Çocuğum için Amerika vizesi almak istiyorum

Bilgi Sayfasına Dön
  • z. ercelik 03 Oca 2017, 17:53
    Merhaba benim 2020 ye kadar abd vizem var. 2013 doğumlu Çocuğum için Amerika vizesi almak istiyorum, çocuğumun vize mülakatına gelmesi gerekiyor mu?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 03 Oca 2017, 17:53

    Merhabalar,

    Sizin vizeniz olduğu için çocuğunuz 14 yaşından küçük olduğu için mülakata gelmesi gerekmemektedir.

    Çocuğum için Amerika vizesi almak istiyorum sorunuz dışında bilgi almak istediğiniz başka bir konu olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • a. şen 01 Nis 2020, 20:15

    Merhaba, Yeğenim ve annesi Amerika vizesi alacak, ikisi birada başvurabiliyor değil mi? Önce annesi başvurup vizesini almalı daha sonra kızı başvurup alabilir diye bir yorum aldık :( doğru olamayacağını düşünüyorum. Yardımınız için teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 01 Nis 2020, 20:18

    Merhaba,

    Vize Merkezi'ne ulaştığınız için teşekkür ederiz.

    Öncelikle sizin de ilettiğiniz gibi öncelikle ebeveynin vize başvurusunda bulunup sonrasında çocuk için başvuruda bulunulmasına gerek yoktur. Aile fertleri birlikte başvuruda bulunabilir. Değerlendirme konsolosluk tarafından yapılarak sonuçlandırılacaktır. Birlikte ya da ayrı ayrı başvurunun herhangi bir farkı bulunmamaktadır.

    Çocuklara Amerika vizesi başvurusu prosedürleri 18 yas üstü bireylerden biraz daha farklı olacaktır. Öncelikle eğer yeğeniniz 18 yasından küçük ise ve ebeveynlerden biri mevcut planda seyahat etmeyecek ise noter onaylı muvaffakatname de alınması ve başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca 14 yasından küçük ise mülakata girmesine gerek bulunmamaktadır. Bu durumlar dışında Amerika vizesi başvuru süreci aynı şekilde gerçekleştirilecektir.

    Yeğeniniz ilköğretim veya lise öğrencisi ise şahsi evrakların yanında öğrenci belgesi, eğer üniversite öğrencisi ise transkript dökümü istenmektedir. Şahsi evrakların yanı sıra seyahat masraflarını karşılayacak sponsor gösterilmesi gerekmektedir. Sponsor anne, baba, kardeş gibi 1.derece aile bireylerinden biri olmalıdır. Sponsorun gelirini kanıtlayacak çalışma durumuna bağlı olarak çalışan ise maaş bordrosu, şirket evrakları, sgk hizmet dökümü ve kişisel hesap detaylarını gösterir dökümler, şirket sahibi ise iş yeri belgelerinin yanında işyeri hesap dökümleri, emekli ise emekli olduğunu kanıtlayan emeklilik kartı, emekli maaş hesap detayları ve varsa şahsi hesap dökümleri talep edilir.

    İlgili evrak listesi dosyaya eklendikten sonra DS-160 formu doldurularak randevu alınır ve randevu tarihinde başvuru tamamlanır. Amerika vizesi ebeveyn başvurusu da kişinin çalışma durumuna bağlı olarak hazırlanacak evraklarla gerçekleştirilecektir.

    Yukarıda da ilettiğimiz gibi çalışma durumunu gösterir belgeler ve şirket evraklarının yanı sıra ek gelirler, tapu ve ruhsatlar varsa onların da başvuru dosyasına eklenmesi olumlu etki yaratacaktır.

    Çocuğum için Amerika vizesi almak istiyorum sorunuz yanıt verdik. Tüm bu işlemlerle vakit kaybetmemek ve ülke uzmanlarımızın doğru yönlendirilmesiyle başvuru sürecinizi tamamlamak adına 0212 970 05 02 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla,

    Vize Merkezi

    Eda Baş

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp