM BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN VATANDAŞLIK ALABİLİR MİYİM?
    T.Paçal, 30 Tem 2017, 21:15

    Merhaba Vize Merkezi, Dedem Ahmet Paçal 1907 ve babam Ramazan Paçal da 1932 Bulgaristan Eğridere doğumlular. Babam 2013 yılında vefat etti. Bulgaristan vatandaşlığı alabilmem için gerekli olan belgeler nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM 1951 YILINDA GÖÇ ETMİŞ, BEN DE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    Cemil, 30 Tem 2017, 18:18

    Merhaba, Benim Vize Merkezine sorum şu olacak ; Dedemler Bulgaristan doğumlu ve 1951 göçmeni. Ben 1989 İstanbul doğumluyum. Benim Bulgaristan vatandaşı olmam için ne yapmam gerekiyor ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan vatandaşı çocuklarına vize
    D. Çakmak, 28 Tem 2017, 19:04

    Merhaba . Ben ve 1 buçuk yaşındaki kızım için İzmir Karşıyaka'dan Bulgaristan vizesi almak istiyoruz . Eşim Bulgaristan vatandaşı , orada nikahımız var , kızımın Doğum belgesi de onaylandı . Ben kamu görevlisiyim. (Öğretmen ) vize ücreti ve gerekli evrakları öğrenmek istiyorum ben ve kızım için . Bir de benim vatandaş olabilme durumum var mı ? Şimdiden teşekkür ederim .

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • GÖÇMENLERİN VATANDAŞLIK HAKKINDAN KAÇ KUŞAK YARARLANBİLİR?
    H.Cevıkturk, 28 Tem 2017, 13:29

    Merhaba Vize Merkezi, Göçmenlerin vatandaşlık hakkından, daha sonra kaç kuşak yararlanabiliyor ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • EDİRNE'DEN BULGARİSTAN TURİSTİK VİZE BAŞVURUSU YAPABİLİR MİYİM ?
    S.Kaçar, 27 Tem 2017, 10:19

    Merhaba Vize Merkezi, Bulgaristan seyahati için turistik vize başvurusu yapmak istiyoruz. Eşimle iş sebebi ile Trabzon'da yaşıyorum, aslen Edirneliyim. Edirne'den vize başvurusu yapmamız mümkün mü? Özel sebep belirtmemiz halinde vize sonuçlanma süresinde kısalma olur mu? Vize için başvuru yaptığımda beni tekrar bir mülakat için çağıracaklar mı? Yoksa başvurusu sırasında görüşüp, sonrasında sonucu mu bekleyeceğiz? Bana telefon ile ulaşabilirseniz memnun olurum? İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Pasaportumun süresi geçti, yeni pasaportumu nasıl alabilirim ?
    N.Özgür, 26 Tem 2017, 23:42

    Merhaba Vize Merkezi, Benim pasaportumun süresi geçti, yeni pasaportumu nasıl alabilirim ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgarsitan vatandaşı eşlerine vize başvurusu
    Y. Işık, 25 Tem 2017, 15:16

    Merhaba eşim çifte vatandaş evliliğimiz de her iki ülke tarafından resmî kabul edilmiş durumda. Eşim ile birlikte Bulgaristan'a gitmek istiyorum randevuyu nerden almam gerekiyor? Telefon ya da web adresi alabilirmiyim ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan pasaportu ile Yunanistan'a geçiş
    Öztürk, 24 Tem 2017, 11:37

    Bulgar pasaportu ile yunanistana gidiceğim 18imi doldurmama beş ay var ama noterden veli izin belgesi almadan çıkış yapabilir miyim ve ücreti ne kadar bu belgenin

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 89 göçmenlerine Bulgaristan vatandaşlığı başvuru
    zer, 22 Tem 2017, 14:42

    Merhaba, Esim 89 göçmeni ve bu sebeple çifte vatandaşlık almak istiyoruz. Pasaportları Türkiye'ye geldikleri zaman alınmış. Biz arşivden istedik ve asli gibidir yapıp, gönderdiler. Baska hiç bir şey yok elimizde. Bu belge yeterli midir ? Başka ne gibi evraklar gereklidir? Yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • LİÇNA KARTIM VAR, VATANDAŞLIK BAŞVURUSUNU NASIL YAPABİLİRİM ?
    N.Özgür, 20 Tem 2017, 13:56

    Merhaba Vize Merkezi, Ben 1978 göçmeniyim ve Bulgaristan'da doğdum. Vatandaşlık başvurumu yaptım ve liçna kartımı aldım. Şimdi 3 yıl doldu ve mülakat için randevu almak üzere başvuru yapacağım. Fakat vatadaşlık başvurumu yaptığımda evliydim, ama 1 yıl önce boşandım. Dolayısıyla kimlik bilgilerim değişti. Şimdi nüfus kayıt örneğinin yanı sıra hangi belgeleri göndermem gerekiyor? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vizesi
    K. YILDIRIM, 19 Tem 2017, 17:42

    Merhabalar, Bulgaristan vizesi almak istiyorum. Bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Biz iki arkadaşız. Üniversite’de okuyoruz. 15 gün sonra Bulgaristan’da okuduğumuz bölüm ile alakalı bir araştırma var birkaç şehri gezip araştırma yapmamız gerekli aslında biraz turistik biraz eğitim araştırma amacı ile gidiyoruz. Daha önce farklı bir ülkeye vize almıştım sizin aracılığınız ile hemen yardımcı olmuştunuz. Tekrardan sizinle çalışmak istiyorum. Vize için hangi evrakları toparlamam gereklidir? Ve en az kaç gün öncesinden arkadaşımın ve benim gerekli evraklarımızı size ulaştıralım? En az kaç gün öncesinde başvuru yapmamız daha sağlıklı olacaktır? Ve kaç günde sonuçlanır? Yardımlarınızı bekliyor olacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan oturum izni ile evlilik
    H. Karakaş, 18 Tem 2017, 22:59

    Merhaba, Evlilik nedeniyle eşim üzerinden geçen sene D vizesi İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğundan D vizemizi alarak Bulgaristan Plovdiv fdeki yabancılar şubesine başvurarak oturum başvurusunda bulunduk. 1 yıllık geçici oturum verildi. Bu sene tekrar oturum iznimi uzatmak için başvuru yapacağım. Uzatmak için gereken evrakları öğrenebilir miyim? Ayrıca bgde yaptırılması gereken çeviri ve noter hizmetlerini siz hangi ücret karşılığında yapıyorsunuz, evrak başına maliyet nedir ve de ne kadar sürede çeviri tamamlanıp Sofyada onaylanıp Türkiye de bize teslim edilir? Geri bildiriminiz için teşekkürler, Saygılarımla Hafize Karakaş

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • GÖÇMENLERİN VATANDAŞLIK HAKKINDAN TORUNLARI YARARLANBİLİR Mİ ?
    G.Avcı, 14 Tem 2017, 18:06

    Merhaba Vize Merkezi, Benim annem Bulgaristan doğumlu ve 1970 senesinde Türkiye'ye gelmişler. Ben 1974 Türkiye doğumluyum. Annem çifte vatandaşlık için başvuruda bulundu. Ben de daha sonra onun üzerinden başvuracağım. Peki ben çifte vatandaşlık aldıktan sonra, benim oğlum da bu imkandan faydalanabiliyor mu? Ona göre işlemlerini başlatacağım. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Annemin dedesi Bulgaristan doğumlu, ben vatandaş alabilir miyim ?
    E.Çakırlar, 14 Tem 2017, 17:46

    Merhaba Vize Merkezi, Benim annemin dedesi 1884 yılı Bulgaristan Rusçuk doğumlu. Elimizde ölüm veraseti mevcut ve bunu miras için mahkeme yoluyla elde etmiştim. Şu an anneannem ve annem de hayatta değil.Ben Bulgaristan vatandaşı olabiliyor muyum ? Ve nasıl bir yol izlemem gerekir ? Benden doğacak hakla çocuğum da vatandaş olabilir mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp