Amerika Vizesi Nasıl Alınır 2021?

Bilgi Sayfasına Dön
  • R.L. 23 Ara 2020, 10:32
    Merhabalar, Amerika vizesi nasıl alınır 2021 yılında değişiklik oldu mu? Amerika’ya turistik amaçlı gitmek istiyorum. Amerika’da annem, babam yaşıyor. Onlardan davetiye almam gerekiyor mu? 5 yıldır uluslararası bir firmada çalışıyorum. Şirketimden Amerika Konsolosluğuna sunmam gereken evrakları aldım. Seyahat sürem 10 gün Bankamda bu yapacağım seyahat için ne kadar bakiye olması gerekiyor? Türkiye’de yaptırım sebebiyle Amerika Konsolosluğu kapatılırsa başka bir ülkeden başvuru yapabilir miyiz? Başvuru için danışmanlık hizmeti veriyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Ara 2020, 10:32

    Merhabalar,

    Amerika’ya anne ve babanızı ziyaret etmek istediğinizden dolayı davet mektubu almanız gerekir. Amerika’da yaşayan anneniz ya da babanız davet mektubunda, Amerika Konsolosluğu’na hitaben yazmalı, akrabalık derecesini belirtmeli ve adınızı soyadınızı eksiksiz yazmalıdır. Davetiyede mutlaka hangi tarihler arasında seyahat edeceğiniz belirtilmelidir.

    Amerika vizesi alma yolları için farklı herhangi bir durum söz konusu değildir. Amerika vizelerinde hangi dünya ülkesinden başvurursanız başvurun yapılış şekli aynıdır. Başvuruları Amerika Konsolosluğu almakta ve mülakat yapmaktadır. Mutlaka DS160 formu ya da oturum izni başvuru ise Amerika Konsolosluğu sitesindeki standart formlar doldurulması gerekir. Avrupa Birliği vatandaşları ise ESTA formu doldurarak başvuru yapabilmektedir. 

    Amerika vizesi alma yolları farklı olmadığı için eğer bir ülkede Amerika Konsolosluğu yoksa ya da yaptırım sebebi ile kapatılırsa vizesiz girebileceğiniz bir ülkeden başvuru yapabilirsiniz. Örneğin daha önce ülkemizde Konsolosluk kapatıldığında Ukranya ve Bulgaristan’dan başvurular yapmıştık. 

    Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

    Peki, Amerika’ya vize nasıl alınır? Sigortalı çalışan olduğunuzdan dolayı hazırlamanız gereken evraklar; güncel faaliyet belgesi (Kaşeli, imzalı olan belgeler 3 ay, e-imzalı olan belgeler 1 ay geçerlidir), güncel vergi levhası, ticari sicil gazetesi, şirket yetkilisine ait imza sirkülerinin fotokopisi istenmektedir. SGK işe giriş bildirisi ve son üç aylık maaş bordronuzu da sunmalısınız. SGK Tescil ve Hizmet dökümünü de devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr  web adresinden çıktı alabilirsiniz. 

    2021 yılında Amerika’ya vize nasıl alınır konusunda dikkat etmeniz en önemli konu sunacağınız banka dökümündeki bakiye kısmıdır. Daha önce normalde 10-15 günlük seyahatler için 7.000-10.000 Türk lirası civarında bakiye olması yeterli diyorduk şimdi ise döviz kurlarında gerçekleşen yükseliş nedeniyle 12.000- 15.000 Türk lirası bakiye olmasında fayda vardır.

    Amerika vizesi nasıl alınır 2021 konusunda merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz bilgiler için 02129700502 Amerika özel vize hattımızdan öğrenebilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Amerika vizesi nasıl alınır

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp