Amerika Hakkında Sorular & Yorumlar

Amerika ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Soru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
C. C. 18/11/17, 05:14
Merhaba ben Amerika’da yaşıyorum Green card sahibiyim eşim ve kızım Amerikan vatandaşı. Annem ve babama kızımın yaş günü için davetiye göndermek istiyoruz onun için ne gerekli yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle
O. A. 17/11/17, 14:57
Amerika E2 Vizesi hakkında bilgi almak istiyorum.
Cevabı Görüntüle
C. D. 05/11/17, 12:42
Merhaba
Amerika'da vizeli olarak gidip oturma süremi 1 yıl kadar geçtiğimden 2007 yılında başlayan 10 yıl giriş yasağım var. Bu giriş yasağı konsolosluğun bildirdiğine göre 2016 kasımında bitti. Amerika'dan gönüllü çıkış yapmıştım. Yani deport almadan çıkmıştım. Tekrar başvuru yapabilir miyim? Yaparsam prosedür nedir?
Cevabı Görüntüle
C. Y. 02/11/17, 10:37
4 senedir Green Card Sahibim. 2 yıl önce TR'ye iş dolayısı ile dönüş yaptım. Green Card'ımı kaybetmek istemiyorum. Re-Entry Permit almak istiyorum. Bu belgeyi almam TRde mümkün mü?

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz Mayıs ayında ameliyat olduğum için uzunca bir müddet seyahat edemedim. En son 14 ay önce Green Card ile giriş yaptım. Kasım ayında tekrar giriş yapıp Re-Entry permit ve iş olanaklarına bakmak istiyorum. TR-USA arasındaki politik durum, giriş yapmamda sıkıntı çıkarır mı?
Cevabı Görüntüle
M. U. 01/11/17, 12:22
Sayın Yetkili,

2022 Tarihine kadar geçerli olan vizem ile Amerika'ya seyahat etmeyi planlıyorum fakat 2 yıl önce evlendim ve soy isim vize üzerinde yazan soy isimle farklı. Bu durumda Amerika'ya girişlerde herhangi bir sorun yaşar mıyım ? İyi Çalışmalar Dilerim.
Cevabı Görüntüle
E. T. 20/10/17, 02:25
Merhabalar,
K1 nisanli vizesi ile gider ve ulkeden cikis yapmaz isem erkek arkadasim bu durumdan dolayi cezalandirilir mi?
ulkede bulundugum durumu yasallastirmak adina avukat ile vatandasliliga basvurabilir miyim?
tesekkurler
Cevabı Görüntüle
E. T. 20/10/17, 00:18
Merhabalar,
Amerikada Master programi altinda ogrencisiyim ve F1 vizemin dolmasi ile birlikte Turkiye ye donus yaptim ve tekrardan vize basvurusunda bulundum. Yeni F1 vizesine kabul gorundum fakat idari islemlere tutuldum(221 g), Su an icin yapilacak hicbirsey yok sadece beklemek zorundayim. Ayni zamanda kendim adina kullanabilecegim uygun bir fiyata hak kazandigim bir sertifaka icin 3 haftalik bir programa kayit olmustum. Sizce bu kabul formu ile F1 vizem processing durumda iken ayni zamanda turistik vizeye basvurabilir miyim?
Desteginiz icin tesekkurler.
Cevabı Görüntüle
D. U. 08/10/17, 12:43
Merhaba
c1/d vizemin suresi dolmak uzere.Yeniden basvurmak istiyorum ayni anda c1/d be b1 b2 vizesini basvururda bulunabilirmiyim? Bir de basvuru posta yolu ile yapiliyor mu?
Cevabı Görüntüle
E. Ö. 05/10/17, 11:03
Merhaba.
Evlendikten sonra pasaport değişikliği yaptım. Eski pasaporttumda mevcut vizemi kullanabiliyor muyum, yoksa yeni vize başvurusu yapmalı mıyım ? Ayrıca, 3 yaş altı çoçuğum için başvuru nasıl yapmalıyım ?
Cevabı Görüntüle
Y. Özkara 04/10/17, 14:31
Amerika vizesi için seyahat planından ne kadar önce müracaat edebiliriz?
Cevabı Görüntüle
N.K. 27/09/17, 22:41
Merhaba,
7 ay önce bebeğim oldu ve doğum iznindeyim, eşimin abd vizesi var turistik vize alabilir miyim?
Cevabı Görüntüle
A. K. 27/09/17, 18:47
ABD vizem boşanmadan önceki eski pasaportumda kaldı. Şimdi her iki pasaportumu yanıma alarak gitsem, soyadındaki değişiklik nedeni ile problem yaşar mıyım? Boşanma ilamının tercümesini almam ya da tekrar vize için başvurmam gerekir mi?
Yardımınız için teşekkürler.
Cevabı Görüntüle
D. Y. 20/09/17, 16:56
10 Yıllık Amerika vizem ve giriş çıkışımda var. Şimdi 10 aylık bebeğimle gitmek istiyorum. Bebek için vize almam gerekiyor mu birde anneanneyle göndermek istesem Amerika evrak olarak ne istiyor?
Cevabı Görüntüle
M. K. 19/09/17, 02:57
Annemin vizesi 30 Mart 2018'de bitiyor. Şubatta tekrar Amerika'ya gelecek. Burada nisan sonuna kadar kalabilir mi ya da önceden vizeye başvurabilir miyiz?
Cevabı Görüntüle
E. A. 17/09/17, 18:23
Merhaba,
25 Eylül 2007 başlangıç 24 Eylül 2017 bitişli 10 yıllık vizem bitmek üzere. Anladığım kadarıyla evraklarımı göndermem halinde posta yoluyla da başvuru kabul ediliyor. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? Eğer öyleyse evraklar nelerdir? Teşekkür ederim.