Amerika H1-B Vizesi, Amerika H2-A, H2-B, H3 Geçici Çalışma Vizesi

Geçici çalışma vizeleri H1B vizesi, H2A vizesi, H2B vizesi ve H3 vizesi, ABD'ye belirli bir süre boyunca istihdam için gitmek isteyen ve kalıcı sayılmayan kişiler içindir.

Başvuru sahibi Amerika'da göçmen olmayan bir vize ile geçici olarak çalışmak istiyorsa, ABD göçmen kanunu altında, başvuru sahibinin yapacağı iş türüne dayanarak belirli bir Geçici Çalışma Vizesine ihtiyaç duyar. Geçici işçi kategorilerinin çoğu, başvuru sahibinin bir vizeye başvurmasından önce ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından onaylanması gereken I-129 dilekçesinin başvuru sahibinin gelecekteki işvereni veya temsilcisi tarafından sağlanmasını gerektirir.

H-1B Amerika Geçici Çalışma Vizesi (Özel Mesleğe Sahip Kişiler)

Belirli bir yüksek eğitim kursunun tamamlanmasını gerektiren bu kategoride başvuranın alanında yüksek derecede uzmanlaşmış olması gerekmektedir. Bu kategori aynı zamanda seçkin ve yetenekli manken ve fotomodelleri, devletlerarası araştırma-geliştirme veya Savunma Bakanlığı tarafından yönetilen ortak üretim projelerini de içermektedir.

Her yıl yaklaşık 85.000 kişiye H-1B Geçici Çalışma Vizesi verilmektedir. Bu kotanın 20.000 kadarı ABD’de bir yüksek lisans programını bitirmiş olanlar için kullanılmaktadır. H-1B vizesi ile 3 yıl boyunca Amerika’da yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. Bu süre isteğiniz ve işvereninizin başvurusu üzerine 3 yıl daha uzatılabilir, bazı istisnai durumlarda 1 yıllık ek bir sürenin verilmesi de mümkün olabilmektedir.

Daha önce de belirtildiği gibi H-1B vizesi alabilmeniz için başvurduğunuz pozisyonun spesifik olarak en azından lisans diplomasına ihtiyaç duyulan bir alan olması gerekmektedir.

ABD’de adına çalışacağınız işvereniniz sizi (Amerikan eyaletlerine göre değişen) asgari ücretin altında çalıştıramaz. Başvuru esnasından işvereninizin yasalarla belirlenmiş olan bu ücreti size ödeyeceğini taahhüt etmesi gerekir.

H-1B vizesi kapsamında ABD’de çalışırken alacağınız maaş işyerinde sizinle aynı pozisyonda çalışan diğer işçilerden daha az olmamalıdır. Bu durumda H-1B Geçici Çalışma Vizesi başvurunuz reddedilecektir.

Başvurduğunuz pozisyon için hangisi uygunsa veya bekleniyorsa ona uygun bir diplomanızın (lisans, master veya doktora) olması ve yine ne kadar bekleniyorsa ona uygun yeterli tecrübenizin olması gerekir.

Beklenen tüm şartları sağladığınız ve başvuru evraklarını tamamladığınız takdirde, H-1B Geçici Çalışma Vizesi için başvuru yapabileceğiniz tarih her yıl 1 Nisan’da başlamaktadır. Başvurular 5 iş günü boyunca sürer. Başvuru süresi bittikten sonra şartları taşımayan veya evrakları eksik olan başvurular elenir, ABD’de yüksek lisans yapmış kişiler ve diğer başvuranlar ayrı ayrı bir çekilişe tabi tutulur. Çekiliş sonuçları açıklandıktan sonra H-1B vizesi almaya hak kazananların vizeleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde mali yıl başlangıcı olarak kabul edilen 1 Ekim tarihinde aktif olur.

H-1B vizesi ile ABD’de çalışırken iş değiştirilmesi mümkündür. Birkaç değişik H-1B vizesine başvurabilir, farklı işverenlerle çalışabilirsiniz. Çalışma süreleriniz tam zamanlı ya da yarı zamanlı olabilir.

H-1B Geçici Çalışma Vizesi sahibinin eşi ve 21 yaşından küçük evlenmemiş çocukları H4 vizesine başvurabilir. H4 vizesi sahibi eşin ABD’de çalışma izni yoktur ancak çocukları vize süresi boyunca ABD’de eğitim görebilirler.

H-1B (Özel Mesleğe Sahip Kişiler) Geçici Çalışma Vizesine başvurmak için Amerika uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sürecinde (özellikle online doldurulması gereken formlarda) herhangi bir sorun yaşamamak ve başvurunuz sonucunda Amerikan Konsolosluğu'ndan red cevabı almamanız için alanlarında profesyonel Amerika vize uzmanlarımıza danışabilir ve hızlı bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Lütfen iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com adresinden e-posta yoluyla ulaşınız.

 

H-2A Amerika Geçici Çalışma Vizesi (Geçici Tarım İşçileri)

Amerika H-2A vizesine mevsimlik veya sezonluk tarımsal işler için başvurulmalıdır. Belli istisnalar dışında Amerika Birleşik Devletleri’nin ihtiyaçlarına ve ilgisine göre belirlenmiş ülkelerin vatandaşları veya uyruklarıyla sınırlıdır.

H-2B Amerika Geçici Çalışma Vizesi (Tarım Dışı Geçici İşçiler)

Amerika H-2B vizesine mevsimlik veya sezonluk tarım dışı işler için başvurulmalıdır. Belli istisnalar dışında Amerika Birleşik Devletleri’nin ihtiyaçlarına ve ilgisine göre belirlenmiş ülkelerin vatandaşları veya uyruklarıyla sınırlıdır.

H3 Amerika Geçici Çalışma Vizesi (Stajyer veya Özel Eğitim Ziyaretçisi)

Amerika H3 vizesi tıbbi veya akademik eğitimin dışında, başvuranın ülkesinde mevcut olmayan, zihinsel, fiziksel veya duygusal olarak dezavantajlı çocukların eğitimine yönelik pratik eğitim programlarını içerir.

H-1B (Özel Mesleğe Sahip Kişiler) , H-2A (Geçici Tarım İşçileri) , H-2B (Tarım Dışı Geçici İşçiler) , H3 (Stajyer veya Özel Eğitim Ziyaretçisi) Geçici Çalışma Vizelerini almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Formu (Vize başvurusunda bulunan kişinin gelecekteki işvereni tarafından temin edilmelidir)

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com