Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Y.E. 21 Ara 2020, 10:52
    Merhabalar, Amerika vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında değişiklik gösterdi mi? Amerika’ya turistik amaçlı gitmek istiyorum. Uzun süredir devlet memuru olarak çalışıyoruz. Evrakları hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda sizler bize yardımcı oluyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Ara 2020, 10:52

    Merhabalar,

    Amerika vizesi için gerekli evraklar, seyahat amacınıza ve çalışma statünüze göre değişiklik göstermektedir. Amerika’ya gitmek isteyen kişiler hazırlaması gereken kendisine özel güncel evrak listesini Amerika vize uzmanlarımızı arayarak öğrenebilirsiniz.  

    Amerika vizesi için gerekenler; devlet memurları çalıştığı resmi makamdan çalışma belgesi ve seyahat tarihleri boyunca izinli olduğunu gösteren belgeyi almaları zorunludur. Ayrıca görev yaptığı yerde kullandığı görev kimlik kartının fotokopisini eklemelidir. Son üç ay içinde aldığı maaşın bordrosunu sunması gerekir.

    Amerika Vize İçin Gerekli Evraklar 2021 Yılında Nelerdir?

    Amerika vizesi için gerekli evraklar şahsi olarak herkesin hazırlaması gerekenler;
    DS160 başvuru formu: Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması gerekir. Yanıltıcı ya da yanlış bilgiler olduğunda ret alabilirsiniz. Bu formu doldururken mutlaka deneyimli bir vize uzmanından yardım almalısınız. 

    Pasaport: Pasaportunuzun seyahat tarihinizde en az 6 aylık kullanım süresi kalmış olmasına ve iki sayfasının boş olmasına özen göstermelisiniz.  
    Eğer varsa, eski pasaportunuzun ve sahip olduğunuz tüm vizelerin fotokopisi. Aynı zamanda ülkeye giriş çıkış damgalarınızın olduğu sayfaların da fotokopisini almayı unutmayın!

    Aynı zamanda nüfus cüzdanı fotokopisini de evraklarla birlikte sunmanız gerekir.

    Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Tüm aile bilgileri yer almalı ve özellikle anne ve baba bilgileri olması gerekir. Evli kadınlar, evlenmeden önce ve evlendikten sonra olmak üzere iki farklı kayıt çıktısı alması gerekir.

    Amerika vizesi için gerekenler listesinde en önemli hazırlanması gereken DS160 formuna eklemeniz gereken fotoğraftır. Eğer gerekli ölçülerde değil ise ya da çekilen fotoğraf net değil ise yüklemede sorun yaşayabilirsiniz. Biyometrik fotoğraf boyutları 50 - 50 mm olmalı, arka fon beyaz olmalıdır. Başörtüsü varsa kaşları kapatmamalı ve gözlük kullanıyorsanız fotoğrafı gözlüksüz çektirmenizde fayda vardır.

    Amerika vize talebinizi belirten Amerika Konsolosluğu’na hitaben tüm masrafları kendinizin karşılayacağını belirten dilekçe sunmalısınız.
    Amerika vize başvurunuz için aldığınız randevu günü mülakat yapılmaktadır. Mülakatınız başarılı geçerse randevu günü size vizenizin onaylanıp onaylanmadığı bilgisi verilmektedir. Eğer vizeniz onaylanırsa üç iş günü içerisinde size en yakın PTT merkezine pasaportunuzu Amerika Konsolosluğu göndermektedir. Başvuru günü mülakat sonrasında tüm belgeler iade edilmemektedir.

    Amerika vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında değişiklikler konusunda Amerika vize uzmanlarımızı 0212 970 0502 numaralı telefonumuzdan arayarak, öğrenebilirsiniz.

    Vize Merkezi 
    Yüksel ERDİN

    Amerika vizesi için gerekli evraklar 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp