• Bulgaristan turistik vize başvurusu nasıl yapılır
    E. Koyuncu, 16 Haz 2017, 00:51

    3 günlük Bulgaristan turistik vize işlemleri için gerekli olan belgeler ve vize için ödenen hizmet bedeli ile sizin aracılığınızla yapıldığında total masraf hakkında bilgi almak istiyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ÇİFTE VATANDAŞIM LİÇNA KARTIMLA BULGARİSTAN’A GİDEBİLİR MİYİM?
    N.Ö, 15 Haz 2017, 13:29

    Merhaba, Ben çifte vatandaşım. Bulgaristan pasaportumun süresi geçmiş ama Liçna kartımın süresi var. Türk pasaportum ve liçna kartımla Bulgaristan’a giriş yapabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN KONSOLOSLUĞU İSTANBUL PASAVAN
    İBRAHİM, 15 Haz 2017, 10:38

    Merhaba kendim ve eşim bulgaristan vatandaşıyız ve pasaportlarımız var 2 cocugumuz var ve Türkiye doğumlu bulgaristana hiç gitmediler ve pasaportları yok bana Türk pasaportu ve vize yolu ile cıkabileceği söğlenmişti dün Türk pasaportu başvurusunda bulundum bu günde vize randevusu almak için vize şirketini aradığımda cocukların akzarajdaneleri olduğu için vize veremiyoruz dedi. Türk Pasaportla Bulgaristana nasıl gidebilirler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN VATANDAŞIYLA EVLİ VE ÇOCUK SAHİBİ OLANLARA OTURUM
    M.A, 15 Haz 2017, 09:21

    Merhabalar; Eşim Bulgaristan vatandaşı ve bir çocuğumuz oldu. Vatandaşlık için çocuktan dolayı 3 yıl mı yoksa 5 yıl mı beklemem gerekli? Teşekkürler…

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGARİSTAN OTURUM İZNİ
    cetin, 14 Haz 2017, 15:41

    eşim çifte vatandaş 3 aylık oturum alırsam o 3 ay içinde istedeğim kadar tr'ye gidip gelebilirmiyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ESKİ GÖÇMENLERE BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞI HAKKI 2017
    K. Bey, 14 Haz 2017, 11:42

    Merhaba, vefat eden dedem 1930 yılında Gotse Delçev (Nevrokop) 'tan Türkiye'ye göç etmiş. Babam Türkiye doğumlu. Vatandaşlık için hakkım bulunuyor mu? Gerekli evraklar nelerdir? Bulgaristan'a giderek dedemin evraklarını alabilir miyim? Teşekkürler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Doğumlu 14 Yaş Altı Çocuklar İçin Bulgar Pasaportu ve Pasavan
    H. K. B., 14 Haz 2017, 11:16

    Merhaba; Ben Bulgaristan çifte vatandaşıyım. 4 yaşındaki oğlumla Bulgaristan' a gideceğiz. Oğlumun EGN numarası ( Bulgar Vatandaşlık numarası ) ve Türk pasaportu var bunlarla gidebilir miyiz? Bulgar pasaportunu oraya gittiğimizde alabilir miyiz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TC DOĞUMLULAR İÇİN BULGAR VATANDAŞLIĞI EVRAKLARI
    F.Özgür, 14 Haz 2017, 08:59

    Merhaba Vize Merkezi, Ben ve eşim Bulgaristan vatandaşıyız. Oğlum 5 aylık ve Bulgaristan'dan akzarajdenesini çıkarttık. Bulgaristan'a gidebilmek için vize alabilirmiyiz.? Doğum kağıdı var ise vize alınmadığını duydum. Bu konuda yardımcı olur musunuz ? Kolay gelsin.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DEDEM VE ANNEANNEM 1923 YILINDA GÖÇ ETMİŞ,BEN VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM?
    Ugur, 13 Haz 2017, 21:20

    Merhaba, Benim Vize Merkezi'ne sorum şu olacak ; Anneannem ve dedem 1923 yılında Bulgaristan'dan göç etmişler. Annem ve babam burada doğmuş. Şimdi biz vatandaşlık talebinde bulunabiliyor muyuz ? Bu arada, orada yaşayan bir akrabamız veya yakınımız bulunmadığını belirtmek isterim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ADANA BULGARİSTAN ZİYARET VİZE BAŞVURUSU
    G. Ö., 13 Haz 2017, 19:12

    Merhaba; Ben Adana’da özel bir şirkette çalışıyorum ve Bulgaristan Turistik Vizesi almak istiyorum. Bulgaristan’ daki akrabalarımdan davetiye almam mümkün? Vize için nereye başvurmam gerekiyor? Kaç günlük turistik vize alabilirim? Vize ücreti nedir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Multi Vize
    CANSEL, 13 Haz 2017, 17:23

    Merhaba, Bulgaristan çift vatandaşlığım var. 2016’ da Bulgaristan’da pasaport ve kimliğimi yenileyip eşimin soy adını ve evlilik belgesini aldım. Eşim için vize alıp beraber seyahat amaçlı Bulgaristan’a gitmeyi düşünüyoruz. Turist vizesi mi yoksa D tipi vize mi alması gerekiyor? Bilgi vermenizi rica ediyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İZMİR BULGARİSTAN TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 2017
    aylin, 13 Haz 2017, 15:52

    Merhabalar; İzmir’de yaşıyorum. Annemi sponsor göstererek Bulgaristan vizesi almak istiyorum. Gerekli evraklar nelerdir? Randevuyu nereden alabilirim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • EBEVEYNİ BULGAR VATANDAŞI OLAN ÇOCUKLARIN VATANDAŞLIK HAKKI
    V. Hanım, 13 Haz 2017, 14:20

    Merhaba; ebeveynlerden birinin çift vatandaş olması halinde çocukların çift vatandaş olabilmesi için hangi evraklar gerekiyor? Vatandaşlık başvurusu Türkiye'de mi Bulgaristan'da mı yapılmalı? Ne kadar zamanda yapılabilir? Bunun için hangi prosedürler uygulanır? Yukarıdaki sorularıma yanıt verebilir misiniz? İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TC DOĞUMLU ÇOCUKLARA BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞI ALMA
    H.Can, 12 Haz 2017, 23:35

    Merhaba, Ben Bulgaristan vatandaşıyım ama oğlum Türkiye doğumlu. Bu sebeple onu da vatandaş yapmak istiyorum. Evrak listesini okudum, evraklarım mevcut ( biri hariç) Eşimle boşandığım için buradan nasıl bir evrak almam gerekiyor ? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Dede üzerinden Bulgar vatandaşlığı nasıl alınır?
    M.Akbaş, 12 Haz 2017, 16:28

    Sayın Yetkili; Babam 1925 Bulgaristan Razgrad şehrinde doğmuş ve 1934 yılında dedem ile birlikte tüm sülale Türkiye' ye göç etmişler. Babam burada doğumlu annem ile evlenmiş olup, babam 2012 yılında vefat etmiştir. Ben, eşim ve 26 yaşındaki oğlumun Bulgaristan vatandaşlığına geçebilmemiz için yapmamız gerekenler konusunda yol gösterir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TÜRKİYE DOĞUMLULAR İÇİN BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞI
    H. Hanım, 11 Haz 2017, 21:28

    Merhabalar, eşimin ailesi 1952 yılında Bulgaristan’dan göç etmiş, Eşimin diğer kardeşleri Bulgaristan’da doğmuş fakat eşim Türkiye doğumlu vatandaşlık alabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyiz bize bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TRABZON BULGARİSTAN VİZE BAŞVURUSU
    İ. BEY, 11 Haz 2017, 10:42

    Merhabalar, Trabzon’da yaşıyorum ve Ukrayna’da süresiz oturum hakkım var. Ukrayna'ya gitmek için Bulgaristan'dan geçerken vize almam gerekir mi? Saygılarımla…

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır?
    C.U, 10 Haz 2017, 17:53

    Merhaba ; eşim Bulgaristan vatandaşı. Biz Türkiye'de evlendik ve birde çocuğumuz var. Sonra çocuğumuza da Bulgaristan vatandaşlığı için başvurduk ve orada evliliğimiz onaylandı ve onaylı belgelerimiz elimize ulaştı. Eşimin süresi dolan liçna kartını çocuğumuzun pasaportu yenilemek için beklerken eksik evrak nedeni ile yarım kaldı. Şimdi; bizim sıfırdan yeniden mi başvurmamız gerekiyor yoksa mevcut belgelerle kaldığımız yerden nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık Başvurusu Bursa'dan Nasıl Yapılır?
    B. Rüştü, 10 Haz 2017, 12:43

    1951 Göç anlaşması ile Babam, Annem ve kardeşlerim Bulgaristan' dan Türkiye Bursa'ya gelmişiz. Babam Bursa' da vefat etti. Kardeşlerim Bursa ve diğer Şehirlerde (T.C' de) ikamet etmektedirler. Ben Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapabilir miyim? Hazırlamam gereken evraklar nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Lüleburgaz Bulgaristan Konsolosluğu Vatandaşlık Başvurusu
    B.B, 08 Haz 2017, 16:45

    Merhaba, Size vatandaşlık ile ilgili birkaç sorum olacaktı. Öncelikle durumu anlatmak isterim. Benim dedem(babamın babası) nüfus müdürlüğünden almış olduğum nüfus kayıt örneğinde bulunan kayıtlara göre 01.07.1924 Cumaibala-Bulgaristan doğumlu olarak yazmaktadır. Tescil tarihi de 06.01.1342 olarak gözükmektedir. Babamın(1957) anlattığına göre orada ikamet etmişler ancak dedem 1 yaşında iken ailecek mübadele sonucu Lüleburgaz-Kırklareli’ne gelmişlerdir. Ve Lüleburgaz’ da iskan edilmişler. Bu konu ile ilgili babamın abisi de Ankara’ da bulunan nüfus işlerine vatandaşlık hakkımız var mı araştırılmasını istiyoruz diye bir talepte bulunmuşlar geçen sene ağustos ayında. Ancak hala araştırılma aşamasında demişler. Şimdi bu durumda; 1- Babam(1957), annem(1965), kardeşim(1996), ben(1987) ve eşim(1990) bulgar vatandaşı ve/veya çifte vatandaş olabiliyor muyuz, hakkımız var mıdır? 2- Eğer böyle bir şey mümkünse bundan yararlanabilmek adına benim ve babamın hangi kurumlardan ne gibi yazılar talep etmemiz, istememiz gerekmektedir? Şu anda sadece elimizde dedemin, annesini ve babasını gösterir bir nüfus kayıt örneği mevcuttur. Şimdiden çok teşekkür ederim, Saygılarımla, iyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BULGAR VATANDAŞLIĞINA BAŞVURU İÇİN LİÇNA KART
    Ö.S, 08 Haz 2017, 10:10

    Merhabalar, vize merkezine bir sorum olacaktı. Annem ve babam Bulgaristan doğumlu. İkisi de 1978 yılında Türkiye'ye göÇ etmişler. 2015 Eylül ayında Bulgaristan vatandaşlığına başvurdular ve liçna kartı almalarına 1 seneleri kaldı. Ben de onların üzerinden Bulgaristan vatandaşlığına başvurmak istiyorum. Bunun için onların liçna kartlarını almalarını beklemem mi gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Anneannesi vefat edenlerin annesi Bulgar vatandaşı olabilir mi?
    A. Bey, 08 Haz 2017, 05:48

    Merhaba, benim annem Türkiye doğumlu ancak onun annesi Bulgaristan doğumlu ve Türkiye'ye gelmiş. Anneannem Türkiye'de vefat etti. Hangi yıl ve ayda buraya göç ettiğini biliyoruz (35 yılı). Buna rağmen annem ve ben Bulgaristan vatandaşlığı için başvurabilir miyiz? saygılarımla.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar Göçmenlerinin Çocuklarına Vatandaşlık hakkı
    S.V, 06 Haz 2017, 21:22

    Merhaba, Babamın TC kimliğinde Doğum Yeri Bulgaristan yazıyor. Ben Türkiye'de doğdum. Bulgaristan vatandaşlığı için yapmam gerekenler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1940 Bulgaristan doğdumlu, 1944 göçmeniyim. Vatandaş olabilir miyim ?
    İ.ŞUMNULU, 05 Haz 2017, 10:16

    Merhaba Vize Merkezi, Ben 1940 Şumnu doğumluyum. 1944 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye Bulgaristan pasaportumla geldim. Şu anda Türk vatandaşıyım. Şimdi tekrar Bulgaristan pasaportu nasıl alabilirim ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı İçin Sağlık Belgesi Nereden Alınır?
    G.Ç, 05 Haz 2017, 08:39

    Merhabalar, Vize Merkezi’ne bir sorum olacaktı. 2009 yılından bu yana sürekli oturma iznim var, bu sene Bulgaristan vatandaşlığı için başvurmak istiyorum. Öğrendiğim kadarıyla sağlık belgesi sunma gerekiyor. Fakat bunun için özellikle belirlenmiş bir hastaneden mi yoksa herhangi bir sağlık ocağı ya da devlet hastanesinden sağlık belgesi alabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Transit vize ücreti ve gerekli evraklar nelerdir ?
    S.Karabay, 04 Haz 2017, 18:07

    Merhaba Vize Merkezi, Moldovya'ya kendi aracımla gitmek istiyorum. Moldovalı arkadaşım ile beraber İstanbul'dan yola çıkacağız. Transit vize mi almalıyım. Bu işlem en hızlı nasıl olur ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Büyükbaba/Büyükanne üzerinden Bulgaristan vatandaşı olabilme
    Koray, 03 Haz 2017, 22:33

    Sayın Yetkili, Anneannem, 1933 Bulgaristan Harmanlı doğumlu. Anneannem, 1935-36' da göçmüş. Anneannem ve eşi (dedem) hayatta değil. Şu anda anneannemin ve dedemin sadece TC nüfus cüzdanı var. Annem, Türkiye doğumlu ve hayatta. Annemin ve benim Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru hakkım var mı? Bunun için hangi adımları takip etmem gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ANNEANNEM BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN VATANDAŞLIK ALABİLİR MİYİM?
    N. D., 02 Haz 2017, 02:48

    Merhaba, Benim anneannem Bulgaristan doğumludur. Ne yazık ki anneannem ve annem vefat etmiş bulunuyorlar. Bu durumda benim ve çocuklarımın çifte vatandaşlık haklarımız bulunuyor mu? Bulunuyorsa ne gibi bir süreç izlememiz gerekmektedir ? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BEN BULGARİSTAN DOĞUMLUYUM, NASIL VATANDAŞ OLABİLİRİM ?
    E.Soysal, 31 May 2017, 21:04

    Merhaba Vize Merkezi, Ben Bulgaristan doğumluyum. 1992 yılında Türkiye'ye geldim. Bulgaristan vatandaşı nasıl olablirim ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BABAMIN DEDESİ BULGARİSTAN DOĞUMLU, BEN DE VATANDAŞ OLABİLİR MİYİM ?
    K.Yavuz, 31 May 2017, 08:07

    Merhaba Vize Merkezi, Babamın dedesi Bulgaristan doğumlu, orada yaşamış ve daha sonra İstanbul'a gelmiş. Bulgaristan vatandaşı olmak için hakkımın olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp