Amerika E2 Yatırımcı Vizesi

E-2 yatırımcı vizesi Amerika'ya giden yatırımcılara, yatırım yaptıkları teşebbüsü geliştirmeleri ve yönetmeleri amacıyla veya yatırım yapmaya karar verdikleri zaman; yeterli sermayeye sahiplerse verilir. Vizeyi alabilmek için Amerika ile yatırımcının ülkesi arasında karşılıklı bir yatırım anlaşması bulunmalıdır ve yatırımcı o ülkenin vatandaşı olmalıdır. Amerika şirketinin en az yüzde 50’si yatırımcının ülkesinin vatandaşlarının mülkiyeti altında bulunmalıdır. E-2 vizesi için başvuran kişinin yatırımcı şirketin sahibi, ortağı, müdürü, yöneticisi veya önemli pozisyonda çalışan bir elemanı olması gerekmektedir. Ortak yatırımcı şirketlerin çalışanları da E-2 vizesi alabilirler. Vizeyi alabilmek için gerekli olan yatırım aktif, yeterli ve marjinal olmayan bir yatırım olmalıdır.

E-2 vizesi alabilmek için belirlenmiş bir yatırım alt sınırı yoktur; yatırımın yeterliliği bir oran testi ile belirlenir. Oran testi, yatırım yapılan para miktarı ile yatırım yapılan işin değerinin karşılaştırılması ile yapılır. Yatırımcı sadece Amerika'da oturma izni alabilmek için marjinal bir teşebbüse yatırım yapmamalıdır. Teşebbüsün marjinalliğine teşebbüsün ekonomik etkisine ve yarattığı iş imkanlarına bakılarak karar verilir.

E-2 Yatırımcı Vizesine başvurmak için;

  • Yatırım yapılan teşebbüsü geliştirmek
  • Teşebbüsün yönetimini almak
  • Yeterli sermayeye sahip olmak, şarttır.

E-2 Yatırımcı Vizesini alabilmek için Amerika ile yatırımcının ülkesi arasında karşılıklı bir yatırım anlaşması bulunmalıdır ve yatırımcı o ülkenin vatandaşı olmalıdır. Amerika’da bulunan şirketin mülkiyetinin minimum %50’si yatırımcının ülkesinin vatandaşlarına ait olmalıdır. E-2 vizesi için başvuran kişinin yatırımcı şirketin sahibi, ortağı, müdürü, yöneticisi veya önemli pozisyonda çalışan bir elemanı olması gerekmektedir. Ortak yatırımcı şirketlerin çalışanları da E-2 vizesi alabilirler. E-2 Amerika Yatırımcı vizesine başvuranın aktif, yeterli ve marjinal olmayan bir yatırım yapması şarttır.

E-2 vizesi alabilmek için belirlenmiş bir yatırım alt sınırı yoktur; yatırımın yeterliliği bir oran testi ile belirlenir. Oran testi, yatırım yapılan para miktarı ile yatırım yapılan işin değerinin karşılaştırılması ile yapılır. E-2 vizesine başvuranın yaptığı yatırım yalnızca Amerika'da kalıcı ikamet sahibi olmak için yapılmış olmamalıdır. E-2 vizesinin verilmesi için yatırımın, teşebbüsün ekonomik durumuna olumlu bir etki yaratması ve yeni istihdam imkânlarının oluşması gerekir.

Amerika yatırımcı vize başvurunuz kabul edildikten kısa bir süre sonra Green Card elde ederek Amerika’da yaşama iznine sahip olursunuz.

E-2 Amerika Yatırımcı Vizesine başvurmak için Amerika uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sürecinde (özellikle online doldurulması gereken formlarda) herhangi bir sorun yaşamamak ve başvurunuz sonucunda Amerikan Konsolosluğu'ndan red cevabı almamanız için alanlarında profesyonel Amerika vize uzmanlarımıza danışabilir ve hızlı bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Lütfen iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com adresinden e-posta yoluyla ulaşınız.

E-1 – E-2 Amerika Ticaretçi ve Yatırımcı Vizesi Sahiplerinin Eş ve Çocukları - E-2 vizesi sahibinin eş veya 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları kendisine ABD’de eşlik edebilir. Eş ve çocukların uyruklarının E-2 vizesi sahibi ile aynı olmasına gerek yoktur. Bu aile üyeleri E-2 göçmen olmayan sınıflandırmayı seçmelidirler. E-2 vizeleri onaylandığı takdirde genellikle çalışanın kaldığı süre ile aynı uzunlukta ABD’de kalabilirler. E-2 vizesi sahibinin eşi, I-765 formunu ücret karşılığında sunarak iş izni başvurusunda bulunabilir. Onaylanırsa, E-1 vizesi sahibinin eşinin çalışabileceği yerler konusunda özel bir kısıtlama yoktur.

E1/E2 Yatırımcı ve Ticaretçi Vizesi almak isteyenlerin hazırlaması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Antetli kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi        
  • Gelir Gösteren Evraklar;
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • MRV ücret sayısını gösteren makbuzunuz ya da çıktınız.
  • Form G-28 (uygunsa)ile birlikte asıl başvuru sahibi adına tamamlanmış DS-156E formu
  • Firmayı ve E vizesinden yararlanan kişiyi tanıtan önyazı. (Önyazı, firmanın ve çalışanın E-1 vizesine uygunluğunu göstermelidir.
  • 5 yıllık iş planı ve eğer mevcut bir firma ise son 3 yılın vergi beyanı
  • Şirketin mülkiyet kanıtı ve şirket tescil belgesi
  • Ticari faaliyetleri ve gerçek değeri gösteren kanıt
  • Ofis / mal veya kira anlaşmalarını gösteren satın alma sözleşmesi

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.
► Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.
► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 
►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.
► 14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.
► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.
► Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.
► Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.
► Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com