Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • T. özgün 25 Şub 2020, 15:18
    Merhaba, Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı için değişti mi? Neler gerekli? Cevabınız için teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Şub 2020, 15:18

    Merhaba efendim,

    Bulgaristan Vizesi için gerekenler vize türüne ve gidiş amacınıza bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bulgaristan için en sık başvurulan vize türü turistik vizedir.  Birçok merkezde Turistik vizeler için genelde birçok evrak istenmektedir, ancak Vize Merkezinde 2 temel evrak: Nüfus kayıt örneği ve kaşeli imzalı banka hesap dökümü ile başvuru yapılabilir. 

    Vize merkezinin sağladığı diğer bir kolaylık ise bu evrakların kargo ile tarafımızdan kabul edilmesi.  Kısaca bu iki evrakı pasaport ve resim adresimize kargo ile gönderdiğiniz takdirde başvurunuz tamamlamış olursunuz. 

    Randevu beklemenize, ofise gelmenize, form doldurmanıza, bankaya harç yatırmanıza,   otel rezervasyonu yapmanıza, uçak otobüs bileti satın almanıza, şirket evrakları sunmanıza veya seyahat sağlık sigortası yapmanıza gerek yoktur.  Tüm bu işlemler Vize Merkezi ekibi tarafından tamamlanacaktır.

    Aynı kolaylıklar Bulgaristan aile ziyaretine giden kişiler için de geçerlidir. Turistik vize için istenen evraklara ek olarak orijinal davetiye istenmektedir. Ticari vize başvurularında ise detaylı evraklar istenmektedir ve orijinal şirket davetiyesinin sunulması da zorunludur. Bunun yanı sıra şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe, şirket evrakların tamamı ( güncel vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari gazete) ve şahıs evrakları (sgk işe girişi, son üç aylık bordrolar, sgk hizmet dökümü, banka hesap dökümü ve nüfus kayıt örneği istenmektedir. Evrak temini dışındaki işlemlerin tamamı Bulgaristan vize merkezi ekibi tarafından tamamlanmaktadır.

    Transit vizeler için farklı olarak istenen evraklar transit yolculuğun yapılacağı aracın belgeleri (ruhsat yeşil sigorta) ve gideceğiniz ülkede konaklama adresini gösteren belge ( otel rezervasyonu veya davet yazısı)

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı içinde konsolosluğa bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Vize başvurunuzdan önce müşteri temsilcilerimizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Seyahat amacınız ne olursa olsun Vize merkezi başvurunuzda önemli bir yükü sizden alarak süreci tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Bizi hemen arayabilirsiniz. Tel: +90 212 970 05 22

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla

    Nejla B.

    Bulgaristan vizesi evrakları

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • D.Ballı 29 Nis 2020, 22:10

    Bulgaristan vizesine başvuru yapmak istiyorum, ancak evraklara ulaşamadım. Daha önce Schengen almıştım, aynı evraklarla başvursam olur mu, yoksa Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı için farklı mıdır? Henüz uçak biletimi almadım, vizem çıktıktan sonra almamda sakınca var mıdır? Beni evraklar konusunda bilgilendirebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2020, 22:29

    Merhaba,

    Bulgaristan Vizesi için gerekli evraklar vize tipine ve seyahat amacınıza göre değişiklik gösterir. Bulgaristan seyahatlerinde için sıklıkla başvurulan vize çeşidi turistik vizedir. Farklı başvuru merkezlerinde Turistik vizeler için genelde sizden birçok evrak istenebilir. Çalıştığınız firmanın tüm evrakları, sigorta girişi ve hizmet dökümünüz bordrolarınız, nüfus aile kaydınız, sabıka kaydınız, kimlik fotokopisi banka hesabı, otel rezervasyonu ve sağlık sigortası.

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2020;

    Vize Merkezi olarak biz temel iki evrakla sizi yormadan başvuru yapmanızı sağlamaktayız. Bunlar Nüfus kayıt örneği ve kaşeli imzalı banka hesap dökümüdür.  Yanı sıra elbette ki geçerli pasaport ve bir adet güncel biyometrik fotoğraf. İş evrakı sunamayan kişiler kişisel banka hesabı ve e-devletten alınmış nüfus kayıt örneğini bize telim etmesi başvuru için yeterli olacaktır. Banka hesabınız başvuruda olmazsa olmaz bir evraktır. Hesap aktif bir hesap olmayabilir. Bu durumda kendi adınıza yeni hesap açarak da başvuru yapabilirsiniz. Önemli olan Bulgaristan seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılamaya yeterli bakiye bulundurmanız. Evrakların bir kısmı Vize merkezi tarafından sağlanabilir. Otel rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası bizim tarafımızdan yapılabilir. Bununla ilgili talebinizi görüşme esnasında müşteri temsilcimize iletmeniz yeterlidir. 

    Size sağlanan diğer kolaylık ise başvurunun şahsen yapılmaması. Ofisimize ve Konsolosluğa gitmeden evraklarınız kargo ile tarafımızdan kabul edilir.  Evraklar ofisimize eksiksiz ulaştığında bekletmeden başvurunuz yapılır. Form doldurma, dosya hazırlamak, harçların yatırılması ve konsolosluğa teslim edilmesi, takip ve sonuçlandırmak Vize Merkezi tarafından yapılmaktadır.
    Aynı kolaylıklar davetiye ile giden kişiler için de geçerlidir. Farklı olarak istenen evrak Bulgaristan ‘dan gelen orijinal davetiyedir.

    Bulgaristan Ticari vize başvurularında ise durum farklıdır.  Bulgaristan firmasından alınan orijinal davetiyenin yanı sıra tüm şirket ve çalışma evraklarının sunulması zorunludur.  Ayrıca şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe ve varsa iki firma arasında iş birliğini gösteren evraklar eklenmelidir. Evrak temini dışındaki işlemler Vize Merkezi ekibi tarafından tamamlanmaktadır.

    Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı içinde konsolosluğa bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Vize başvurunuzdan önce müşteri temsilcilerimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.  Gidiş amacınız ne olursa olsun

    Vize Merkezi başvurunuzda önemli bir yükü sizden alarak  zahmetsiz bir şekilde süreci tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

    Saygılarımızla

    Nejla Balpınar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp