Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar başvuru yapacağınız vize türüne ve mesleksel durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Sayfamızda turistik, ticari, aile ziyareti, transit ve uzun süreli transit Bulgaristan kısa süreli vize türlerine ait ayrıntılı evrak listesine bulabilirsiniz. Bulgaristan D vizesi için gerekli evrakların listesine ilgili sayfamızı ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. 

Muvafakatname nedir? Bulgaristan vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise muvafakatname belgesinin sunulması zorunludur. Çocuk anne ve babasıyla birlikte seyahat edecek olsa bile Bulgaristan vize başvurularında bu belge gereklidir. Çocuğun anne ve babası 18 yaşından küçük olan çocuklarına bu seyahati yapmasına izin verdiklerine dair bir Türkiye Cumhuriyeti Noterinden tasdikli Muvafakatname (Her ikisi tarafından imzalanmış) almaları şartı tüm Bulgaristan vize türleri için geçerlidir.   

Bulgaristan vizesi için gerekli belgeleri seyahat amacına göre belirleyeceğiniz vize türüne göre hazırladıktan sonra ikamet ettiğiniz bölgeye en yakın ofis adresimize kargo ile ulaştırabilir veya bizzat ofisimize gelerek evraklarınızı iletebilirsiniz.

Bulgaristan vize başvurusu için beyan edeceğiniz evraklarınızın güncel tarihli olduğundan emin olunuz. 

Bize +90 (212) 970 05 22 numaralı destek hattımızdan ulaşabilir, ücretsiz bilgilendirme hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 

Bulgaristan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport (Minimum 1 yıl geçerliliği bulunan)
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı, e-devletten alınabilir)
  • İkametgah (e-devletten alınabilir)
  • Banka hesap cüzdanı aslı (içerisinde en az 5 bin TL bulunmalı) 
  • Şirket sahipleri için imza sirküleri
  • Şirket çalışanları için son ayın maaş bordrosu
  • Emekliler için emekli belgesi
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi

Bulgaristan turist vizesi sonuçlanma süresi: Bulgaristan turistik vize başvuruları ortalama 5 iş günü içerisinde neticelenmektedir. 

bulgaristan vizesi için gerekli evraklar

Bulgaristan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Bulgaristan Ticari Vize başvuru dilekçesi:  Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzası bulunan dilekçe (dilekçe örneğini sayfanın altında bulabilirsiniz)
  • Şirket belgeleri: Vergi Levhası (Güncel), Faaliyet Belgesi (Son 3 ay içerisinde alınmış), Ticari Sicil Gazetesi, Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Şirketin Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi: En az 5000 TL bakiyesi bulunan, bankadan kaşe ve imzası olan,  güncel olarak alınmış.
  • Çalışanlar için Ticari Vize Evrak Listesi: SGK Dökümü (Son 3 aya ait), işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu (son 3 aya ait), sözleşmeli çalışan ise noter tasdikli iş sözleşmesinin orijinali
  • Pasaport (Min 1,5 yıl geçerliliği bulunan) 
  •  2 adet biometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (Aile bilgilerini içeren, kaşeli ve imzalı)
  • İkametgah (e-devletten alınabilir).
  • Ticari Davetiye Aslı: Bulgaristan Yabancılar Şubesi onaylı olmalıdır.
    Bulgaristan’daki Firma ile İş İlişkinizi Kanıtlayıcı Evraklar: Davetiye almış olduğunuz Bulgaristan firması ile ilişkinizi gösterir fatura, gümrük beyannamesi, sözleşme veya anlaşma evrakları (uzun süreli vize talep edecek iseniz bu evraklar zorunludur).

Bulgaristan Ticari Vize Sonuçlanma Süresi: Bulgaristan ticari vize sonuçlanma süresi ortalama 10 iş günüdür. 

Bulgaristan vize ücreti

Bulgaristan Aile Ziyareti İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Pasaportun seyahat sonrasında en az 1 yıl geçerliliği bulunmalıdır. 
  • Biyometrik fotoğraf: İki adet 35x45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. 
  • Bulgaristan Vize İşlemi Takip Belgesi: Bulgaristan vize işlem takip belgesi, eksiksiz doldurulmuş, Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalıdir. 
  • Davetiye: Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunacak kişi veya kişiler adına düzenlenmiş olmalı. Davetiyeyi gönderen kişinin bulunduğu şehrin Polis, Yabancılar Şubesi’nden (Migratsiya) onaylı olmalı.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunacak kişinin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi. Bulgaristan’a aile ziyaretine gidecek kişiye ait Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi. (Hesapta seyahat ve konaklama masraflarınızı karşılayacak miktarda bakiyenizin olması gerekir)
  • Liçna Karta fotokopisi: Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi başvurusu yapacak kişinin Bulgaristan’da ailesi veya eşi var ise: Yakınına ait Bulgaristan Kimlik Kartı (Liçna Karta) fotokopisi. Bulgaristan’dan Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi gönderen kişi, davet ettiği kişinin Bulgaristan’da bulunduğu sürece tüm masraflarını ve bakımını üstleneceğine dair bir Bulgaristan Noteri tarafından tasdiklenmiş Taahhütname (Deklaratsiya) gönderebilirse yukarıda sayılı olan evraklar da olmak şartıyla Uzun Süreli Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi başvurusu yapılabilir.
  • Muvafakatname:  Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunacak kişi 18 yaşından gün almamış ise: Bulgaristan seyahatine ebeveynleri ile birlikte gidiyor olsa bile, anne ve baba bu seyahati gerçekleştirecek on sekiz (18) yaşından küçük olan çocuklarına bu seyahati yapmasına izin verdiklerine dair bir Türkiye Cumhuriyeti Noterinden tasdikli Muvafakatname (Her ikisi tarafından imzalanmış) almak zorundalar.

Bulgaristan Transit Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport (pasaportun en az 1,5 yıl geçerliliği bulunmalıdır)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus kayıt örneği aile bilgilerini içermeli, kaşeli ve imzalı olmalıdır)
  • İkametgah (ikametgah belgesi e-devletten alınabilmektedir)
  • Banka hesap dökümü (banka hesabında minimum 5 bin tl bulunmasını öneririz. Banka hesap dökümü bankadan kaşeli ve imzalı şekilde alınmalıdır)ir.
  • Asıl gidilecek ülkeye ait konaklama evrakları (hotel rezervasyonu/davetiye/öğrenci belgesi)
  • Seyahat edilecek araca ilişkin bilgiler: Otobüs bileti, tren bileti, araç ruhsatı ve yeşil sigorta.

Bulgaristan Transit Vize İçin Gerekli Mesleki Evraklar

  • Şirket sahipleri: imza sirküleri
  • Şirket çalışanları için: son ayın maaş bordrosu, emekliler için: emekli belgesi, 
  • Öğrenciler için: Öğrenci Belgesi 

Bulgaristan Transit Vize Başvurularının Sonuçlanma Süresi: Bulgaristan transit vize başvuruları ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Uzun Süreli Çok Girişli Transit Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Esas ziyaret Amacını Oluşturan Ülkeye Eş ziyareti amaçlı transit vize: Eş esas seyahat edilecek ülke vatandaşıysa eşe ait pasaport ve kimlik fotokopileri, esas seyahat edilecek ülkedeki adresi, eşin el yazısıyla Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben yazılarak imzalanmış davet mektubu
  • Esas Ziyaret Amacını Oluşturan Ülke İle İş İlişkisi Var İse:Karşı firmadan kaşeli imzalı ticari davetiye: Gidilecek ülkede şirket sahibi ise şirket evrakları, gidilecek ülkede eğitim görüyorsanız öğrenci belgesi

Uzun Süreli Bulgaristan Transit Vize Başvurularının Sonuçlanma Süresi: Bulgaristan transit vize başvuruları ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Bulgaristan Vize Ücreti Hakkında Önemli Bilgilendirme

Bulgaristan vize ücreti turistik, ticari, aile ziyareti, transit vize, uzun süreli transit vize ücretleri birbirinden farklıdır. Vize ücretleri başvuru yapacağınız vize türüne göre değişebileceği gibi, Bulgaristan kalış sürenize ve vizenin giriş-çıkış sayısına bağlı olarak da değişebilmektedir. Çağrı Merkezi’ne bağlanarak kişisel durumunuzu izah edebilir, vize ücreti ve detaylı evrak listesini içerir bilgilendirme e-maili talep edebilirsiniz.

Bulgaristan vize evraklarına dair aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız aşağıdaki numaradan kişisel seyahat detaylarınıza ilişkin bilgi alabilirsiniz.
Bize +90 (212) 970 05 22 numaralı destek hattımızdan ulaşabilir, ücretsiz bilgilendirme hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 

Bulgaristan D vize evrak listelerine Bulgaristan vizesi oturum başlığı altındaki sayfalardan ulaşabilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon
x