Amerika'da Doğum Yoluyla Vatandaşlık

Amerika'da Doğum Yoluyla Vatandaşlık

Amerika'da doğum yoluyla vatandaşlık, doğmuş olduğunuz ülkenin vatandaşlığına sahip olarak, çifte vatandaşlık statüsüne geçmenizi sağlamaktadır. Amerika'da vatandaşlık, doğum yoluyla ile alınabilmektedir. Bu nedenle birçok anne adayı, Amerika'da çocuğunu dünyaya getirmek istemektedir. Amerika'da doğum yoluyla vatandaşlık hakkında, kafanızda bir çok soru olabilir. Nereden başlayacağınıza dair, kafanızda birçok soru işareti yer alıyor olabilir. Daha önce Amerika'ya hiç gitmediyseniz ve bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilseniz, bu durumda önerimiz, bir danışmanlık şirketi ile çalışmanız olacaktır. Vize Merkezi, olarak biz tüm bu süreçte yanınızda yer almaktan mutluluk duyarız. 

Amerika'da Doğum

Amerika'da doğum yapmayı düşünüyorsanız, Amerika'da doğum yoluyla vatandaşlık hakkında kafanızda çeşitli sorular olabilir. Bu sorulardan en önemlisi de, Amerika'da nasıl doğum yapabilirim? sorusudur. Amerika'da doğum yapmak için çeşitli koşulları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Bu koşullara aşağıda yer verilmiştir. Amerika'da doğum yapmak için gerekli koşullar:

  • Öncelikle, sağlıklı bir hamilelik süreci geçiriyor olmanız önemlidir. 
  • Herhangi bir sağlık sorununuzun olmadığını, hamilelik süreciniz olağan seyrinde ilerlediğine ve seyahat etmek için herhangi bir engeliniz olmadığına dair, hamileliğinizin 31. ve 34. hafta aralığında, Türkiye'deki doktorunuzdan bir sağlık raporu almalısınız. 
  • Alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılıklara sahip olmamalısınız.
  • Hamileliğinizin en geç 6. ayında, vize işlemlerinizi başlatmış olmanız ve minimum 6 aylık vizenizi almış olmanız gerekmektedir. Hamileliğinizin 35. haftasından sonrasında uçuş yapamazsınız. Bu nedenle vize işlemlerinin de uzayabileceğini düşünerek, başvurunuzu Amerika'ya gideceğiniz tarihten en 1 ay öncesinden, vize işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. 

Amerika'da Doğum Süreci

Her şey planladığınız gibi gitti ve Amerika'dasınız Amerika'da doğum süreci şu şekilde gelişmekte:

  • Amerika'ya vardıktan sonra, doğumla ilgili doktorla Türkiye'deki gibi her hafta görüşemezsiniz. Bu süreç içerisinde, doktorla sadece 2 kere görüşmeniz gerekmektedir. 
  • Amerika'ya mutlaka, Türkiye'de yaptırmış olduğunuz test sonuçları ile gitmeniz gerekmektedir. 
  • Sonra doktorunuz ile birlikte doğum türünü seçebilirsiniz. Amerika'da normal doğum ile sezaryen doğum arasında fiyat farkı bulunmaktadır. 
  • Doğum için anestezi yöntemini seçebilirsiniz. 

Amerika'dan Doğumdan Sonraki Süreç

Bebeğiniz doğdu ve bundan sonraki sürecin nasıl gerçekleşeceğini merak ediyorsunuz. Doğumdan sonraki süreç şu şekilde işlemektedir:

  • Amerika'da normal doğum yaptıysanız, hastanede 2 gün kalırsınız. Eğer sezaryen doğum yaptıysa bu süre 3 güne çıkar. 
  • Bebeğiniz doğduğu gibi sünnet ettirmek istiyorsanız, bu konuda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Sünnet ettirebilirsiniz. 
  • Bebeğiniz doğduktan sonra, sizin ve eşinizin bir form doldurması istenecek. Bu form, bebeğinizin doğum sertifikası ve Social Security Numbers (Sosyal Güvenlik Numarası) için gereklidir. Daha sonra bu belgeler, Vital Records'a iletilecek. 
  • Bütün bu işlemlerin ardından, bebeğinizin doğum sertifikası 2 - 3 gün gibi bir süre içerisinde, hazırlanmış olacaktır. Daha sonra bebeğinizin doğum sertifikasını, doğum belgesi ve pasaportunuz ile birlikte giderek 28 dolar karşılığında alabilirsiniz. Artık bebeğiniz resmen Amerika vatandaşı olmuş olacak. 
  • Bebeğinizin pasaport ve Social Security Numbers işlemlerini tamamlamanız gerekecek. Bebeğiniz için pasaport almanız için gereken belgeler aşağıdaki gibidir: 

- Bebeğinizin doğum belgesi
- 2 adet fotoğraf
- Pasaportlarınız.

  • Bütün bu işlemlerden sonra bebeğinizin pasaportu da 2-3 gün içerisinde çıkmış olacak. 
  • Social Security Numbers alabilmek için ise, Social Security Numbers Office'lerine başvuru yapmanız gerekiyor. Social Security Numbers için, bebeğinizin vatandaşlık numarası da diyebiliriz. Bu belge için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Başvuru için bebeğinizin doğum belgesi ve pasaportlarınız yeterli. 
  • Amerika'da bebeğinizin Türk vatandaşlık işlemlerini de halledebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemleri Türkiye'den de gerçekleştirebilirsiniz. 

Amerika doğum yoluyla vatandaşlık işlemi yapmamaktayız

Amerika'da Doğum Yapmak 

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Amerika'da vatandaşlık almak için, sadece Amerika'da doğmuş olmak şartı aranmaktadır. Alınan vatandaşlık bebeğinizin hayatı boyunca geçerli olacaktır.   Tüm bu süreçlerden sonra, bebeğiniz Amerika vatandaşı olacaktır. 

Amerika'da doğum yapmak isteyen anne adaylarının, uzun bir araştırma yapması gerekiyor. Amerika'da sizi nelerin beklediği, vize işlemleri, Amerika'da hastane ve doktor seçimi gibi bir sürü konu kafanızı karıştırıyor olabilir. Peki Amerika'da doğum yapmak isteyen anne adaylarının dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Aşağıda bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

  • Öncelikle, Amerika'da doğum yapmayı düşünüyorsanız, hastane seçimini yapmanız gerekmektedir. Hastane seçimini kendinizi yapabileceğiniz gibi danışmanlık hizmetlerinden yardım alarak anlaşmalı hastanelerden birisini de tercih edebilirsiniz. Bu seçimi gerçekleştirdikten sonra, hastanelerle iletişim kurarak randevu alabilirsiniz. Danışmanlık hizmeti alırsanız, bu işlemler danışmanlık hizmeti aldığınız firma tarafından yapılmış olacaktır. Amerika'da birçok hastanenin, sunmuş olduğu doğum paketleri bulunmaktadır. Bu paketlerden en uygun olanını seçebilirsiniz. 
  • Daha sonraki işlem ise, vize işlemleridir. Vize hakkında sorularınız için Vize Merkezi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Vize işlemlerine, hamileliğinizin 35. haftasından önce, doğum tarihlerini de göz önüne alarak, vize başvuru işlemlerine başlamanız gerekmektedir. Hamileliğinizin 35. haftasından sonra, uçuş izni verilmediği için, bu süreden sonra Amerika'ya seyahat gerçekleştiremezsiniz. 
  • Amerika'da bazı doktorlar, sizden farklı testler talep edebilmektedir. Bunun nedeni hamileliğinizin durumunu anlamaktır. 
  • Bütün bunların dışında sağlığınızın, Amerika'ya seyahat etmeye izin veriyor olması gerekmektedir. Doktorunuzdan seyahat etmenize engel olabilecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığına dair, belge almanız gerekmektedir. Seyahat için engel teşkil eden bir sağlık sorunu olması halinde, maalesef Amerika'ya seyahat gerçekleştiremezsiniz. 
  • Danışmanlık hizmetleri, dilerseniz Amerika'ya vardığınız süreç içerisinde sizi karşılamadan, evinize dönene kadar sizinle ve hamilelik süreciniz ile ilgilenmektedirler. 

Bebeğiniz 10 günü Amerika'da geçirdikten sonra Türkiye'ye geri dönüş yapabilirsiniz. 

Amerika'da Doğum Yardımı

Amerika'da hastane ücretleri oldukça pahalı. Amerika'daki hastane sistemi de, Türkiye'den çok farklı işlemektedir. Amerika'da bu nedenle, özel sağlık sigortası bulunmaktadır. Siz de Amerika'da doğum yardımı alabilir miyim? Özel sigorta ile daha uygun olabilir mi? diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat; yardım almanız halinde Amerika'dan çıkış yapmanız konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle almamanızı önermekteyiz. 

Amerika'da doğum yaptıktan sonra merak edilen sorulardan birisi de, Türkiye'den doğum parası ve süt izni konusu. Amerika'da doğum yapmışsanız, aynı Türkiye'de doğum yapmışsınız gibi, bu haklardan faydalanabilirsiniz. Bunun için, Amerika'daki doktorunuzdan, hastası olduğunuza dair bir rapor isteyip, konsolosluklardan da onaylatmanız gerekmektedir. Kısacası, Amerika'da doğum yapmak ile Türkiye'de doğum yapmak arasında, herhangi bir yasal ayrım söz konusu değildir. 

Amerika'da Doğum Avantajları

Amerika'da doğum yapmanın bir çok avantajı bulunmaktadır. Amerika'da doğum yapmanın avantajları:

  • Amerika Birleşik Devletlerinde doğan vatandaşlar, Amerika Birleşik Devletleri yasasına göre, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olurlar. Anayasa'ya göre, anne babanın hangi vatandaşlığa sahip olduğuna bakılmaksızın Amerika'da doğan tüm çocuklar, Amerika vatandaşı kabul edilir. 
  • Amerika'da doğmuş her birey Amerika'nın sosyal güvence, yaşam. eğitim, mülk edinme, oy kullanma ve çalışma hakkına sahip olmuş olur. Aynı zamanda Amerika'da doğacak olan bebeğiniz, Türk vatandaşlığına da sahip olarak, çifte vatandaş statüsünde olacaktır. 
  • Amerika Birleşik Devletlerinde, doğmuş çocuğunuz Amerika vatandaşı olduğundan dolayı, 21 yaşını doldurduktan sonra, birinci dereceden aile üyeler için Green Card başvurusu yaparak, çocuğunuz ile aynı haklara sahip olabilir, Amerika vatandaşı olabilirsiniz. 
  • Çocuğunuz Amerika vatandaşı olduğu için, Amerika'da anaokulundan üniversiteye kadar, ücretsiz eğitim alma hakkını elde etmiş olur. Amerika'da bulunan dünyanın sayılı üniversitelerine, indirimli kayıt olma şansı yakalar. Bütün bu avantajların yanı sıra, Amerika'da gençlik kampları gibi eğitimlere de, indirimli olarak kayıt olabilme şansını yakalamış olur. Çocuğunuz Türkiye'de eğitim almak isterse, Türkiye'deki yabancı okullardan indirim ve burs şansını yakalayabilir. Aynı zamanda üniversite sınavına girmek yerine, üniversitelerin yabancı öğrenciler için yaptığı sınava girebilir. Her yıl bu sınavlara çok az katılım olduğu için Türkiye'de açılan kontenjanlara yerleşme şansı oldukça yüksek olacaktır. 
  • Amerika vatandaşı olan kişiler 174 ülkeye vizesiz giriş yapma hakkına sahiptirler. Amerika pasaportu, en prestijli pasaportlar arasındadır. 
  • Amerika pasaportuna sahip olan kişilerin, gerek Türkiye'de gerekse de, yurt dışında iş bulma olasılığı daha yüksektir. 

Amerika Doğum Vizesi

Amerika'da doğum yoluyla, Amerika vatandaşlığı almak isteyen kişiler için, özel bir vize türü bulunmamaktadır. Bu nedenle, Amerika'ya giderken B2 ziyaret amaçlı turistik vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. B2 ziyaretçi vizesi başvurunuzu, hamileliğinizin 3 - 6 ay arasında yapmanızı önermekteyiz. Amerika'da doğum için gerekli evraklar aşağıda verilmiştir:

  • Hamileliğinizin ilk haftasından bu zamana kadar, olan tahlil belgeleriniz ve doğum kontrol sonuçları.
  • Bebeğinizin ultrason görüntüleri. 
  • Geçmişte bir ameliyat geçirdiyseniz, bu operasyona ait belgeler.
  • Kronik bir rahatsızlığınız, sürekli kullanmakta olduğunuz bir ilaç yada alerji gibi durumlar söz konusu ise, bunları belirtmeniz gerekmektedir. 
  • Bütün bu belgelerin dışında, hastanenin sizden ayrıca istemiş olabileceği belgeler olabilir. 

Amerika Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika turist vizesi için gerekli evraklar mesleğe göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda verilen belgeler, her başvuru sahibinden istenen ortak evrak listesini içermektedir. 

  • Pasaport, 10 yıl geçerliliği olmalı, en az 6 aylık kullanım hakkı bulunmalıdır. Pasaportun minimum 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf. 2 adet olması gerekmektedir ve güncel olmalıdır. Fotoğrafın ölçüleri 5x5 olmalıdır. Fotoğrafın çözünürlüğü ise en az 600 x 600 piksel en fazla, 1200 x 1200 piksel çözünürlüğünde olmalıdır. Dini sebepler haricinde, saçları kapatacak şapka vb. aksesuarlar ve gözlük kullanılmamalıdır. 
  • DS-160 formu, Amerika vize başvurularında mülakat gerçekleştirmektedir. Vize randevusu alınmadan önce, DS-160 formunun mutlaka doldurulması gerekmektedir. DS-160 formunu, Amerika Konsolosluğunun web sayfasından, elektronik ortamda doldurabilirsiniz. DS-160 formunun, İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir. Türkçe karakter kullanılmamalıdır. DS-160 formunu, gönderdikten sonra herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Bu nedenle formu dikkatlice doldurup göndermelisiniz. 
  • Nüfus Cüzdanınız ve Evlenme Cüzdanı fotokopisi. Nüfus Cüzdanının, önü ve arkasının fotokopisi çekilmeli ve mutlaka üzerinde, T.C. kimlik numarası bulunmalıdır.
  • Amerika Konsolosluğu'na veya Amerika Büyükelçiliği'ne hitaben yazılmış, vize talep dilekçesi. 
  • Banka hesabınızda Amerika seyahatinizi karşılayabilecek bir miktar para olması gerekmektedir. 
  • Son 3 aylık, başvurudan bir hafta önce çıkarılmış banka hesap dökümü. Banka hesap dökümünün, banka yetkilisi tarafından imzalanmış, kaşelenmiş olması gerekmektedir. Ayrıca bankanın imza sirküleri de eklenmelidir. 
  • Amerika vize başvurusu için yatırmış olduğunuz harcın dekontu.
  • Seyahat ve Konaklama bilgisi. 
  • Sabıka Kaydı

Vize Merkezi, sayfasından mesleğinize göre uygun evrakları öğrenmek için, bize ulaşabilirsiniz. Bize ulaşırsanız, mailinize sizden istenecek güncel evrak listesi gönderilecektir. 

Amerika Doğum Ücretleri

Amerika'da doğum ücretleri, farklılık göstermektedir. Amerika'da doğum yapmak isteyen anne adaylarının, 2 - 2,5 ay süresince, Amerika'da yapacağı masrafları da göz önüne almak gerekmektedir. Anne adayının, konaklama, hastane masrafları, ulaşım, varsa yanında kalacak kişilerin de yapacağı gider harcamalarını da eklemelisiniz. Bu nedenle net bir rakam vermek mümkün değildir. Harcanacak miktarı, tercih edilecek doktor, hastane ve konaklama biçimi çok fazla etkilemektedir. Danışmanlık hizmeti almayı düşünürseniz, maliyetler için çeşitli paketler sunulmaktadır.

Amerika'da Doğum Maliyetleri

Amerika'da doğum maliyetleri, seçeceğiniz eyalet, hastane, konaklama masraflarının, değişiklik göstermesinden dolayı net bir maliyet vermek mümkün değildir. Amerika'da doğum maliyetleri, herkesin tercihine göre değişiklik gösterebileceği için, bu konuda detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. Amerika'da doğum yapmak isteyen kişilerin, bütün bu maliyet değişkenlerinden dolayı bir danışmanlık hizmeti alması mantıklı olacaktır. Amerika'da doğum konusunda uzman bir ekipten destek alıyor olmak, bu süreçte üzerinizdeki yükü hafifletecektir. 

Amerika'da doula (doğum koçluğu) hizmeti neden almalısınız? ve neler yapıyoruz?

Amerika'ya geldiğiniz gün sizi karşılıyoruz. Daha öncesinde, seçmiş olduğunuz eve sizi yerleştiriyoruz. Daha sonra, hastane turu ve doktorla ilk görüşmeniz gerçekleştiriliyor. Dilerseniz seçilen doğum paketine göre, Amerika'nın alışveriş yapılabilecek yerleri, trafik kuralları, gezilebilecek yerleri ve cafeleri gibi bilgiler hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Aynı zamanda bebeğiniz için, alışveriş de yapabilirsiniz. Doula (Doğum koçu) eşliğinde doğum başladığı zaman, hastane kayıt işlemleriniz başlatılacak, odanız hazırlanacaktır. Doğum sürecinde:

  • Doğum için hastaneye gerekli ulaşımın sağlanması ve hastane kayıt işlemlerinin yapılması. 
  • Normal doğum yapıyorsanız, hastanede 2 gün sezaryen ile doğum yapmışsanız hastane de 3 gün kalmanız. 
  • Doğum sertifikasının alınması ve gerekli işlemler.
  • Doğum bittikten sonraki süreçte, sizin ve bebeğinizle ilgili kontrollerin yapılması. 
  • Yapılması gereken aşıların yapılması.
  • Hastanede kaldığınız süre içerisinde sağlık kontrollerinin sağlanması.

Bebek yatağı ve bebek araç koltuğunuz evinize getirilecektir. Bebeğinizin Amerika vatandaşı olması için nüfus işlemleri ve pasaport işlemlerinin yapılması. Amerika'da doğum yoluyla vatandaşlık ile ilgili bilgi almak istiyorsanız, bize ulaşabilirsiniz. 

Amerika Vizesi Ön Başvuru Formu

Amerika ile ilgili sizden gelen sorular

1 sorudan en popüler 1 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Amerika’da Doğum
    S. Demir 17 Tem 2023, 14:04

    Merhaba, ABD'de Boston civarında doğum yapmayı düşünüyorum. Henüz 3 ayık hamileyim. Erken olduğunu biliyorum ama ne zaman vize başvurusunda bulunmam gerekiyor? Şuan çalışmıyorum ev hanımıyım ve doğum sonrasına kadar çalışmayı düşünmüyorum. Doğumdan sonra çocuğum vatandaşlık alabiliyor mu? Amerika’da doğum ile ilgili ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor? Konuyla alakalı sizden destek alabilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Amerika için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.