Amerika Öğrenci & Değişim Eğitim Vizesi

Amerika'ya öğrenim görmek için gidecek kişi, bir Amerika eğitim programına kabul edildikten sonra, Amerika'da eğitim almak için yapacağı vize başvurusu online sistem üzerinden gerçekleştirecektir. Amerika öğrenci vizesi ya da ziyaretçi değişim vizesi için gereken başvuru süreci kafa karıştırıcı olsa da, her yıl binlerce öğrenci su vizeyi almaktadır. Geçtiğimiz yıl, 644,204 öğrenciye F-1 vizesi verilmiştir.

Öncelikle okulunuz ya da üniversiteniz size, göçmen olmayan öğrencilerin kaydı için Amerika Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (USCIS) tarafından tanınan bir enstitüye kabul edildiğinizi onaylayan bir form gönderir (F-1 vizesi için I-20 ya da J-1 vizesi için DS-2019.)

 

Yaptığınız tüm başvuru işlemlerinde, okula yaptığınız başvuru formu ile okulunuzun size gönderdiği I-20 ya da DS-2019 formundaki isminizin ve yazılışının pasaportunuzdaki bilgileriniz ile birebir aynı olmaması tüm işlemleri yeniden yapmanıza neden olacaktır.

Amerika öğrenci vizesi için yapacağınız mülakat için online sistem üzerinden randevu almanız ve başvuru yaptığınız vize tipine göre gerekli bazı harçları ödemelisiniz. Yönetmelik gereği Öğrenci Vizeleri I-20 formundaki tarihten en fazla 120 gün öncesinden verilebilir. Ziyaretçi Değişim Vizeleri ise DS-2019 formundaki tarihten önceki herhangi bir tarihten itibaren verilebilir. Amerika Öğrenci değişim ve Amerika öğrenci vize başvuruları belirli dönemlerde yapıldığından yoğunluk yaşanabilmekte ve sistem size geç bir tarihte randevu verecektir. Mümkün olan en erken sürede başvurunuzu gerçekleştirin. Son günlere bırakıldığı zaman eğer satın alınmış uçak biletiniz varsa biletinizin yanmasına neden olabilir. Bu da size fazladan strese sokacaktır.

Amerika Öğrenci vize mülakat randevusunu nasıl yapmanız gerektiğini ve vize başvurusu ile ilgili tüm bilgiler için vize uzmanlarımızı arayarak danışmanlık hizmeti alın.

 

Öğrenci ve Değişim Programı kapsamında Amerika’ya eğitim amacıyla seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları F1 ve F2 Öğrenci Vizeleri, J1 ve J2 Değişim Programı Vizeleri, M1 ve M2 Mesleki Eğitim Vizeleri kategorilerinde başvuru yapmalıdırlar.

Öğrenci ve değişim programı kapsamında Amerika vizesi için gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 Formu
  • I-539 Formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu.
  • Transkript ve diplomalar
  • TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını gösteren belge.

Eğitim amacıyla Amerika seyahat edecek olanlar başvurduğu öğrenci vizesi kategorisine göre DS 160 Formunun yanında I-20, I-539, DS 2019, DS 7002 gibi formları da doldurmalıdırlar.

TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını gösteren belgeler öğrenci ve değişim programı çerçevesinde Amerika öğrenci vizesi veya mesleki eğitim vizesi için yapılan başvurularda büyük önem arzetmektedir. 

Öğrenci vizesi başvurularında bir diğer önemli husus da öğrencinin veya Amerika’da eğitim alacak kişinin Amerika’da kaldığı süre zarfında eğitim ve diğer masraflarını üstlenecek sponsorlara ait evrakların hazırlanmasıdır.


Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar
 

İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

 

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)
     

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)
     

Devlet Memuru ise;

  • Çalışma Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com