2020 Yılı Green Card Başvuruları

2020 Yılı Green Card Başvuruları

2020 yılı Green Card başvuruları başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri hayalinizi ertelemeyin. Amerika'da yaşamak, çalışmak ve eğitim almak gibi tüm olanaklardan yararlanmayı sağlayan ve belli bir süreden sonra Amerikan vatandaşı olmayı da sağlayan Green Card çekilişi için resmi başvurular 7 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Her yıl 50 bin kişinin sahibi olduğu Green Card çekilişi başvuruları sadece internet üzerinden yapılabiliyor.

Çekiliş sonrasında Green Card sahibi olan kişiler Amerika'da oturma, çalışma, iş kurma ve eğitim hakkını kazanmaktadır.

Her yıl ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan Diversity Immigrant Visa Program yani Çeşitlilik Göçmen Vizesi Programı çekilişinde Green Card başvurusu yapmak için son derece dikkatli olmak gerekiyor. Başvuru formalarının İngilizce olması ve karışık bir yapıya sahip olması yapılacak başvurunun önemini iyice arttırmaktadır. Bununla beraber başvurunun sistem tarafından onaylanmasının ardından düzeltilme yapılmayacak olması da tek seferde sorunsuz bir form doldurma işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Green Card başvurusu sürecinde yapılan yanlış form doldurulması ve eksik evrak verilmesi gibi hatalar sonucunda her sene 10 milyon başvuru işleme dahi alınmadan elenmektedir. Bu sebeple başvurularınızı bir danışmanlık hizmeti üzerinden yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı çekiliş, Green Card'ların verileceği takvim yılından 1 yıl önce gerçekleştiriliyor. Yani 7 Ekim 2020'de başlayacak Green Card çekilişi başvuru sonuçları 2021 yılında açıklanıyor, çekilişi kazananlar ise 2022 yılından sonra Amerika'da yerleşme, yaşama ve çalışma hakkına sahip olmaktadır.

Green Card Nasıl Başvurulur? diye merak ediyorsanız Green Card çekilişi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Green Card başvurusu için daha detaylı bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Green Card başvurusu yapabilmektedir. Her kişi 1 kere başvuru yapabilmektedir. Birden fazla yapılan başvurular kabul edilmektedir. Eşler ise ayrı ayrı başvuru yapabilmektedir. Eşlerden biri Green Card sahibi olursa diğer eş ve 21 yaş altındaki çocukları da Green Card sahibi olmaktadır.

Başvuru yapacak kişilerde en az lise mezunu olma ve 2 senelik de iş tecrübesi aranmaktadır.

2020 Yılı Green Card Başvuruları Evrak Listesi

  • Pasaport fotokopisi
  • Başvuranın kendisine ait fotoğraflarının dijital hali  (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz, gözlüksüz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne ,baba ve çocukların bilgilerini içermelidir.)
  • İkametgah Belgesi (e –devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr web adresinden alabilirsiniz.)
  • Mezuniyet Belgesi (e –devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr web adresinden alabilirsiniz.)
  • Evli Olanlar için eşi ve çocuklarının fotoğraflarının dijital hali (50x50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz, gözlüksüz)
  • Amerika Green Card  başvuru Formu (Lütfen Kişisel bilgilerinizi doldurarak imzalayınız)

2020 yılı Green Card Başvuruları için Amerika uzmanlarımızla telefon ile +90 212 970 05 02 (İstanbul Avrupa Yakası) +90 216 706 54 51 (İstanbul Anadolu Yakası) ya da mail atarak [email protected] iletişime geçebilir ve başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.

Instagram sayfamızda yer alan Green Card çekilişine katılarak ücretsiz başvuru hakkı kazanabilirsiniz.

Amerika Green Card Çekilişi

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp