Amerika öğrenci vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • D. Ç. 17 Şub 2022, 18:06
    Merhaba, Amerika’ya eğitim almak için gitmek istiyorum acaba dil eğitimi vizesi daha mı kolay çıkıyor? Amerika öğrenci vizesi 2022 başvuruları açık mı? Biz iki kardeşiz nasıl vize başvurusunda bulunabiliriz ? Zamanlama olarak farklı zamanlarda başvurmak mı gerekli ? Aynı zamanda başvurmamız sorun olur mu? Yaş olarak bir kısıtlama var mı acaba? Gerekli evraklar ve ücretlendirme ile ilgili bilgi alabilir miyiz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Şub 2022, 18:06

    Merhaba,

    Öncelikle öğrenci vizesi Amerika başvuruları açık ve randevu alınabilmektedir. Ancak diğer vize kategorilerinde olduğu ileri tarihe vize randevusu alınmaktadır. Sisteme giren randevular uzman ekibimiz tarafından sürekli kontrol sağlanarak tarihlerde açılmalar olduğunda öne çekilebilmektedir.

    USA tarafından öğrenci vizesi Amerika için 3 farklı tür vardır.

    1. F1 Öğrenci Vizesi; Amerika’da bir kolejde, üniversitede veya bir İngilizce dil okulunda okumak için kullanılmaktadır.
    2. J Exchange (Değişim vizesi); Üniversite yada Lise için bir değişim (Exchange ) programı için kullanılmaktadır.
    3. M Vize Öğrenci Vizesi; Amerika’da mesleki eğitim almak isteyenler fakat akademik olmaması koşuluyla başvuru yapılabilecek kişiler kullanabilmektedir.

    Daha sonraki süreçte yetkili kurumun  internaional öğrenciler ofisinden  alacağınız  I-20 formu  aynı zamanda Student and Exchange Visitor Information System’deki yani (SEVIS)  veritabanına bilgilerinizin kaydedildiği anlamına gelmektedir.

    Öğrenci vizesi Amerika için kardeşler aynı anda başvuru yapabilir bunda herhangi bir sakınca yoktur. Sadece eğitim bitince geri döneniz konusunda güçlü kanıtlar sunmalısınız. Aile sponsoru banka hesapları üniversite kaydı vs.

    Amerika öğrenci oturum izni için de bu sırada hak kazanmış oluyorsunuz. Okulunuzun süresince oturum hakkınız sabit kalmakta. Okulunuzun yada kursunuzun bitiminden sonra bu hakkınız sona ermektedir.

    Amerika öğrenci vizesi 2022 yılı için gerekli olacak evraklar

    • Seyahatinizin bitiminden sonra geçerli olabilecek ( en az 6 ay ) pasaport.
    • Öğrenci vizesi Amerika için öncelikle Sevis onaylı  bir okuldan kabul edildiğinize dair belge ve doldurulmuş I -20 formu
    • Sevis ödemesinin yapıldığına dair dekont
    • Biyometrik 2 adet fotoğraf
    • Sponsor ile ilgili belgeler
    • Ds 160 formu (uzmanlarımız tarafından doldurulacak )
    • Konaklama giderleri ile ilgili maddi kaynak belirten belgeler.
    • Kazanılmış ise bir burs belgesi.
    • Öğrenim belgeleri, diploma, transkriptler, sertifikalar vs.
    • Amerika öğrenci oturum izni yani Amerika’da eğitiminiz bittikten sonra ülkeden çıkacağınıza dair kanıtlar, Amerika’dan dönüş uçak bileti vs.

    Amerika öğrenci vizesi 2022 yılı başvuruları için bilgi verdik. Tüm Amerika vizesi başvuruları için Vize Merkezi uzmanlarından danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 0212 970 05 02

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp