Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Kaya.L 22 Ara 2020, 12:09
    Merhaba, Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı için değişti mi? Hangi evrakları hazırlamam lazım ve hangi konsolosluğa başvuru yaparsam daha kısa bir sürede sonuç alırım. Bilgi verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 Ara 2020, 12:09

    Bulgaristan vizesi için gerekenler ikamet ettiğiniz bölgeye göre değişir, hangi konsolosluk görev bölgesindeyseniz oradan evrak listesi ve başvuru yapabilirsiniz. İstanbul, İzmit, Kocaeli, Gebze, Sakarya, Silivri, Bolu ve Çanakkale illeri Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğunun görev alanı içindedir. Bulgaristan vizesi almak için önce seyahat amacınızı belirlemeniz lazım ki doğru vize kategorisine başvuru yapabilesiniz.

    Bulgaristan vize çeşitleri A, B, C ve D tipi olarak sınıflandırılır. Bulgaristan kapıda vize uygulaması yoktur. Bulgaristan Konsolosluğu Bulgaristan vize başvurularını vize hizmet merkezi ve acenteler tarafından tam yetki almış kurumlar tarafından kabul etmektedir.

    Hangi vize türüne göre başvuruda bulunursanız bulunun Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar eksiksiz olarak hazırlamanız gerekmektedir. Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizle iletişime geçip güncel BG vizesi için gerekli evrakların listesine ulaşabilirsiniz.

    • A tipi Bulgaristan vizesi Transit vizedir ve Bulgaristan üzerinden başka ülke geçişlerinde kullanılır
    • B ve C tipi vizeler Turistik amaçla verilen vize türüdür
    • D vizesi Bulgaristan oturum izni almak yada Bulgaristan vatandaşlığına geçmek isteyen kişiler için başvurulan bir vizedir

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 şu şekildedir

    Vize türleri seyahat amacınıza göre farklı evrak listesi ve değişik prosedürleri vardır.Vize Merkezi Bulgaristan vize uzmanlarımızı arayarak durumunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz.

    Müşteri temsilcilerimizden aldığınız bilgiler doğrultusunda istenilen evrakları bize kargo ile yollamanız yeterli olacaktır.

    Kargo ve kurye hizmetleri başvuru yapan kişi tarafından karşılanmaktadır. Vize uzmanlarımız başvuru dosyanızı  inceledikten sonra tarafınıza bilgi maili gönderecektir, Eğer ki eksik veya hatalı bir evrak varsa sizi bilgilendirecek

    Bulgaristan Vize işlemleri 5 ila 7 gün içinde sonuçlanmaktadır. D vizesi hariç Bulgaristan’a vize için şahsı başvuru gerekli değildir. Bu nedenle evraklarınızı hazırladıktan sonra evrak teslimi ve pasaport için aracı kuruma şahsen gitmenize gerek yok.

    Bulgaristan vize ret ile sonuçlanabilir, böyle bir durumda ret mektubunu imzalamak ve pasaportunuzu teslim almak için Bulgaristan konsolosluğuna şahsen gitmeniz gerekiyor. Başvuran kişi randevu almadan konsolosluğa gidebilir ve itiraz dilekçesini veya varsa ret sebebini ortadan kaldıracak ispatlayıcı ek evraklara itiraz başvurusu yapabilir. Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021, size daha iyi bir hizmet sunmamızı istiyorsanız 0212 970 0522 hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Sezgul.K / Vize Merkezi

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.Yılmazgül 15 Oca 2021, 14:01

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı için değişti mi? Neler gerekli?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Oca 2021, 14:10

    Merhaba, sormuş olduğunuz soru için size yardımcı olmaya çalışacağız. Bulgaristan vizesi için gerekli belgeler hazırlanmadan önce Bulgaristan vizesi için öncelikle ziyaret amacınızı belirleyip sonrasında hangi vizeye başvurmanız gerektiğini öğrenmeniz daha sağlıklıdır. Bulgaristan vize çeşitleri kısa süreli C tipi vize kategorisi altında turistik, ticari ve aile ziyareti vize türleri girmektedir. Bulgaristan transit vize ise kısa süreli vize kategorisindedir, ancak A tipi vizedir. Bulgaristan D tipi vize ise 90 günden fazla kalınması gerektiren ziyaretler için başvuru yapılan vize türüdür. Bulgaristan vize başvurusu için beyan edeceğiniz belgelerinizin güncel tarihli olduğundan emin olmalısınız. Eğer turistik vizeye başvuruda bulunacaksanız Bulgaristan vizesi için gerekli belgeler aşağıdadır;

    • Pasaport (minimum 1 sene geçerliliği bulunan)
    • 2 adet biyometrik fotoğraf
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( aile bilgilerini içerir, kaşe/imzalı, e-devletten çıktı alınabilir)
    • İkametgah (e-devletten alınabilir)
    • Banka hesap cüzdanı aslı (içeride an az 5 bin TL bulunmalı)
    • Şirket sahipleri için imza sirküleri
    • Şirket çalışanları için son ayın maaş belgesi
    • Emekliler kişiler için emekli belgesi
    • Öğrenciler için öğrenci olduğuna dair belge

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı konusunda size yardımcı olmaya çalıştık. Başvurudan önce danışmanlık almak, Bulgaristan vizesi için gerekenler ve Bulgaristan vize evrak listesini daha detaylı öğrenmek ve temin etmek, randevu oluşturmak için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizi arayabilir veya ziyaret edebilirsiniz. Size Bulgaristan vizesi için gerekenler ile alakalı en doğru bilgiyi aktaracaklardır. Ve sorunsuz kısa sürede başvurmanızda yardımcı olunacaktır.

    Detaylı bilgi için tel:0212 970 05 22

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • e. belekçi 06 Nis 2021, 10:20

    Merhaba, Bulgaristan’a seyahat planlıyorum kız kardeşim ile yazın gideceğiz aksilik çıkmazsa. 3 sene önce birkaç arkadaşım ile Bulgaristan’a kayağa gitmiştik çok güzel bir tatildi. Yine bu yaz gideceğim turistik olarak Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 senesi için değişiklik oldu mu? Ücret bilgisi ve hangi evrakları toplamam gerekli bana bu konuda yardımcı olma şansınız var mıdır acaba? Ve ayrıca Bulgaristan vizesiyle Romanya’ya ya da Sırbistan’a girilebileceğiniz duydum doğru mudur? Yanılmak istemem açıkçası çünkü birkaç firmaya sorduğumda Bulgar vizesi ile çıkış yaparsınız sorun olmaz demişlerdi ama emi olamadım. Ve ayrıca kız kardeşim 18 yaşından küçük onun için nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olursanız tüm sorularım için Sizinle çalışmayı çok isterim. Teşekkür ederim iyi günler dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2021, 10:28

    Merhaba, Vize merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sormuş olduğunuz konu hakkında size yardımcı olmaya çalışacağız. Anladığımız kadarı ile daha önce kayak için Bulgaristan’a gitmişsiniz. Tekrardan Bulgaristan vizesi başvurusu yapmalısınız. Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar tekrardan güncellenmedi hala aynı evraklar geçerlidir, güncel olması koşuyla. Kardeşiniz için ise muvafakatname yaptırmanız gereklidir. Anne babanızın onayı dahilinde yolculuk yapabilmesi için noter onaylı olmalıdır.

    Bulgaristan vizesi için gerekenler ise;

    • Pasaport (en az seyahat sonrası 6 ay geçerliliği olmalı)
    • 2 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz arka fonlu, & ay içerisinde çekilmiş olmalı)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi (İmzali ve kaşeli güncel olmalı)
    • Konfirme edilmiş Otel rezarvasyonu
    • Banka hesap özeti ( Seyahat boyunca masraflarınızı karşılayacak şekilde olmalı ve 7000-10000 türk lirası arasında olmalı)
    • Muvakatname (18 yaşında küçükler için noter onaylı olmalı ve ebeveynler ile seyahat edilse dahil çıkarılması zorunludur)
    • İkamet belgesi (E-devletten alınabilir)
    • Çalışma durumunu gösteren belge ve kişinin mesleki durumunu özetleyen belgeler (Emekli belgesi, Öğrenci belgesi, Çalışan kişinin son ay olan maaş bordrosu ve SGK döküm belgesi gibi)
    • Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatli olmalı

    Bulgaristan vizesi size tek giriş ve ortalama gün sayısı olarak 11-15 gün arası sonuçlanabilir. Dolayısıyla tek girişli vizeniz ile Romanya’ya ve Sırbistan’a giriş yapamamaktasınız. Ortalama 15 gün öncesinden gerekli evrakları hazırlayabilirsiniz ve 10 iş günü içerisinde genelde sonuçlanmaktadır. Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 için sizi bilgilendirdik. Danışmanlık almak ve bilgi için iletişim: 0212 970 05 22 numaralı hattan Müşteri temsilcilerimize ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. DURDU 01 Haz 2021, 14:31

    Merhabalar, Temmuz ayı içerisinde Bulgaristan’a gitmek istiyorum. Bulgaristan Vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı için nedir? Çünkü Pandemiden 7 ay öncesi kadar Bulgaristan ülkesine yine turistik olarak gitmiştim ve birçok şehrini gezmiştim. Umarım bu dönemde zorluk çıkmadan tekrardan gidebilirim. O zaman evrakları sizin aracılığınız ile hızlı bir şekilde yardım alarak toplamıştım hala aynı mı bilmiyorum. O yüzden size tekrardan danışmak istedim. Ve benimle kız kardeşim gelecek benimle ama 15 yaşında bunun için ekstra farklı bir şey yapmam gerekir mi? Beni bu konularda yardımcı olursanız tekrardan sizin aracılığınız ile vize almak isterim. Teşekkür ederim. İyi Çalışmalar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 01 Haz 2021, 14:34

    Merhaba, Size Vize Merkezi olarak yardımcı olmayı çok isteriz. Pandemi döneminde Bulgaristan sınırlarını belli bir süre kapalı tutmuştur. Şuan ise güncel olarak bir sıkıntı yaşamadan Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusunda bulunabilmektesiniz. Gideceğiniz seyahat tarihine kadar aksi bir kısıtlama sınırlarda kapanma olmadığı müddetçe sıkıntı görünmemektedir.

    Bulgaristan için gerekli evraklar geçmiş senelerde ki gibi yeni bir güncelleme gelmeden sadece banka bakiyesi güncellemesi olmuştur. Kız kardeşiniz 18 yaşından küçük olduğu için de Noter onaylı muvafakatname gerekmektedir. Anne babanız ile seyahat etse dahi bu işlem zorunludur.

    Bulgaristan Turistik Vizesi için gerekli evraklar ise;

    • Pasaport (En az seyahat sonrası 6 ay geçerliliği olmalı)
    • 2 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz arka fonlu, & ay içerisinde çekilmiş olmalı)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi (İmzali ve kaşeli güncel olmalı)
    • Konfirme edilmiş Otel rezervasyonu
    • Banka hesap özeti ( Seyahat boyunca masraflarınızı karşılayacak şekilde olmalı ve 7000tl-10000tl arasında olmalı)
    • Muvafakatname (18 yaşında küçükler için noter onaylı olmalı ve ebeynler ile seyahat edilse dahil çıkarılması zorunludur)
    • İkamet belgesi (E-devletten alınabilir)
    • Çalışma durumunu gösteren belge ve kişinin mesleki durumunu özetleyen evraklar (Emekli belgesi, Öğrenci belgesi, Çalışan kişinin son ay olan maaş bordrosu ve SGK döküm belgesi gibi)
    • Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatli olması zorunludur

    Bulgaristan Vizesi için gerekli evraklar 2021 hakkında sizi bilgilendirmeye çalıştık. Bulgaristan vize sonuçlanma süresi ise ortalama 10 iş günüdür. Bulgar konsolosluğu ya da Büyükelçiliği ek evrak talep ederse yoğunluğa bağlı durumlarda da 10 iş gününü bulabilmektedir. Danışmanlık ve detaylı bilgi için iletişim:0212 970 05 22 numaralı hatta müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • a. şafak 09 Tem 2021, 15:27

    Selamlar ismim Alper Urfa’da yaşıyorum ama İkametgah adresim İstanbul’da Bulgaristan’a gitmek istiyorum. Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında değişti mi? Daha önce Bulgaristan’a gitmiştim bir arkadaşımı ziyaret etmiştim ama şuan turistik olarak gideceğim. Sizinle daha önce çalışmıştım bana her konuda zahmete sokmadan kurum olarak yardımcı olmuştunuz şimdi yeniden sizden destek beklemekteyim. Birde yanımda 16 yaşındaki erkek kardeşim olacak onu için hangi evrakları toplamam gerekir bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ve son bir soru olarak ise sınırdan girerken aşı zorunluluğu ya da zorunlu karantina var mıdır? Yardımlarınızı rica ederim. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Tem 2021, 15:38

    Merhabalar, Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İkametgahınız İstanbul’da olduğu için sizin nerede şuan kaldığınız çok önemli değildir. Bulgaristan Turistik vize başvurunuzu Bulgaristan İstanbul Konsolosluğundan yapabiliriz. Bulgaristan Turistik vize başvurusu yapabilirsiniz sorun olmadan tamamlayabiliriz. Bulgaristan vizesi için gerekenler hemen bir günde tamamlayabileceğiniz evraklardır. 16 yaşındaki erkek kardeşiniz için ise mutlaka muvafakatname olması gerekir.

    Bulgaristan vizesi için gerekenler ise;

    • Pasaport (En az geçerlilik süresi 1 sene olmalı)
    • Biyometrik fotoğraf (2 adet, 35-45mm, beyaz arka fon)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E devletten alınabilir)
    • İkametgah belgesi (E devletten alınabilir)
    • Banka hesap özeti (En az 7000tl olmasına dikkat edilmeli)
    • Uçak bileti, Otobüs, Araç ile gidilecekse araç belgesi
    • Zorunlu seyahat sağlık sigortası
    • Araç ile gidiliyorsa şayet; Yeşil sigorta, Uluslararası geçerliliği olan sürücü belgesi olmalı ve araç ruhsatı mutlaka olmalıdır.
    • 18 yaşından küçük seyahat edecek kişilerin ise mutlaka muvafakatname olmalıdır.

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2021 konusunda sizi bilgilendirdik. Sınırdan girerken eğer ilk doz aşınızı olduysanız ikinci doz arasında seyahat edecekseniz şayet PCR testi ile geçiş yapabilirsiniz. Aşı durumunuz yoksa direk PCR testi ile geçiş yapabilirsiniz. Gerekli evrakları toparladıktan sonra, tarafımıza kargo yolu ile ulaştırabilir ya da bizzat gelebilirsiniz. Danışmanlık almak ve ücret bilgisini öğrenmek için Müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    İletişim: 0212 970 05 22

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp