• Bulgaristan Ziyaret Vizesi Ücreti
    S. Kartal, 30 May 2017, 10:05

    Merhaba Vize Merkezi; Muğla'da yaşıyorum. Bulgaristan'a seyahat edeceğim. Eşim hem Bulgaristan hem de Türk vatandaşı. Evliliğimizi Türkiye'de yaptık ve Bulgaristan da tescil etmedik. Seyahat nedenimiz aile ziyareti. Hangi vize tipine başvurmam gerekir, gerekli evraklar nelerdir ve Bulgaristan Ziyaret Vizesi Ücreti detayları nelerdir? Benimle paylaşabilirsiniz sevinirim. Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BEN BULGARİSTAN VATANDAŞIYIM, EŞİM İÇİN NASIL VATANDAŞLIK ALABİLİRİZ ?
    N.Beyoğlu, 28 May 2017, 23:43

    Merhaba Vize Merkezi, Ben Türkiye'de yaşıyorum. Aynı zamanda Türk ve Bulgaristan vatandaşlığım mevcut. Benim BG pasaportu ve liçna kartım mevcuttur.Türkiye'de evlilik yaptığım için eşim Türk vatandaşı. Onu da Bulgaristan vatandaşı yapıp Bulgaristan pasaportu almak istiyorum. Bulgaristan'dan evlilik cüzdanımız da mevcut. Eşimin Bulgaristan vatandaşı olup, Bulgar pasaportu alması için yapılması gereken prosedür ve ücretler nelerdir ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Dede vatandaşlıktan çıkartılmış olsa bile vatandaş olabilir miyim?
    M.K, 28 May 2017, 23:43

    Merhaba, dedem 1951 Bulgaristan göçmeni fakat şuan hayatta değil. Babam da Türkiye doğumlu. Dedemin BG vatandaşı olup olmadığını bilmiyorum. Orada doğduğuna dair belge alınabilir durumda. Şimdi soruma geçelim; Babam BG vatandaşlığı alabilir mi? Dedemin hayatta olmaması sorun teşkil eder mi? Dedemin BG vatandaşı çıkmaması durumunda, orada doğduğu ve büyüdüğü için yine de BG vatandaşlığı alabilir miyiz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • YEŞİL PASAPORT SAHİBİ BULGARİSTAN TRANSİT VİZESİ ALMASI GEREKİR Mİ?
    C.K, 26 May 2017, 16:45

    Merhabalar, Vize Merkezi’ne bir sorum olacaktı. Yeşil pasaport sahibiyim. Bulgaristan’dan geçerken transit vize almam gerekiyor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kastamonu’dan Bulgaristan Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
    M.A.Y, 26 May 2017, 16:34

    Merhaba, Vize Merkezi’ne bir sorum olacaktı. Kastamonu’da yaşıyorum. Ben yazın trenle Sırbistan’a gideceğim. Bunun için Bulgaristan’dan transit vize almam gerekiyor mu? Teşekkürler…

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1951 Göçmenleri Çocukları İçin Bulgaristan Vatandaşlığı
    U.ÇİFCİ, 25 May 2017, 15:00

    Merhaba, Vize Merkezi'ne benim bir sorum olacak. Babam Bulgaristan doğumlu ve 18 nisan 1951 senesinde Türkiye'ye gelmiş. Babam vefat etti ama ben vatandaşlık almak istiyorum. Ne gibi işlemler yapmam gerekiyor ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Göçmenleri Torunlarına Vatandaşlık Hakkı
    H.Akkır, 23 May 2017, 23:30

    Merhaba Vize Merkezi, Benim babaannem Kırcaali doğumlu, ben çifte vatandaşlık alabilir miyim ? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan doğumluların çifte vatandaşlık başvurusu 2017
    S.Ş, 22 May 2017, 17:15

    Merhabalar, Vatandaşlıkla ilgili size bir sorum olacaktı. Anneannem Bulgaristan doğumlu ve doğduktan 9 ay sonra Türkiye ye göç etmişler. Annemin ve biz çocukların vatandaşlık alma hakkı var mıdır? Not: Anneannem vefat etti.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1915 Bulgaristan göçmenlerinin çocukları ve torunları için vatandaşlık
    T.Can, 22 May 2017, 15:36

    Merhaba Vize Merkezi, 1915 Bulgaristan göçmenlerinin çocukları ve torunları için vatandaşlık hakkı var mıdır? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • EŞİMİN DEDESİ BULGARİSTAN DOĞUMLU, EŞİM VATANDAŞ OLABİLİR Mİ ?
    S.Özdeniz, 22 May 2017, 15:17

    Merhaba, Eşimin annesinin babası Bulgaristan doğumlu, ancak vefat etmiş. Annesi Bulgaristan vatandaşı değil. Eşimin annesi vatandaş olmadan başvuru yapabiliyor muyuz? Saygılarımla.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ANNEM BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN VATANDAŞLIK ALABİLİR MİYİM?
    B.Sağdıç, 22 May 2017, 11:06

    Merhaba Vize Merkezi, Ben 1969 İstanbul doğumluyum.Annem 01-07-1947 Bulgaristan-Elena doğumlu.Gelibolu Kaymakamlığından hem annem, hem de kendim için Apostil evrakları çıkarttım. Bulgaristan çifte vatandaşlık için başvurmak istiyorum. Bu konuda ne yapmam gerekiyor ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Babam Bulgaristan Göçmeni Ben Çifte Vatandaş olabilir miyim?
    M. Bey, 22 May 2017, 10:37

    Merhabalar, bir sorum olacaktı. Benim babam 1950 yılında 5 yaşındayken Bulgaristan Razgrat'tan göç etmiş. Babam 2007 yılında vefat etti ben vatandaşlık alabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Rusya Vatandaşlarına Bulgaristan Vizesi
    S. Paşaoğlu, 21 May 2017, 20:07

    Ben Bulgaristan ve Türkiye vatandaşıyım. Bulgaristan'a eşimi götürmek istiyorum. Kendisi Türkiye ve Rusya vatandaşı. Bunun için eşime ne gibi evraklar gerekecektir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • GÖÇMENLERİN VATANDAŞLIK HAKKINDAN 1.DERECE YAKINI YARARLANBİLİR Mİ ?
    L.Kılıç, 19 May 2017, 12:55

    Merhaba Vize Merkezi, Bulgaristan'dan göç etmiş, Türkiye'de yaşayan kişinin 1. derece yakınını vatandaşlık başvurusu yapabilir mi ? Mümkün ise eğer nasıl bir evrak hazırlamamız gerekiyor. Saygılarımla

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEMİN DEDESİ BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN DE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    G.G.Laajini, 16 May 2017, 11:44

    Merhaba Vize Merkezi, Vukuatlı nüfus kayıt örneğimde dedemin dedesi Lohçe Bulgaristan doğumlu. 1920 yılında Türkiye'ye gelmişler. Ben vatandaşlık başvurusunda bulunabilir miyim ? İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Babamın babaannesi Bulgaristan doğumlu.Ben vatandaşlık alabilir miyim
    H. T., 15 May 2017, 20:16

    Merhaba Vize Merkezi, Çifte vatandaşlık hakkında bilgi almak istiyorum. Babamın babaannesi Filibe doğumlu. Benim üçüncü kuşak olarak vatandaşlık başvurusunda izlemem gereken yol nedir ? Bunun için bana hangi belgeler gerekli olur?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bolu Bulgaristan Konsolosluğu Vatandaşlık Başvurusu
    C. Bey, 11 May 2017, 21:50

    Merhabalar Vize Merkezi : Çifte vatandaşlık ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben Bolu'da yaşıyorum. Babamın babası 1932 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş. Çifte pasaport alabilmem için ne yapmam gerekiyor. Babam da hâlâ hayatta...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM VE BABASI BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN DE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    B.ŞAHİN, 11 May 2017, 01:57

    Merhaba Vize Merkezi, Dedem ve babası 1890 ve 1850 ' li yıllarda Filibe'de doğmuşlar. Sonra Türkiye ' ye göçmüşler. Türkiye' de Nüfus Kayıt Örneğinde Doğum yerleri gözüküyor. Bu şartlarda ben Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyim ? İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BABAM 1971 YILINDA GÖÇ ETMİŞ, VATANDAŞ OLABİLİR Mİ ?
    C.Çolpan, 07 May 2017, 13:22

    Merhaba Vize Merkezi, Babam 1971 tarihinde Türkiye'ye göçmek zorunda kalmıştır. Elinde oraya doğum kağıdı bulunmaktadır. Şu an Bulgaristan vatandaşlığı alabilir mi ? Kendisi nasıl bir yol izlemelidir ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İzmir Bulgaristan Turistik Vize Ücreti 2017
    B. P, 04 May 2017, 17:15

    Merhabalar, İzmir'de oturuyoruz. 1 - 5 Temmuz arasında bir konser için turistik amaçlı gitmeyi düşünüyoruz. Bulgaristan turistik vize ücretleri ne kadardır?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • dedemin dedesi Bulgaristan göçmeni
    Ö. Gezer, 03 May 2017, 21:50

    Merhaba. Dedemin dedesinin Bulgaristan doğumlu olduğuna ve vatandaşlık numarasına ulaştık. Resmi olmayan bu belge (soy ağacı) ile nasıl bir yol izlemeliyim? Dedem vefat etti. Şuan hiç kimsede pasaport ya da vatandaşlık yok. İlk defa bu yola başvuracağız, babamın vatandaşlık alma durumu ve benim onun üzerinden pasaport ya da vatandaşlık alma durumum olabilir mi? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TC EVLİLİKLERİNİN BULGARİSTAN’DA TESCİL EDİLMESİ
    H. T, 03 May 2017, 16:56

    Merhaba, Vize Merkezi. Eşim çifte vatandaş, Bulgaristan'da da evlik yapmamız için ve benim de çifte vatandaş olabilmem için ne yapmamız gerekiyor. Gerekli evrakları ve izlememiz gereken adımları belirtmeniz mümkün mü acaba?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kayıp Bulgaristan Kimliğini Nasıl Çıkartabilirim?
    M. Hanım, 01 May 2017, 16:17

    İyi günler. Vize Merkezi’ne bir sorum olacaktı. Bulgaristan kimliğimi kaybettim yenisini Vize Merkezinin aracılığıyla konsolosluktan çıkartabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Dedem vatandaşlıktan çıkartılmış olsa bile vatandaş olabilir miyim?
    S.Ö, 29 Nis 2017, 16:01

    Merhabalar , Dedem ve Anneannem tam yılını hatırlamıyorum ama 70 öncesi Bulgaristan'dan İstanbul'a göç ettiler. Haliyle vatandaşlıkları iptal edildi. Tabii ki Bulgaristan doğumlular. Ben Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekmektedir? Teşekkürler İyi çalışmalar...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Mersin Bulgaristan Transit Vize Ücreti 2019
    C.Y, 28 Nis 2017, 11:49

    Merhaba, Vize Merkezi transit vize ile ilgili bir sorum olacaktı. Mersin’de yaşıyorum. Bulgaristan transit vize ücretini öğrenebilir miyim? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1935 Göçmenlerinin Vatandaşlık Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
    Ü.Aygıt, 27 Nis 2017, 15:53

    Merhaba Vize Merkezi, Ben 1933 Tırnova Bulgaristan doğuluyum.15.05.1935 tarihinde Türkiye'ye ailemle beraber göç ettik. Çifte vatandaşlık hakkımdan yararlanmak istiyorum.Bu konuda bilgi verilmesini rica ederim. İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN VE ANNEM VATANDAŞ OLABİLİR MİYİZ ?
    M.Gülhan, 27 Nis 2017, 11:44

    Merhaba Vize Merkezi, Dedem 1903, ninem 1905 Bulgaristan doğumlu. Kendileri 1914 yılında Türkiye'ye göç etmişler. Ben ve annem Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyiz ? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar Pasaportu Olanlar Schengen ülkelerine gidebilir mi?
    S.E, 27 Nis 2017, 11:40

    Merhaba, ben eş üzerinden Bulgaristan oturumu aldım. Eşimle beraber Almanya'da yaşayan kardeşini ziyaret etmek istiyoruz. Bulgaristan gidiş olmak kaydı ile Bulgar vatandaşı eşim ile beraber Schengen ülkelerine seyahat edebilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Doğumlu Anne Baba Üzerinden Vatandaşlık Nasıl Alınır?
    N. Hanım, 26 Nis 2017, 17:02

    İyi günler. Annem ve babam 1954 Bulgaristan göçmeni. Biz Türkiye'de doğduk. Annem babam Bulgaristan'ın Eskicuma (tirgovişte) şehrinde doğmuşlar. Benim Bulgar vatandaşlığı almam söz konusu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Konsolosluğu Multi Vize Ücretleri Ne Kadar?
    O. Hacıoğlu, 26 Nis 2017, 15:36

    Merhabalar Vize Merkezi, Eşim Bulgaristan Vatandaşı. Bulgaristan’a eş ziyareti için 1 yıllık çok girişli multi vize almak istiyorum. Gereken evraklar ve ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp