H1-B, H2-A, H2-B, H3 Geçici Çalışma Vizeleri

Amerika Geçici Çalışma Vizesi, belirli bir yüksek eğitim kursunun tamamlanmasını gerektiren yüksek derecede uzmanlaşmış bir bilgi kuruluşunun teorik ve pratik başvurusunu gerektirir. Bu kategori aynı zamanda mankenleri ve Devletlerarası araştırma ve geliştirme veya Savunma Bakanlığı tarafından yönetilen ortak üretim projelerini içerir.

Başvuru sahibi Amerika'da göçmen olmayan bir kişi olarak geçici olarak çalışmak istiyorsa, ABD göçmen kanunu altında, başvuru sahibi başvuranın yapacağı iş türüne dayanarak, belirli bir vizeye ihtiyaç duyar. Geçici işçi kategorilerinin çoğu, başvuru sahibinin bir vizeye başvurabilmesinden önce ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından onaylanması gereken I-129 dilekçesinin başvuru sahibinin gelecekteki işvereni veya temsilcisi tarafından sağlanmasını gerektirir.

H1-B sadece dilekçenin başlangıç tarihinden itibaren 90 gün öncesine kadar geçerli olabilir ve aynı işveren ile vizelerini yenilemedikçe dilekçenin başlangıç tarihinden sadece 10 gün önce ABD’ye girmek üzere vizelerini kullanabilirler.

Başvuru sahipleri bu pozisyonu doldurmak üzere gerekli profesyonel becerileri ve nitelikleri taşıdıklarını kanitlamaya hazırlıklı olmalıdırlar.

 

Amerika Geçici Çalışma Vizeleri İçin Gereken Evraklar
 

H1- B (Özel Mesleğe Sahip Kişiler) Vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Formu (Vize başvurusunda bulunan kişinin gelecekteki işvereni tarafından temin edilmelidir)

H2 - A (Mevsimlik Tarım İşçileri) Vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Formu (Vize başvurusunda bulunan kişi tarafından doldurulur)

H2 - B (Tarım Dışı Geçici İşçiler) Vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Formu (Vize başvurusunda bulunan kişinin gelecekteki işvereni tarafından temin edilmelidir)

H3 (Stajyer) Vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Formu (Vize başvurusunda bulunan kişinin gelecekteki işvereni tarafından temin edilmelidir) 

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com