Amerika Vize Başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • L.L. 21 Ara 2020, 17:49
    Merhabalar, Amerika vize başvurusu 2021 yılında farklılık oldu mu? Amerika’ya abimleri ziyaret etmek için gitmek istiyorum. Davetiyem geldi. 2020 yılında Covid 19 salgını nedeniyle çok ileri tarihlere randevu veriyordu. 2021 yılında devam eder mi? Türkiye’de şirkette çalışıyorum. Hazırlamam gereken evraklar konusunda bilgi verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Ara 2020, 17:49

    Merhabalar,

    Amerika’ya aile ziyareti için gidecekseniz mutlaka abinizden davet mektubu almalısınız. Amerika’da bulunan abiniz davet mektubunda, Amerika Konsolosluğuna hitaben akrabalık derecesini belirtmeli ve adınızı soyadınızı yanlışsız yazmalıdır. Davet mektubunda hangi tarihler arasında sizi davet ettiğini belirtmesi gerekir. Amerika vizesine başvurmak için çalışma durumunuza uygun hazırlamanız gereken evrakları eksiksiz sunmanız gerekir.

    Amerika vizesi başvuru yapan şirket çalışanlarının hazırlaması gereken evraklar; güncel faaliyet belgesi, son yıla ait tahakkuklu vergi levhası, ticari sicil gazetesi, şirket yetkilisine ait imza sirkülerinin fotokopisi istenmektedir. Ayrıca SGK işe giriş bildirisi ve son üç aylık maaş bordronuzu sunmanız gerekir. Barkotlu SGK Tescil ve Hizmet dökümünüzü e devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr  web adresine girip çıktısını alıp, sunmanız gerekir.

    Amerika Vize Başvurusu 2021 Yılı İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

    Amerika vizesi başvuru yapabilmek için şirket çalışanı olduğunuzdan dolayı şirketin antetli kağıdına vize talep dilekçesi almalı şirketin yetkilisi şirketin kaşesini vurup, imzalamalıdır. Amerika’ya yapacağınız seyahatin tüm masraflarını sizin tarafından karşılayacağını mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca sizin hazırlamanız gereken vize talep dilekçesinde Amerika’ya akrabanızı ziyaret etmek için gittiğinizi belirtmeli, ülkeye giriş ve çıkış tarihlerinizi yazmalısınız.

    Amerika vizesine başvurmak isteyen herkesin hazırlaması gereken şahsi evraklar; seyahatine gideceği gün itibari ile en az 6 ay süresi olan güncel pasaport, varsa eski pasaportlarda bulunan vizelerin fotokopisi, diğer ülkelere giriş-çıkışı varsa damgaları olan sayfaların fotokopilerini sunmak gerekir. Aynı zamanda 50x 50 mm fotoğraflarını, nüfus cüzdanı fotokopi, barkotlu tam vukuatlı nüfus kayıt örneklerini sunması gerekir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinde mutlaka anne, baba bilgileri yer almalıdır. Evli kadınlar; evlenmeden önceki soy isimleri ile (kapalı kayıt) bir de evlendikten sonraki soy isimleri ile (açık kayıt) iki ayrı çıktı almaları gerekir. 

    Covid 19 salgını sebebiyle Amerika Konsolosluğu 2020 yılında ki randevuları kapattı. Tüm randevuları 2021 yılına verdi. Şu anda açık randevu bulmak için Konsolosluk sitesini takip etmek gerekiyor. Eğer mail adresinizi ve telefon numaranızı verirseniz Amerika vize uzmanlarımız size çalışma statünüze göre hazırlamanız gereken evrak listesini mail atarak sistemde kaydınızı oluşturacaktır. Amerika Konsolosluğu sitesinde randevular açar ya da durumda bir değişiklik olursa sizi bilgilendirebiliriz.

    Amerika vize başvurusu 2021 yılında değişen bilgileri detaylı öğrenmek istiyorsanız 02129700502 numaralı Amerika özel hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Amerika vizesi başvurusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp