Akrabalık Yoluyla Green Card

Akrabalık yoluyla Green Card başvurusu yapabilmeniz için aşağıda belirtilen akrabalık statülerine sahip olmanız gerekmektedir:

  • Bir ABD vatandaşının yakın akrabasıysanız Green Card başvurusu yapabilirsiniz. Buradaki “yakın akraba” söylemi; ABD vatandaşının eşi, ABD vatandaşının 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları ve en az 21 yaşında olan bir ABD vatandaşının ebeveyni olmayı ifade etmektedir.
  • Bir ABD vatandaşının yakın sayılmayan diğer akrabasıysanız Green Card başvurusu yapabilirsiniz. Örneğin: bir ABD vatandaşının evli olmayan fakat 21 yaşının üstünde çocuğuysanız, bir ABD vatandaşının evlenmiş çocuğuysanız veya en az 21 yaşında olan bir ABD vatandaşının kardeşiyseniz Green Card başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • ABD’de yasal olarak sürekli ikamet eden bir kişinin eşi, 21 yaşın altındaki evli olmayan çocuğu veya 21 ve üzeri yaşındaki evli olmayan çocuğuysanız yasal olarak Green Card başvurusu yapabilirsiniz.
  • Bir ABD vatandaşının nişanlısı olarak daha önceden yaptığınız başvuru sonucu K1 vizesi ile ABD’ye kabul edildiyseniz, gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra Green Card başvurusu yapabilirsiniz. K1 vizesi için buraya tıklayınız.
  • Bir ABD vatandaşının nişanlısının çocuğu olarak K2 vizesi ile ABD’ye kabul edildiyseniz, tüm şartları yerine getirdikten sonra Green Card başvurusu yapabilirsiniz. K2 vizesi ile ilgili tüm bilgiler için buraya tıklayınız.
  • Bir ABD vatandaşının öldükten sonra dul kalan eşi veya eşleri Green Card başvurusunda bulunabilirler. Bunun için ABD vatandaşının öldüğü tarihte evliliğin halen devam ediyor olması gerekmektedir.
  • Bir ABD vatandaşı veya ABD’de yasal daimi ikamet hakkına sahip kişinin kötü muamelede bulunduğu eşi, herhangi bir şekilde istismara uğramış 21 yaşın altındaki evli olmayan çocuğu ve kötü muameleye maruz kalmış ebeveyni Green Card başvurusunda bulunabilir.

Akrabalık yoluyla Green Card başvurusu yapmak, konu ile ilgili bilgi almak ve başvuru için gerekli evrak listesi için Green Card uzman ekibimize iletişim numaralarından veya online@vizemerkezi.com adresinden e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz.

Akrabalık yoluyla Green Card'a başvuru yaptığınızda, ABD’ye gitmek ve Green Card’ınız tarafınıza postalanana kadar geçerli bir ikamete sahip olmanızı sağlayacak vize türleri şunlardır:

  • IR-1: Bir ABD vatandaşının eşi
  • IR-2: ABD vatandaşının 21 yaşından küçük çocuğu
  • IR-5: En az 21 yaşında bir ABD vatandaşının ebeveyni
  • F1:  Bir ABD vatandaşının 21 yaşından büyük evli olmayan çocukları varsa bunların küçük çocukları
  • F2: ABD’de yasal daimi ikamet sahibi kişinin eşi, 21 yaş ve üzeri evlenmemiş çocukları
  • F3: Bir ABD vatandaşının evli çocukları, çocuklarının eşleri ve 21 yaşından küçük çocukları
  • F4: En az 21 yaşındaki bir ABD vatandaşının kardeşleri, kardeşlerinin eşleri ile küçük çocukları

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon