Amerika J2 Değişim Programı Ziyaretçisi Aile Vizesi

J2 vizesi, J1 Öğrenci ve Değişim Vizesi sahiplerinin eşi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler (evli olmayan ve 21 yaşından küçük çocuklar) için Amerika Birleşik Devletleri Elçiliği veya Konsoloslukları tarafından verilen bir vizedir.

J2 Vizesi için uygunluk, sponsor kuruluşlar tarafından sunulan değişim programlarına bağlıdır. Bazı kategorilerde J1 vizesi sahibinin eş ve çocuklarına J2 vizesi almaları için izin verilmişken, bazı belli başlı kategorilerde mümkün kılınmamıştır. Örneğin Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi, Au Pair Programı, Kamp Danışmanı Programı, Lise Öğrencisi Değişim Programı veya Summer Work and Travel Programlarından birine başvurarak J1 vizesi alınmışsa, bu durumda J1 vizesi sahibinin eş ve çocukları için J2 vizesine başvurulamaz.

J2 vizesi başvuru prosedürü, birincil vize başvuru sahibiyle aynıdır. Eğer uygunsa, aile bireylerine asıl başvuranın orijinal vizesi temel alınarak vize sağlanır. Asıl başvuru sahibi, ailesinin mali olarak Amerika'da kalınan süre boyunca desteklenebileceğini kanıtlamalıdır.

J1 Vizesi sahibinin eşi ve çocukları J2 vizesi için başvururken, aşağıdaki evrakları da ibraz etmelidir:

  • Evlilik belgesinin bir örneği ve/veya aile ile ilişkiyi kanıtlayan doğum belgesi
  • Asıl başvuranın vizesinin kopyası ya da USCIS’tan alınan asıl başvuranın statüsünü gösterir resmi belge
  • Asıl başvuranın pasaportundaki kişisel veri sayfasının bir örneği

Genelde, asıl başvuranın eş ve/veya çocuklarının çalışmaya izinleri yoktur. Bir J2 vizesi sahibinin çalışmak için Vatandaş Güvenliği Departmanı, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Departmanı’ndan bir İstihdam İzin Belgesi alması gerekir. Bir J2 vizesi sahibi tarafından kazanılan para, ana vize olan J1 vizesi sahibini desteklemek için kullanılamaz.

J2 vizesi olan çocuklar devlet veya özel okullara gidebilirler.

J2 vizesi yasal olarak evli olmayan çiftlere uygulanamaz. Bu kişiler B-1/B-2 Turistik veya Ticari Ziyaretçi Vizesi için başvurmak durumundadır.

J2 Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisinin eşi ve çocukları için vize başvurusu yapmak istiyorsanız Amerika vize uzmanlarımızla iletişime geçebilir, sorunsuz ve hızlı bir şekilde vizenizi alabilirsiniz. 

 

J2 Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Eşi ve Çocukları Aile Vizesine başvurmak için gerekli evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 / DS 2019 Formu
  • DS-7002 Formu (Talep edildiği durumlarda sunulur)
  • SEVIS I-901 masrafı ödemesi
  • Evlilik belgesinin bir örneği ve/veya aile ile ilişkiyi kanıtlayan doğum belgesi
  • Asıl başvuran vizesinin kopyası ya da USCIS’tan alınan asıl başvuranın Durumunu gösterir resmi belge
  • Asıl başvuranın pasaportundaki kişisel veri sayfasının bir örneği

 

Başvuru öncesi istenilen bilgiler;

  • ABD okul kayıt işlemlerini yürüten memurun adı soyadı iletişim bilgileri.
  • DS 160 formunuza girilen bilgileri teyit edebilecek Aile Bireyleri ya da Akrabalar dışında en az 2 kişinin Adı Soyadı- Telefon-Adres-e posta bilgileri.
  • Konaklama yapılacak yerin Adresi ve Konaklama memurun Adı Soyadı 
  • Yanında konaklama yapılacak kişinin Adı Soyadı – Adresi –Amerika da ki oturum durumu ve pasaport fotokopisi.

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar;

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 
     

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)
     

İşveren ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Antetli Kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 
     

Devlet Memuru ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Çalışma Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5.000 TL  bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.
► Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.
► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 
► Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.
► 14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.
► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.
► Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.
► Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.
► Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.
► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika'ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden kişinin Amerika'ya girip giremeyeceğine ve ne kadar süre kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği basit olarak, kişilerin Amerika'ya seyahat edebilecekleri ve Amerika'ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 02
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com