Fransa Schengen Vize Başvurularınızda durumunuza uygun en güncel evrak listesini size en yakın Fransa Vize Merkezi’ni arayarak isteyin. Temsilcilerimiz ihtiyacınız olan evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir.

FRANSA VİZESİ

Uzman kadrosuyla Fransa vize işlemleri için profesyonel danışmanlık hizmeti almak isterseniz Vize Merkezi’ne başvurabilirsiniz. Vize başvuru sürecini profesyonel bir yaklaşımla tamamlayan Fransa Vize Merkezi, ihtiyaç duyulan vizenin alınmasında yardımcı olur. Vize Merkezi sunduğu hizmetlerde alanında uzmanlaşmış deneyimli bir kadro ile hazırlanan vize başvuru dosyanızı en sorunsuz ve hızlı şekilde alınması için kendisine başvuranlara danışmanlık hizmetleri sunar. Vize Merkezi’nin katkısıyla sonuca odaklı tamamlanan dosyaların ilgili yere sunulması hizmetini de verir.  

Ancak Fransa vizesinin sonucu hakkında olumlu veya olumsuz karar verme yetkisine sahip olan tek yetkili kurum Fransa Konsolosluğu’dur. Ülkenin Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından belirtilen Fransa vize evrak listesine ve bu vize hakkında en güncel bilgilere Fransa Vizesi web sayfamızdan ulaşılabilirsiniz. Fransa vizesi işlemleri ile ilgili tüm sorularınıza cevabı Fransa Vize Merkezi sayfasında bulacaksınız. 


Avrupa’nın ekonomik ve siyasi olarak en etkin ülkelerinden biri olan Fransa Cumhuriyeti, Türkiye’den de turistik, ticari, çalışma ve eğitim gibi pek çok eylem için yoğun ziyaretçi talepleri alıyor. Avrupa Birliği’ne (AB) üyesi Fransa, ülkeye gelmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına uyguladığı vize politikaları Türkiye vatandaşları için de geçerli. Ülke sınırları içerisine girmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi Türkler, seyahate çıkmadan önce gidiş nedenine göre bir vizeye sahip olmaları gerekir. Fransa, Schengen Anlaşmasına taraf olduğu için yapılan vize taleplerinde Schengen Vizesi veriyor. Bu ülke için vize işlemleri Türkiye’deki resmi temsilciliklerinden yapılabiliyor. Talep edilen belgelerle birlikte bu konsolosluklara yapılan başvurularla ilgili olumlu veya olumsuz karar verme yetkisi de temsilciliklerin inisiyatifinde bulunuyor.


Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa vize başvurusu almak için önce belirledikleri seyahat amacına göre bir vize türüne başvurmaları gerekir. Ülkede en fazla 90 güne kadar bulunacak olanlar kısa süreli Fransa Schengen Vizesi için başvuru yapacaklar. Her vize çeşidinde hem ortak hem de her biri için bazı farklı belgeler olabilir. Bu nedenle hazırlık süreci dikkatli ve istendiği şekilde en doğru şekilde yapılmalı. Bu konuda hizmet veren vize danışmanlık şirketlerinden yardım alınabilir. Zira bir hata olduğunda vize başvuru sürecinin tekrarlanması gerekir. Ayrıca, Fransa vize başvuruları doğrudan yapılamadığı için hazırlanan belgeler de ancak yetkilendirilmiş bir aracı kurum tarafından ilgili temsilciliğe teslim edilebildiği de bilinmeli. Uzun süreli, D tipi vize başvuruları ise doğrudan Fransa Konsolosluğu’na yapılmalıdır.

Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa’ya yapılacak vize başvuruları için izlenmesi gereken belirli aşamalar bulunuyor. Önce seyahat amacı belirlenmeli. Daha sonra buna uygun vize türüne başvuru için hazırlanması gereken belgeler tespit edilmeli. Bir sonraki aşamada bu belgeler tamamlanmalı. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan bu belgelerin Fransa Konsolosluğuna sunulması için Vize Merkezi gibi bir aracı danışmanlık kuruma iletilmeli. Zira Türkiye’deki Fransa temsilcilikleri doğrudan şahıs başvurusu kabul etmez. Değerlendirme süreci sonrasında gerekli durumlarda parmak izi verme, ek evrak talebi veya yüzyüze görüşme gibi ek işlemler de sürece dâhil olabilir. Eğer sonuç olumlu olursa talep edilen Fransa vizesinin verilmesiyle işlemler tamamlanır. Ret durumlarında ise tekrar başvuru yapılması istenir.  

Fransa Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Fransa Vize başvurusunda pek çok belgenin hazırlanması gerekir. Bunların arasında ise en önemlilerinden biri Fransa Vize Başvuru Formu. Bu form, Fransa Konsolosluğu tarafından hazırlanır ve doldurulması zorunludur. İçeriği ise vize başvurusu ile ilgili bilgiler ve kişisel bilgilerden oluşuyor. Her harfinin en doğru şekilde doldurulması gerekli olan belgede istenen bilgiler tek tek açıkça belirtilmiştir. Yazılan bilgiler diğer temin edilecek evraklarla doğrulaması gerekir. Zira en ufak uyumsuzlukta vize talebi reddediliyor. Bu form başvuru sahibi ile ilgili bilgi edinmek amacıyla doldurulması talep edilir. Bir nevi şahıs ile ilgili özet niteliği taşır. Resmi bir belge olan Fransa Vize Başvuru Formu’nun sahte bilgilerle doldurulması suç unsuru sayılır. Belgenin başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekir. Fransa vize başvuru formu, İngilizce ve Fransızca dillerinde büyük harfler kullanılarak doldurulur. Ayrıca belirtilen ölçülerde çekilmiş biometrik fotoğraf da formun üzerinde belirlenen kısma yerleştirilmeli. Bu form, Fransa Konsolosluklarının web sitelerinden, Fransa Konsoloslukların kendisinden veya vize danışmanlığı veren merkezlerinden temin edilebiliyor.

Fransa Vizesi için gerekli belgeler Nelerdir?

Fransa’ya gitmek için başvuru yapılabilen pek çok vize türü bulunuyor ve her başvuru türü için hem aynı temel belgeler hem de başvuru sahibinin sosyal konumuna göre farklı evrakların temin edilmesi isteniyor. Ana belgeler arasında pasaportun hasarsız ve güncel olması, kimlik fotokopisi, istenen şekilde çekilmiş biometrik fotoğraflar, ülkeye gidiş ve dönüş tarihlerini onaylayan konaklama ve ulaşım bilgileri ve yolculuk için mali olarak yeterli olunduğunu gösteren finansal bilgiler bulunuyor. Bunların dışında hazırlanması istenen mesleki belgeler başvuru sahibi hakkında destekleyici bilgi olarak talep ediliyor. Artık çalışmayanlardan emeklilik belgesi, sigortalılardan bunu kanıtlayan veya şirket sahiplerinden bu konumlarını onaylayan belgeler de başvuru dosyasına eklenmeli. Öğrenci belgesi veya davetiye de bazı vize türlerinin alınması için gerekli olabiliyor. Bu belgelerin tümü doğru bir şekilde hazırlanması ve imza ile gerektiğinde kaşe ile onaylanmalı. Aksi takdirde talepler reddediliyor. Fransa vizeleri için gerekli belgelerin listesini Fransa Vize Merkezi sayfamızda 'Vize İşlemleri' başlığı altında bulacaksınız. Fransa vizesi için gereken güncel evrak listesini Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak e-posta yoluyla temin edebilirsiniz. 

Fransa Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Türkiye’de iki adet resmi Fransa temsilciliği bulunuyor. Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu, Fransa için vize başvurusu yapacak olanlar dosyalarını sadece bu kurumlara iletmesi gerekir. Ancak bu merkezler doğrudan vize başvurularını kabul etmiyor. Bu görev akredite edilen şirketlere devredilmiş. Aynı şekilde yetkinin verildiği seyahat acenteleri da kişiler adına vize başvurusunda bulunabiliyor. Fransa Vizesi için Vize Merkezi’ne de başvuru yapılabiliyor. Bu süreç sadece kısa süreli Fransa Turistik Vize, Fransa Ticari Vize ve benzeri kısa süreli vize türleri için geçerli. Ülkede aile birleşimi, eğitim veya çalışma gibi sebeplerden dolayı uzun süreli kalacak olanlar ise başvurularını doğrudan ilgili Fransa Konsolosluğu’na yapabiliyor. Kural, 90 günden az süreli seyahatlerde yetkili acente aracılığı ile 90 günden fazla sürelerde ülkede konaklayacaklar için doğrudan başvurulması gerektiğini söylüyor. Öte yandan Türkiye’de çeşitli illerde bulunan Fahri Konsoloslukların vize verme yetkisi bulunmuyor.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı da İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa Temsilciliklerinin ayrı görev alanları olduğu ile ilgili. İdari bölgesinin dışından gelen vize başvuruları kabul edilmiyor.

Fransa Vize Çeşitleri Nedir?

Fransa’ya gitmek isteyenler, vize talebinde bulunmadan önce seyahatin amacını belirlemelidir. Vize başvurusu bu karara göre yapılır. Zira yapılacak başvuru talebinin türüne göre temin edilmesi istenecek bazı belgeler de farklı olacaktır.

Fransa’ya alınabilecek vizeler ikiye ayrılıyor. Kısa süreli olanlar 90 güne kadar olan seyahatler için talep edilebiliyor.  Bu durumlar ise turistik bir gezi ise Fransa Turistik Vize, fuar veya iş görüşmesi gibi iş amaçlı bir seyahat ise Fransa Ticari Vize ve bu ülkede yaşayan bir akrabanın gönderdiği davetiye ile gidilirse Fransa Aile Ziyaret Vizesi olabiliyor.

Ülkede yaşayan ailenin yanına taşınmak isteyen, Fransa’da çalışacak olan veya bu ülkede eğitim görecek olanlar ise uzun süreli vize, yani 90 günden fazla konaklama izni veren vize almaları gerekir.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa Vize Başvuruları ile ilgili karar verme yetkisi Türkiye’de sadece Fransa İstanbul Başkonsolosluğu veya Fransa Ankara Büyükelçiliği’nde bulunuyor. Vize türüne göre talep edilen evrakların doğru bir şekilde hazırlanması ve sunulmasının ardından başlayan değerlendirme sürecinin ne zaman sonlanacağına da bu temsilcilikler karar verir. Eksik olması durumunda, yanlış veya doğrulanamayan bilgilerin olması durumunda ilgili Fransa Konsolosluğu başvuru sahibinde ek evrak isteme hakkı da bulunuyor. Gerektiği zaman yüzyüze görüşme randevusu da verebiliyor. Her sürecin akamadan yürüyeceği varsayılırsa Fransa Vizesi için seyahat tarihlerinden en az 15 gün, en fazla ise üç (3) ay önce randevu alarak vize müracaatlarını gerçekleştirmeleri önerilir.

Fransa Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Fransa vizesi ile Fransa’nın uyguladığı vize politikasına uygun bir şekilde başka ülkelere de gidilebiliyor. Ancak vizenin veriliş nedeni olan bu ülkeye alındığı halde amacına uygun halde kullanılmaması tekrar vize alınmasına engel olabilir. Fransa’ya alınan bir turistik vize ile bu hak kullanılmadan veya çok kısa süre konakladıktan sonra başka bir Schengen ülkesine geçilmesi yetkili makamlar tarafından vizenin doğru bir şekilde kullanılmadığı olarak değerlendirilir. Temelde tüm Schengen ülkelerinde kullanılabilen Fransa Vizesi, pratikte bu kolaylığın yanlış bir şekilde uygulanmasıyla başvuru sahibi için sonraki yıllarda yapacağı taleplerde ret olarak yansıyabilir.  

Fransa Vizesi Ücreti Nedir?

Fransa için talep edilen vize ücretleri Euro cinsinden ödenir. Vize fiyatları başvuran kişinin yaşına göre değişebiliyor. 12 yaş altındaki çocuklardan bu yaşın üstündekilere göre daha az ücret talep edilir. Ücrete bazı ek masraflar da eklenebiliyor. Uzun süreli vize talepleri için verilen vize ücreti daha fazla olur. Ayrıca hizmet alınan acente veya vize danışmanlık merkezlerine de hizmet bedeli ödenir. Fransa Vize Merkezi temsilcilerimizden güncel evrak listesini talep ettiğiniz taktirde, tercih ettiğiniz vize türüne göre tarafınıza gönderilen e-postada Fransa vize ücretlerine dair güncel bilgileri de bulacaksınız.

Fransa Vizesi Parmak İzi İşlemi Nedir?

Fransa vizesine başvuranlar, vize işlemlerini tamamlayabilmesi için parmak izlerinin Vize Bilgi Sistemi’ne (Visa Information System - VIS) kayıtlı olması gerekir. Her insanın kendine özgü biyolojik bir iz taşıdığı parmaklar son yıllarda ek bir güvenlik tedbiri pasaport ve vize işlemlerine uyarlandı. Birçok Avrupa ve dünya ülkesinde kullanılan parmak izi taraması kişilerin biyolojik kimliği olarak da kullanılıyor. Biometrik Parmak İzi kaydı tüm Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Schengen Anlaşması’na katılan diğer ülkelerde kullanılıyor. İşlem dijital bir tarayıcı aracılığıyla yapılıyor ve verilen parmak izi sıkı bir şekilde hem dijital ortamda hem de yasala kapsamında korunuyor ve kimseyle paylaşılmıyor.

Taramanın yapılabilmesi için parmakta kesik ve yanık gibi fiziksel hasarlar ile kına gibi izin alınmasını engelleyici unsurla olmamalı. Parmak izi veremeyecek kadar fiziksel engelli kişiler durumlarını destekleyen bir doktor raporu ile bunu onaylamalılar. 12 yaşından küçük çocuklar biometri işleminden muaf tutulurlar.  Ayrıca daha önce Schengen vizesi alan ve parmak izi veren kişiler, VIS ibareli vizelerini ibraz ettiklerinde ve bu veri beş (5) yıldan daha eski olmaması şartıyla tekrar parmak izi taraması yapmaları gerekmez.

Fransa Vizesi Kaç Aylık Verilir?

Talep edilen Fransa Vizesinin geçerlilik süresi hakkında karar başvuru yapılan Fransa Konsolosluğu tarafından verilir. Bu kararı etkileyen başvuru sahibinin talebinin içeriği veya benzeri bilgilerdir. Kişi ile ilgili yapılan değerlendirmelere göre Verilecek olan Fransa Schengen Vizesinin sadece gezi boyunca geçerli olmasını da birkaç aylık olmasını da sağlayabilir. Eğilim ilk kez bu ülkeye vize alanlar için daha kısa süreli vizeler verildiği, tekrar talepte bulunulduğunda ve daha önce seyahatlerde sorun yaşanmamış ise daha uzun süreli vize verilebildiğini gösteriyor.

Fransa Vizesi Biometrik Fotoğraf Nasıl Olmalı?

Fransa vize başvurularında belirli şartları karşılaması gereken fotoğraflar kullanılabilir. Bu standartlara göre; fotoğraf altı (6) aylıktan daha yeni, normal fotoğraf kâğıdına ve renkli bir şekilde basılmış ve 35x45 milimetre boyutlarında olmalı. Arka fonu beyaz olması talep edilen fotoğraftaki kişinin yüzü tam olarak görülmesi ve renkli camlı gözlük benzeri aksesuarların kullanılmaması da isteniyor. Ayrıca dini nedenler dışında başın açık ve nötr yüz ifadesi ile ağızın kapalı olması gerekir.

Fransa Vizesi Randevu İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Vize başvurularının yapıldığı Fransa Konsolosluklarının çalışma saatleri belirlidir. Belirli saatler arasında belirli işlemlerin yapılması için ayrılmıştır. Dolayısıyla vize başvuruları veya işlemler tamamlandığında pasaport teslimleri randevu verilerek yapılır. Bu işlemler için internet üzerinden çevrimiçi veya çağrı merkezleri ile yapılabilir. Tamamlanan evrakların teslimi belirlenen randevu günü ve saatinde bu kuruma yapılmalı. Evrakların teslimi de yetkilendirilmiş kurum tarafından belirlenen tarihte yapılır.

Fransa Schengen Vizesi Nedir?

Fransa bir Avrupa Birliği üyesi ülke. Aynı şekilde imzalanan Schengen Anlaşması ile bazı Avrupa ülkeleri ile vize politikasında eş zamanlı uygulamaları bulunuyor. Fransa vatandaşı olan kişiler bu anlaşmaya ortak olan ülkelerde vizesiz giriş ve serbest oturum ile çalışma hakkına sahipler. Bu uygulama kapsamında, anlaşmaya dâhil olmayan ülkelerin vatandaşlarına verilen vizenin ismi de Fransa Schengen Vizesi olarak adlandırılır. Bu vizeye sahip olanlar da anlaşmayı imzalayan ülkelere teoride giriş hakları olsa da oturum ve çalışma hakları bulunmaz. Schengen vizesi kullanılarak Fransa dışındaki ülkelere seyahat edilirken verilen bu hakkın istismar edilmemesi gerekir.    

Fransa’da Erasmus Eğitimi için ne Yapılmalı?

Eğitim amaçlı Fransa’ya gitmek isteyen öğrenciler uzun süreli vize başvurusu yapmalı. Avrupa Birliğinin başlattığı ve öğrencilerin başka bir ülkede eğitim almalarını sağlayan Erasmus Programı’na katılacak olan Türkiye vatandaşı öğrenciler de buna dâhiller.  Belirli şartları karşıladıkları zaman bu programa dâhil olan kişiler Fransa Öğrenci Vizesi başvurusu yaparken bu durumlarını çeşitli belgelerle kanıtlamaları istenir. Erasmus Vize işlemlerini tamamlama sorumluluğu başvuruyu yapacak olan öğrenciye aittir.

Fransa Vizesinden Kimler Muaftır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına mesleklerine göre farklı haklar tanıyan pasaportlar verilebiliyor. Bu pasaportlara ise farklı ülkeler farklı vize uygulamaları yapabiliyor. Fransa, umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarından vize talep eder. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla, Fransa’ya yapacakları seyahatlerde vize almaları gerekmez.

Fransa Vize Reddi

Fransa’ya yapılan vize başvuruları her zaman olumlu sonuçlanmayabiliyor. Başvuru yapılan Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’nin talep ettiği şartlar yerine getirilmediği durumlarda ortaya çıkan bu durum için pek çok sebep olabilir. Başvuruyu yapanın sahte veya yanlış bilgi beyan etmesi, ekonomik yetersizlik, daha önce alınan vizenin amacının dışında kullanılması, yapılacak olan yolculuğun amacının kanıtlanamaması veya şahsın ülkedeki seyahatinin bitiminde ayrılacağını gösteren belgeleri ibraz edememesi ise bu durumlardan sadece birkaçı. Fransa vizesi için verilen ret kararlarında yeniden başvuru yapma hakkı her kişide bulunuyor. Eksik veya yanlış evraklar tamamlanarak veya doğru bir şekilde hazırlanarak reddedilen vizenin yeniden değerlendirilmesi için Türkiye’deki ilgili Fransa Konsolosluğuna yeniden başvuru yapılabiliyor.

 

 

NOT: Fransa ile ilgili vize, vatandaşlık, eğitim, çalışma izni ve pek çok başka konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için ilgili sayfası incelenebilir.

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 41
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 41
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 41
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Fransa ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
E. ERTURAL 28/11/16, 15:20
İyi günler. Ben T.C. vatandaşıyım ve Türkiye'de ikamet ediyorum.Doğum yerim Fransa ve doğum belgem ile uzun süreli oturum izni almak istiyorum nasıl bir işlem yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim
Cevabı Görüntüle
h. KAHRIMAN 23/11/16, 22:50
Ben turistik amaçlı tek başıma gideceğim.Amacım aile akraba ziyareti değil ancak kalacağım yer akraba sayıldığım kişilerin evi.Dolaysıyla aile ziyareti kısmına mı giriyor almam gereken vize?
Cevabı Görüntüle
A. Öz 06/11/16, 15:56
Merhabalar,
Daha önce İspanya vizesi almıştım. Önceki ay bitti ve Schengen ülkelerinde bulundum. Genelde de çıkışlarımı ispanya dışında yaptım. Şuan Fransa’ya gitmem gerekiyor. Ama planım ilk Hollanda’ya gitmek. Fransa vizemle Türkiye’den direk Hollanda’ya gidebiliyor muyum? Çünkü daha önceden ayni pasaportumla Schengen ülkelerine giriş çıkış yaptım. Ilgınız için şimdiden teşekkürler
Cevabı Görüntüle
A. İhsan Üstündağ 05/11/16, 11:15
Merhaba Fransa Vize Merkezi Yetkilisi,
Eşim ve benim Fransa'dan alınmış 5 yıllık Shengen vizemizin bulunmaktadır. Pasaportumuz geçen yıl Belçika'da hırsızlık olayı nedeniyle çalındı. Karakol tutanağımız mevcuttur. Vizemizin halen aynı sürede geçerli mi? Yeni pasaportumuza tekrar işletmek için ne yapmalıyız? Teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle
m. tınç 01/11/16, 11:33
Merhaba Fransa Vize Merkezi
Fransa Schengen Vize Başvuru formunu Fransızca olarak mı doldurmamız tercih ediliyor? İngilizce versiyonunu doldurup yollasak kabul edilir mi?