1940 Bulgaristan doğdumlu, 1944 göçmeniyim. Vatandaş olabilir miyim ?

Bilgi Sayfasına Dön
  • İ.ŞUMNULU 05 Haz 2017, 10:16
    Merhaba Vize Merkezi, Ben 1940 Şumnu doğumluyum. 1944 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye Bulgaristan pasaportumla geldim. Şu anda Türk vatandaşıyım. Şimdi tekrar Bulgaristan pasaportu nasıl alabilirim ?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Haz 2017, 10:16

    Merhaba, 

    Bulgaristan’dan göç ederek şu anda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı bulunur. Bu konuda öncelikle şahsın Bulgaristan’daki vatandaşlık bilgileri sorgulanmalı ve hakkın hala mevcut olup olmadığı tespit edilmeli. Sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği bu sonuçlara göre karar verilir. Bir kişinin Bulgaristan vatandaşı olup olmadığını anlamak için öncelikle Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan vatandaşlık sorgulaması yapmak gerekir. Dikkat edilmesi gereken konu prosedürün doğru uygulanması, çünkü göç yıllarına göre vatandaşlık işlemleri farklılık göstermektedir.  Vatandaşlık tespiti  aşamasında Bulgaristan’da doğduğunuz bölgedeki ilgili devlet dairesinden gerekli evrakları toplayabilmemiz için tarafımıza vekâlet vermeniz gerekmektedir. 

    Sizin durmunuza göre  hangi prosedüre göre ilerleyeceğimizi belirlemek için randevu alarak Edirne ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için Vize Merkezi Ofisimizdeki uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

    EDİRNE VİZE MERKEZİ TEL:  (0284) 236 39 39

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp