2025 Yılı Green Card Başvuruları Başlıyor!

2025 Yılı Green Card Başvuruları Başlıyor!

Green Card çekilişi her yıl tüm dünya çapında toplamda 55.000 kişinin seçilerek, Amerika’da yaşama ve çalışmalarına imkân tanıyan bir çekiliştir. 2025 yılı Green Card çekilişleri için birçok insan merakla beklemekteydi. Peki, 2025 yılı için Green Card Başvuruları ne zaman yapılacak? Bu yıl Dv 2025 Lottery Green Card çekilişi 04 Ekim ‘de başlayacaktır.

Green Card Amerika’da kalıcı oturum izni anlamına da gelmektedir. Kazanan kişiye, bir Amerikan vatandaşının sahip olduğu tüm haklardan hemen hemen tüm faydalanma imkânı sağlar.

2025 yılı için Green Card Başvuruları Nasıl Yapılır?

2003 yılından itibaren bütün Green Card başvuruları online olarak yapılmaktadır. Gerekli tüm belgeler sisteme dijital yüklemler ile yapılmakta, fotoğraflar da uygun formatta olup sisteme titizlikle yüklenmektedir. Pasaport sistemine geçişten sonra geçerli pasaport sahipleri ancak Green Card çekilişine katılabilmekteydi. Ancak 2019 yılında uygulanmaya başlanan pasaport uygulaması 2022 yılı itibari ile kaldırılıp kimlik bilgileri ile başvuru kabul edilmeye başlanmıştır. 2025 yılı için Green Card başvuruları yapılırken aşağıdaki maddelere uygun olmalısınız:

  • En az 8 yıllık ilk ve orta eğitimi tamamlamış olmalısınız ya da en az 2 yıl profesyonel olarak iş deneyiminiz bulunmalıdır. Bu iş deneyiminin son beş yıl içinde edinilmiş olması önem taşımaktadır.
  • Green Card çekilişi için başvurular online olarak sistem üzerinden yapılmaktadır. Ancak son yıllarda yapılan yanlışlar yüzünden maalesef diskalifiyeler artmış olup, başvuranlar yılda bir kez olan şanslarını yitirmektedirler. Vize Merkezi bir danışmanlık firması olup, başvurunuzu konunun uzmanı arkadaşlar ile profesyonelce başlatabilmektedir. Dilerseniz green card lottery ‘i kazanma durumunda da size danışmanlık hizmeti verebilmektedirler.
  • Green Card çekilişi duyurusunun ardından Ekim ve Kasım aylarında yapılan başvurular için sistem, yaklaşık 1 ay boyunca açık kalmaktadır. Takip eden süreçte ise bir sonraki yılın Mayıs ve Haziran aylarında sonuçlar açıklanmaktadır.
  • Kazandınız bildiriminden sonra en kısa sürede Amerika DS-260 formu doldurulmalı ve başvuruyu başlatmalısınız.
  • Her yıl belli başlı kotalar dahilinde gerçekleştirilen Green Card çekilişi ‘’case’’ numarasına göre öncelik tanınmaktadır. Bu konuda hızlı olmak çok önem taşımaktadır.
  • Konsolosluktan alınan Green Card çekilişi vize randevusu öncesinde Amerika hükümeti tarafından onaylanmış olan bir doktor kontrolünden geçmeniz gerekmektedir.
  • Mülakat sonrası Amerika’ya girişiniz en geç altı ay içinde olmalıdır. Amerika’da kalışınız için bir süre belirlenmemektedir. Havaalanı gümrük memuru tarafından ülkeye girişte pasaportunuza bir damga (I-551) vurularak Green card hakkınız tanımlanacaktır.
  • Bu damga ile Green card sahiplerinin kazandığı tüm olanaklara sahip olabileceksiniz. Sonrasında ise yapmanız gereken tek şey, Amerika‘da belirttiğiniz adreste Green Card için beklemek olacaktır.

2025 Yılı Green Card Başvuruları için başvurularınızı yukarıda anlattığımız gibi 4 Ekim’de yapmaya başlayabilirsiniz.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp