F2, M2 Amerika Öğrenci Ailesi Vizeleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir eğitim kurumuna kaydolup da F1 veya M1 öğrenci vizesi ile ABD’de eğitimlerine başlayan öğrencilerin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları F2 veya M2 vizesine başvurmalıdır.

Eş ve çocukların, SEVIS ücreti ödemeleri gerekmemektedir. Ancak öğrencinin ABD’de kaydolduğu okuldan I-20 Formu talep edilmeli ve ABD’ye gidecek her eş ve/veya çocuk için ayrı ayrı doldurulmalıdır.

Ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde F1 veya M1 vizesiyle bir eğitim kurumuna kaydolan öğrencinin F1 veya M1 vizesinin bir kopyası ve F1 veya M1 vizesi sahibi öğrencinin eşi için evliliklerini kanıtlayacak belgeler başvuru sırasında ibraz edilmelidir.

F1 veya M1 vizesi sahibi öğrencinin küçük çocuklarının Amerika Birleşik Devletleri'nde okula gitmesine izin verilmektedir.

F2 ve M2 Öğrenci Vizesi başvurusu için vize uzmanlarımızla telefon numaralarımızdan veya e-mail yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Amerika öğrenci vizelerine başvuru yapmak için gerekli evrak listesi şahsınıza ve durumunuza göre değişiklik gösterebilir. Bunun için bizimle iletişime geçip evrak listesi talep edebilir, sorunsuz ve hızlı bir şekilde başvurunuzu tamamlayarak vizenizi alabilirsiniz. 

F2, M2 Amerika öğrenci eş ve çocuklarına vize almak için gerekli evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 Formu
  • ABD’deki eğitim kurumuna kayıtlı öğrencinin F1/M1 vizesinin fotokopisi
  • Başvuran ABD’deki eğitim kurumuna kayıtlı öğrencinin eşi ise evliliği kanıtlayacak belgeler

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

►Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika'ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden kişinin Amerika'ya girip giremeyeceğine ve ne kadar süre kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği basit olarak, kişilerin Amerika'ya seyahat edebilecekleri ve Amerika'ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com