Amerika Hakkında Sorular & Yorumlar

Amerika ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Soru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
Z. U. 16/08/18, 11:35
Merhaba, evlendikten sonra soyadım değişti. Pasaportum 2021'e kadar geçerli, içinde devam eden vizem yok ve kızlık soyadım var. Kimliğimde ise yeni soyadım var. Bu şartlarda başvuruyu hangi soyadımla yapmam gerekir? Evlilik cüzdanım ve kızlık soyadım olan pasaportumu kullanabilir miyim? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle
H. E. O. 13/08/18, 22:34
Evvelce aldığım 10 yıllık Amerika vizem 17 Şubat 2019 tarihinde bitiyor. Kasım 2018’de bir aylığına Amerika’ya gitmem gerekiyor. Gidişim sırasında herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Vizemi tekrar uzatmak için hangi tarihte başvurmalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle
C. G. 09/08/18, 10:42
Merhaba, ABD'de WEF (World Economic Forum) adında non-profit bir firmada 18-24 aylık fellowship programına katılacağım. Ancak WEF J1 veya L1'a sponsor olamıyor. Hangi yolu izleyerek çalışma izni alabilirim? Saygılarımla.
Cevabı Görüntüle
S. D. Ü. 08/08/18, 12:31
DS 160 formunu doldurduğum pasaportun süresi dolduğu için pasaport yenileme işlemi yaptım. Şimdi yeni gelecek pasaportla DS 160 formunu yeniden doldurup yollamalı mıyım; yoksa iki pasaportumu da yanıma alıp mülakatta mı durumu anlatmalıyım?
Cevabı Görüntüle
b. ç. 28/07/18, 11:20
Kolay gelsin, dil okuluna kaydolup teyzemin yanında ikamet edeceğim. Vize için gerekli belgelerim nelerdir acaba? Bu arada okula da kabul edildim bilginize.
Cevabı Görüntüle
K. 26/07/18, 17:47
Merhabalar, şirketimizde çalışan arkadaşımız için Amerika vizesi çıkartmak istiyoruz ne tür işlemler gerekiyor bilgi verebilir misiniz Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle
T. A. 25/07/18, 22:19
Brezilya’dan kalkacak olan uçağım Detroit aktarması yapacak. Detroit aktarması için Transit vize almama gerek var mı?
Cevabı Görüntüle
s. y. 20/07/18, 15:00
F3: Bir ABD vatandaşının evli çocukları, çocuklarının eşleri ve 21 yaşından küçük çocukları. Eşimin durumu bu tanıma uygun, annesi bu statüde başvurusunu yapacak. Başvurunun sonuçlanma süreci boyunca geçici olarak çalışma izni alabilir mi?
Cevabı Görüntüle
B. A. 19/07/18, 18:24
Merhaba, bilişim alanında faaliyet gösteren bir şahıs firmam var. Amerika'da bir eğitim firması ile de kontratlı olarak uzaktan çalışıyoruz. Bu firma tarafından düzenlenecek bir eğitime katılmak üzere Amerika'ya seyahat etmem gerekiyor. Şuan vize için nasıl bir süreç işlemekte? Gerekli tüm evrakları sağlayabilecek durumdayım. Vize almam ne kadar sürer ve ne kadarlık bir masraf yapmam gerekir? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle
E. Ç. 18/07/18, 21:11
Amerika’da ki okulum bana I-20 belgesini doldurmam için gönderdi. I-20 için gerekli bazı işlemleri anlayamadım. Mesela dekontu İngilizce istiyorlar mı? Bu tarz anlaşılmayan durumlar var? Kısaca I-20 için ne yapmalıyım?
Cevabı Görüntüle
a. 16/07/18, 12:34
Merhaba, İsviçre’de yaşıyorum ve C oturumum var. Eşimle birlikte Amerika vizesi için başvuru yapmak istiyoruz. Süreç nasıl işliyor ve gerekli belgelerin listesini nasıl bulabilirim? Teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle
n. 11/07/18, 11:13
Merhaba, oğlum Michigan Eyalet Üniversitesi’ne kabul edilmiş ve tarafına I -20 formu gönderilmiştir. Bundan sonraki işlemler için bilgilendirme yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar.
Cevabı Görüntüle
m. 09/07/18, 16:35
Merhaba, Amerika’da dil eğitimi almak istiyorum. Eğitim için New York şehrini belirledim. Hangi tür vizeye başvurmalıyım?
Cevabı Görüntüle
H. E. 08/07/18, 12:11
Eşimin ve kendimin 2019 Ağustos ayına kadar geçerli vizemiz var. 7 yaşında çocuğumuz için nasıl vize alabiliriz? Tüm işlemleri tekrar mı yapmamız gerekiyor? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle
S. T. 06/07/18, 17:11
Eşim ve ben Amerika’da yaşayan oğlumuz ve ailesini ziyarete gideceğiz. Bunun için tek bir DS-160 formu mu dolduracağız? Ayrıca konsolosluğa ikimiz adına tek ücret mi ödeteceğiz?
Telefon