Bulgar Vatandaşı ile Evli Olanlara

 

Bulgar bir kişiyle evlilik gerçekleştirmiş olan kişilerin Bulgaristan vatandaşlığı alımı için öncelikle bu kişinin evlilik sonrası Bulgaristan D vize alması gerekmektedir.


Vize Merkezi kısa süreli Bulgaristan vizelerinin ynaında Bulgaritan D Vizesi konusunda da uzman kadrosuyla D Vize işlemlerinizi gerçekleştirmede size yardımcı olur. Sitemizin sol tarafında yer alan iletişim bilgilerimizden size en yakın şubemizi arayabilirsiniz. Güncel evrak listesi için lütfen temsilcilerimizle iletişim kurun

Bulgaristan D vize ile Bulgaristan’a giriş yapılması sonrası yine bu kişi eşinin Bulgaristan adres kaydının olduğu mahalledeki yabancılar şubesine gidip evlilikten dolayı geçici oturum dilekçesi vermesi gerekmektedir. Bulgaristan Yabancılar Şubesine verilmiş olan bu Bulgaristan geçici oturum dilekçesi maksimum 7 mesai gününde neticesi açıklanacaktır. Açıklanmış olan bu netice ise Bulgar Polisinin inisiyatifine göre 3 – 6 – 12 ay süreli geçici oturum izni verilecektir.

Evlilikten dolayı Bulgaristan geçici oturum izni ise maksimum 5 yıldır.

Geçici oturum izni ile beş yılın devam etmesi halinde Bulgar devleti söz konusu evliliği göz önünde bulundurarak sabit oturum izni verecek aynı zamanda verilmiş olan Bulgar sabit oturum izni (postoyanno prebivavane) ise Bulgaristan vatandaşlığının alınmasını da sağlayacaktır.

Bulgaritan D vizesi evrakları kişinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. D Vize Başvurusuyla ilgili güncel evrak listesine ulaşmak için temsillerimizle iletişime geçin.

Yükleniyor...