Q1 Uluslararası Kültürel Değişim Programı

Pratik eğitim, istihdam ve başvuranın ülkesinin tarih, kültür ve geleneklerinin paylaşımı için uluslararası kültürel bir değişim programına katılmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize Amerika Q-1 vizesidir.

Q1 vizesi sahipleri ABD’de en fazla 15 aya kadar kalabilir. Amerika Q1 vizesi ile katıldığınız Uluslararası Kültürel Değişim Programınızı tamamladıktan sonra, Amerika'dan ayrılmanız için 30 gün tanınır. Q kültürel değişim programına yeniden başvuruda bulunmadan önce Amerika Birleşik Devletleri dışında 1 yıl geçirmeniz gerekmektedir.

Eş ve Çocuklar - Q1 vizesi sahibi kişinin eş ve çocuklarının aynı vize türüyle kendisine eşlik etme hakkı yoktur. Bu kişiler ABD’ye gitmek isterse kendilerine uygun başka bir vize türüyle başvuru yapmaları gerekmektedir.

Q1 Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesine başvurmak için Amerika uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sürecinde (özellikle online doldurulması gereken formlarda) herhangi bir sorun yaşamamak ve başvurunuz sonucunda Amerikan Konsolosluğu'ndan red cevabı almamanız için alanlarında profesyonel Amerika vize uzmanlarımıza danışabilir ve hızlı bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Lütfen iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com adresinden e-posta yoluyla ulaşınız.

Q1 Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi başvurusu için gerekli evraklar

 

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Dilekçesi ( (Gelecekteki işveren veya temsilci tarafından doldurulur)
  • Daha önceki vizeleri veya önceki Amerika vizelerini içeren eski pasaportlar

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com