• Bulgaristan oturumu ile AB ülkelerine gidilir mi
    M. BAŞARAN, 18 Eyl 2017, 10:39

    Merhaba, Şirket temsilciliği ile Alınan Bulgaristan Oturum izni Belçika veya İsveç gibi ülkelerde o ülkenin oturumuna çevriliyor mu? Bilgi vermenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Emekliler için Bulgaristan oturum izni
    orhan, 17 Eyl 2017, 00:17

    bulgaristan da 3 yıldır emekli oturumu alıyorum sizden öğrenmek istediğim 5 yıllık oturum kartını alma hakkım varmı ve nekadar süre sonra almaya hak kazanırım ve okartla avrupaya gidebilme hakkına sahip olabiliyormuyum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan vize başvurusu
    m. başaran, 14 Eyl 2017, 22:13

    bulgaristan vatandaşlığı almam için internetten randevu almam söylendi. vize için randevu işleminimi doldurup mail yolunla size atacağım ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar vize başvurusu
    Bahadır, 12 Eyl 2017, 15:11

    Merhaba, Eşim BG Doğumlu, türk ve BG isimli çift vatandaş, bg ziyaretlerimiz için benim nasıl bir vize almam gerekiyor?? türkiyede evlendik,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ANNEANNEMİN ANNESİ BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    A.Metin, 12 Eyl 2017, 12:52

    Merhaba Vize Merkezi, Benim anneannemin annesi 1897 Bulgaristan / Petriç doğumludur. Ben vatandaşlık hakkından faydalanabilir miyim ? Türkiye'de Nüfus Müdürlüğünde, nüfus kayıtlarında Petriç doğumlu olduğu yazıyor. Yardımcı olmanızı rica ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Göç eden kişinin çocuğu vefat ederse, torun vatandaşlık alabilir mi?
    Y.Sakın, 10 Eyl 2017, 14:08

    Merhabalar, Annemin anneannesi, 1938 göçmeni. 38 yılında Filibe'den Türkiye'ye göçmüşler. O ve anneannem vefat etti, annem sağ. Örneğin annemin dayılarından birisi de Bulgaristan doğumlu fakat o da vefat etti. Anneanneme hamileyken Türkiye'ye göçmüşler ve ay farkıyla anneannem Türkiye'de doğmuş. Vatandaşlık talep etme gibi br hakkı var mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN VATANDAŞI VİZESİZ POLONYA'DA 1 YIL KALABİLİR Mİ ?
    İ.Saldır, 05 Eyl 2017, 14:43

    Merhaba, Vize merkezi'ne bir sorum olacak. Benim Bulgaristan vatandaşlığım ve pasaportum mevcut. Acaba hiçbir sıkıntı olmadan ve vizesiz Polonya'da 1 yıl boyunca kalabilme şansım var mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM VE ANNEANNEM 1940 YILINDA GÖÇ ETMİŞ,BEN VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM?
    B.Güneş, 04 Eyl 2017, 20:53

    Merhaba, Vize Merkezi'ne bir sorum olacak. Anneannem ve dedem Bulgaristan doğumlu ve 1940 yılında Türkiye'ye gelmişler. ( Anneannem hayatta ) Onların üzerinden çifte vatandaşlık alma hakkımız olabilir mi? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1928 BULGARİSTAN GÖÇMENİ VATANDAŞLIK BAŞVURUSU
    T.A, 03 Eyl 2017, 21:39

    Merhaba Vize Merkezi, Vefat eden dedem Bulgaristan vatandaşıydı. Kendisi 1928 yılında Türkiye'ye göç etmişler. Bulgaristan vatandaşlığı alabilmem için izlemem gereken yol nedir? Çok teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ANNEANNEM 1951 YILINDA GÖÇ ETMİŞ, BEN VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    V.O.Yogurtcu, 02 Eyl 2017, 17:30

    Merhaba, Anneannem 1951 yılında eşi ile birlikte Türkiye'ye yerleşmişler. Oradaki evlerini bırakıp gelmişler ve bugüne kadar Bulgaristan vatandaşlığını ile ilgili hiç bir işlem yapmamışlar. Benim, torunu olarak çifte vatandaş olabilme şansım var mı? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM VE BABAANNEM BULGARİSTAN GÖÇMENİ.BENDE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    S.Dogan, 02 Eyl 2017, 11:32

    Merhaba Vize Merkezi, Rahmetli babaannem ve dedem Bulgaristan göçmeni. Ben çifte vatandaşlık alabilir miyim? Vatandaşlık alabilmem için ne yapmam gerekiyor? Hangi belgeleri nereden almam lazım? Ve belge maaliyeti için yakalaşık ne kadar ödeme yapmam gerekecek? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Aile Birleşimi ile D Vize Nasıl Alınır ve Detayları Nelerdir
    A.Sadık, 01 Eyl 2017, 04:49

    Merhaba Vize Merkezi, Ben ailemin 89 göçmeni olmasından dolayı Bulgaristan vatandaşlığını 10 yaşında aldım. Eşim ile Türkiye'de nikah yapmamızın ardından, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ve anladığım kadarıyla öncelikle Türkiye'deki Bulgar konsolosluklarından evliliğimizi tanıtarak D tipi vize alıp Bulgaristan'a gitmemiz gerekiyor. Oturma izni ile D tipi vize aynı amaca mı hizmet ediyor? Yani Bulgaristan'dan yalnızca 1 yıllık oturma iznini kanıtlamak amacıyla mı Bulgaristan liçna kart veriliyor? 1 yıllık oturma izninin alınmasının ardından, Bulgaristan'da yaşamayıp, Almanya gibi diğer Avrupa ülkelerine giriş yapılabilir mi ve orada kalınabilir mi? Her yıl yenilenen geçici oturma belgesi ile Avrupa sınırlarında geçirilmesi gereken 5 yıldan kastınız Bulgaristan sınırlarında olmak zorunda mı ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • D VİZE ALINAN KİŞİ BULGARİSTAN'DA NE KADAR SÜRE KALMALI?
    A.Semlioglu, 01 Eyl 2017, 00:24

    Merhaba. Ben 10 yıldır Bulgaristan çifte vatandaşlık hakkına sahibim. Eşimi de vatandaş yapmak istiyorum. D tipi vize alarak oturum izni alırsam, oturum izni çıktığı tarihten itibaren Bulgaristan'da minimum ne kadar süre kalması gerekir. Verilen oturum izni süresinin en az yarısı mı ? Yani 1 yıl içinde en az kaç gün Bulgaristan da konaklaması gerekecek ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan üzerinden yapılan tren yolculuklarına transit vize
    T. AK, 29 Ağu 2017, 15:28

    İstanbul'da Belgrad'a tren ile yolculuk yapmak istiyorum. Ben Sofya'ya gitmeyeceğim ama tren Sofya'dan geçiş yaptığı için yine de vize almam gerekiyor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan vize başvurusu nasıl yapılır
    R.Aktaş, 28 Ağu 2017, 00:37

    Vize başvurusu yapabileceğim yerler belirtilen şehirlerde mi var sadece ? Bir de online başvuru yapılmıyor mu ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık prosedürü
    K. M, 27 Ağu 2017, 22:39

    Babam 1951 BG den göçmen gelmiş ben TR doğumluyum. Babam rahmetli... Acaba ben BG vatandaşlığı alabilirmiyim. ? Olumlu ise işlemin maliyeti ve süresi ne olur ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Turistik Vize
    S. Göksu, 26 Ağu 2017, 18:39

    Kısa süreli olarak aracımla iki arkadaş Bulgaristan turistik vize alarak gezmek istiyoruz. Aracımıza yeşil sigorta ve vize işlemlerimizi yapabilir misiniz? vize çok girişli olur mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Romanya vizesi ile Bulgaristan a giriş
    e.çömez, 23 Ağu 2017, 19:10

    Merhaba karayolu ile romanyadan türkiyeye dönmem gerekiyor, çok girişli romanya vizem var . Bulgaristandan geçmek için transit vize gerekiyormu ? yada kapıda veriliyormu transit vize? teşekkürler .

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • vefat eden 1950 Bulgar göçmenlerinin çocuklarına vatandaşlık
    T. Bülbül, 21 Ağu 2017, 17:33

    Sayın yetkili, Babam 1946 Bulgaristan Filibe doğumlu olup 1950 yılında Türkiye ye göç etmiştir. Fakat kendisi 1986 yılında vefat etti. Ben kızı olarak Bulgaristan vatandaşlığına geçmek istiyorum. Uymam gereken prosedür nedir? Bilgi vermenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar vatandaşı baba üzerinden vatandaşlık
    B. Özen, 21 Ağu 2017, 15:06

    Merhaba, Babam Bulgaristan vatandaşı. Ben de babamdan dolayı vatandaşlık almak istiyorum. Hizmet bedeliniz ve harçlar vesaire bana maliyeti nedir bunu öğrenmek isterim. Saygılarımla,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Seyahat sağlık sigortasını nereden yaptırabilirim?
    R. ÖNER, 21 Ağu 2017, 14:57

    Seyahat sağlık sigortasını nereden yaptırabilirim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık bavurusu nerden yapılır
    a.gürsoy, 18 Ağu 2017, 11:30

    vatandaşlık işlemlerimiz için sadece Edirne şubenize mi başvurmak gerekiyor,ve işlemler ne kadar zaman alıyor ..

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • pasavan almak için neler gerekli
    S. Mutlu, 16 Ağu 2017, 23:29

    Ben çifte vatandaşım. Kızım 4 yasında vize almak istiyorum kızıma ama vize verilmiyor diye duydum pasavan veriliyormuş pasavan içinde detaylı bilgiye sahip değilim gerekli evraklar nelerdir? Bilginize ihtiyaç duymaktayım iyi çalışmalar

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Babamın çifte vatandaş olması vize almam için avantaj sağlar mı?
    N.Özlem, 15 Ağu 2017, 17:15

    Merhaba, Kalacağım yer çifte vatandaş olan babamın evi vize başvurusunda burayı gösterebilir miyim? bir de babamın çifte vatandaş olması vize için avantaj sağlar mı? acil dönüş rica ederim teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığına Başvuru
    G.ACAR, 15 Ağu 2017, 14:59

    Merhaba, Ben İstanbul doğumluyum. Babamda (vefat etti) İstanbul doğumlu ancak anne (sağ) ve babası (vefat etti) 1950 yıllarında Türkiye'ye göç ettiriliyor. Bu durumda benim Bulgaristan'dan çifte vatandaşlık başvurusu yapma hakkım var mıdır? Varsa ne gibi yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan turistik vize kaç günde alınır?
    Y. Koçak, 15 Ağu 2017, 12:49

    Bulgaristan turistik vize almam için en kısa sürede vize ne kadar günde alabilirim ayrıca 5 gün kalacağım 5 günlük vize alabiliyor muyum?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan vatandaşlığına başvurmak için üst soylar yeterli mi ?
    H.Kaşkavalcı, 15 Ağu 2017, 11:37

    Merhaba, Büyük büyük babaannemin Bulgaristan doğumlu olduğunu alt üst soy listesi ile belgeledik. Diğer aile büyüklerinin de Bulgaristan'dan göç ettiklerini biliyoruz. Bulgaristan vatandaşlığına başvurmak için üst soylar yeterli mi, yoksa büyükanne-büyükbaba (2. kuşak) mı olması gerekiyor? Bunda bir limit var mı? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • vefat eden eski Bulgar göçmenlerinin çocuklarına vatandaşlık olur mu
    H. Tekli, 15 Ağu 2017, 02:19

    Merhaba babam annem Bulgaristan doğumlu. İkisi de vefat etti.1935 1938 yıllarında gelmişler. Benim ve çocuklarımın çifte vatandaşlık başvurusu olumlu olur mu? Ne yol izlemeliyim? Masrafı var mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'da evlilik tanıtma
    S. Mutlucan, 14 Ağu 2017, 10:13

    Eşim de ben de bg vatandaşıyız. Orda nikahimiz tanımlı değil. Bebeğimiz oldu. Hamilelikte çocuk parası için başvuru yapmıştık. Şimdi bu işlem için hangi yolu izlememız gerekli. Çocuğu Bulgaristan a nasıl çıkarıriz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • D vize süresi geçtiği zaman, Bulgaristan'a nasıl gidebilirim ?
    F.Vatansever, 11 Ağu 2017, 09:32

    Merhaba, Ben Bulgaristan'da yabancılar şubesine kimlik başvurusu yaptım. Ve bana kimliğimi alabilmem için bir belge verdiler. Ben bu belge ile Bulgaristan'a giriş yapabilir miyim ? Bu arada D vizemin süresinin geçtiğini de belirtmek isterim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp