Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • S. A. 23 Şub 2022, 15:19
    Merhaba, Biz eşim, çocuğum ile birlikte Amerika’daki kuzenimizi ziyarete gideceğiz bu vize türü hangisi acaba ve Amerika vizesi için gerekli evraklar 2022 yılında nelerdir? Bizi bu konuda bilgilendirir misiniz? Davetiyemiz var kuzenim bize sponsor da olacak, oranın vatandaşı çünkü. Onun ne gibi evraklar hazırlaması ve yollaması gerekli? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Şub 2022, 15:19

    Merhaba,

    Amerika vizesi için gereken evraklar başvuruların kategorilerine ve başvuranın statüsüne göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca göçmen olanlar ve göçmen olmayalar olarak türlere ayrılmaktadır.

    Göçmen olmayan başvurularda Amerika vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir.

    • Pasaport, seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan
    • Fotoğraf, 5x5 cm ebatlarında en son 6 ayda çekilmiş
    • Şahsi dilekçe; Amerika vizesi için gerekli evraklar içerisinde sunulması şart olan en önemli belgedir. Seyahat edeceği tarih aralıklarını ve amacını içeren,( gerekirse program detayı verilebilir. Konser müzikal, maç, müze, fuar ziyareti vs.)  hangi meslekte olduğunu belirten masrafları kimin nasıl karşılayacağını belirten bir dilekçedir.
    • Banka hesap dökümü, son 3 aylık hesap dökümünü içermelidir. Türk lirası Euro ve ABD doları olarak hesap dökümü sunulabilir. Hesap dökümlerinde ilgili bankanın ıslak imzası ve kaşesinin bulunması gerekmektedir. Amerika vizesi için gereken belgeler vize mülakat randevusundan en fazla 15 gün öncesinden alınmalı ve güncel olması gerekmektedir.
    • Mevcut durum belgeleri; başvuranın çalışan, işveren ya da herhangi bir meslek grubuna sahip olduğuna ilişkin belgelendirmeler. Çalışan ise SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, ücret bordrosu, işverenin vereceği çalışanın görevini ve iznini içeren izin belgesi, işveren dilekçesi. İşveren ise şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, şirket hesap dökümleri gibi evrakları içermektedir.  Ev hanımı ise sponsorunun evrakları (çalışan – işveren ) emekli ise emekliliğini ispat eden belgeler ve maaşını aldığı hesap dökümü sunmalıdır.

    Amerika vizesi için gerekli evraklar 2022 yılı DS 160 formu

    Amerika vizesi için gerekli evraklarda öncelikli evrakların başında tarafımızca doldurulacak olan DS 160 formu. Bu form yolcunun mülakat gününe 3 gün kala online olarak konsolosluğa iletilmektedir. Formdaki bilgilerle ile sunulan bilgilerin örtüşmesi gereklidir. Aksi halde vize reddine yol açabilir. Bu yüzden uzman ekiplerimiz bu formu büyük bir titizlik ve profesyonellikle sizler için doldurmaktadırlar.

    Amerika vizesi için gereken belgeler içerisinde seyahat ve konaklama rezervasyonları da istenmektedir. Ancak bunların kesin rezervasyon olması gerekmemektedir. Otel, ulaşım gibi rezervasyon konusunda da uzman ekibimiz yardımcı olabilmektedir.

    Başvuran kişi öğrenci ise;

    Öğrenciliğini ispat edecek belgeler, seyahatini karşılayacak sponsorunun gelirini ispatlayan belgeler, Sponsor İşveren ise şirketin imza sirküsü, vergi levhası, faaliyet belgesi ve hesap hareketlerini gösteren ıslak imzalı banka dökümü. Sponsor çalışan ise son 3 ay maaş bordrosu SGK döküm bildirgesi

    Amerika vizesi için gerekli evraklar listesi Amerika göçmen vizeleri için ise şöyledir;

    • Pasaport minumum sekiz ay geçerliliği olan, DS 260 Amerika göçmen vizesi formu eksiksizce tarafımızdan doldurulacak, Pasaportun teslim edileceği adres bilgisi, evli ise evlilik belgesi, boşanmış ise boşanma kayıdı belgesi, mahkeme kayıtları, adli sicil kaydı, evrakların tercüme edilmiş hali, yeminli geçim beyannamesi formu I864, 5x5 biyometrik fotoğraf.

    Amerika vizesi için gerekli evraklar 2022 yılında da çocuklar için değişmedi. Eğer çocuğunuz 14 yaşından küçük ise anne ve babanın evrakları ile mülakata gerek kalmadan posta yoluyla başvuru yapılabilir. Anne yada babanın sponsor olacağı bir dosya hazırlanır ve başvuru yapılır.

    Amerika vizesi için tüm süreçlerde uzmanlarımız siz danışanlarımıza yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır. 0212 970 05 02

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp