İngiltere Tier 5 (Erasmus) Vizesi

Yurtdışı Hükümet Dil Programı ya da devlet tarafından kabul edilmiş bir değişim planı (ERASMUS) ile İngiltere’ye kısa süreli bir iş tecrübesi ya da eğitim için gitmek isteyen kişilerin başvuracağı vize türü Tier 5 (Erasmus - Devlet Destekli Değişim) Vizesidir. Bu vizeye başvurmak için belirtilen tüm şartları yerine getirmenin yanında, İngiltere’de size sponsor olacak bir kuruluşa da ihtiyacınız vardır.

Çalışmak üzere İngiltere'ye gitmek için başvuruda bulunmadan önce lisanslı bir sponsordan bir sponsorluk sertifikasına sahip olmanız gerekir.

İngiltere'de çalışacağınız işiniz, eğitiminiz veya araştırmanız size sponsor olacak kuruluşunuzun çalışmaları ile ilgili olmak zorundadır.
Sponsorunuz aşağıdakilerden herhangi biri olabilir:

  • Onaylı bir değişim planı yayınlayan bir kuruluş
  • Bir yükseköğretim kurumu (eğer bir araştırmacı olarak sponsorluk aldıysanız veya akademik bir ziyaret ya da müfettiş olarak gidiyorsanız)
  • Bir hükümet dairesi veya ajansı

Tier 5 vizesine İngiltere’ye gitmeden en fazla 3 ay önce başvuru yapabilirsiniz. 3 hafta içinde vize başvuruları ile ilgili olumlu ya da olumsuz karar tarafınıza bildirilecektir.

Tier 5 (Erasmus) vizesi ile 12 aya kadar İngiltere’de kalabilirsiniz. Eğer sponsorluk belgenizde yer alan sürenin 28 gün fazlası, 12 aydan daha kısa ise İngiltere’de kalabileceğiniz süre olarak bu süre kabul edilir.

Tier 5 (Erasmus) Vizesi ile Yapabilecekleriniz;

  • Eğitim görmek (bazı dersler için Akademik Teknoloji Onay Şeması sertifikasına ihtiyacınız olabilir)
  • Sponsorluk belgesinde tanımlanan işte sponsorunuz için çalışmak
  • Aynı sektörde ve ana işinizle aynı seviyede, haftada 20 saate kadar ikinci bir iş yapmak
  • Tier 2 “Shortage Occupation” listesinde bulunan işlerde haftada 20 saate kadar çalışmak
  • Aile üyelerinizi İngiltere’ye götürmek

Tier 5 (Erasmus) Vizesi ile Yapamayacaklarınız;

  • İş için herhangi bir ödeme almak
  • Kalıcı bir işte çalışmak
  • Kamu fonlarından yararlanmak

Devlet Destekli Değişim - Erasmus Tier 5 vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için sanatçılar ve sporcular için Tier 5 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

vize evrakları için tıklayınız

Tier 5 (Erasmus) vizesine başvurabilmeniz için, İngiltere’de birlikte çalışacağınız veya eğitim alacağınız sponsordan edineceğiniz sponsorluk belgesinin referans numarası ve İngiltere’de kalacağınız süre boyunca geçiminizi sağlayabileceğinizi ispatlamak için 90 gün önce banka hesabınıza yatırılmış ve en az 90 gün boyunca hesabınızda kalmış 945 GBP’nizin olması gerekmektedir. Eğer sponsorluk belgesi aldığınız sponsor İngiltere’de tam olarak kabul edilmiş A sınıfı bir sponsorsa ve sponsorluk belgenizde bakımınızı üstleneceğini ve konaklamanız süresince yardım talep etmeyeceğinizi belirtirse, 945 GBP’lik tasarrufa ihtiyacınız olmayacaktır.

Sponsorluk Sertifikası

Birleşik Krallık’ta eğitim görmeye/çalışmaya başlamadan önce size bir sponsorluk belgesi vermek üzere anlaşma yapacağınız bir sponsora ihtiyacınız vardır. Sponsorluk sertifikası, iş ve kişisel bilgileriniz hakkında bilgi içeren bir referans numarasından oluşmaktadır. Gerçek bir sertifika veya kâğıt belge değildir. Sponsorunuz size sponsorluk belgesinin referans numarasını verecektir. Bu belge size verildikten sonra 3 ay geçerlidir. Eğer işiniz boyunca İngiltere’ye girip çıkmanız gerekirse sponsorunuz size çoklu giriş sertifikası verecektir. Ayrıca vize başvurunuzda kullanmak üzere size yardımcı olacak başka bazı bilgileri de sponsorunuzdan öğrenmelisiniz; örneğin ne kadar maaş alacağınız gibi.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

Tier 5 (Erasmus) vizesini uzatmak için vizeniz bitmeden başvuru yapabilirsiniz. Tier 5 vizenizi 12 aya kadar veya sponsorluk belgenizde belirtilen süreye 14 gün daha ekleyecek şekilde uzatabilirsiniz. (hangisi daha kısa ise onu tercih etmeniz zorunludur)

Tier 5 (Erasmus) Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Geçerli bir pasaport (Her iki tarafı boş bir sayfası olan)
  • Vize başvurunuzdan 90 gün önce hesabınızda 945 GBP olduğunu gösteren banka hesap dökümleri (Bu paranın, İngiltere’de geçiminizi sağlayabileceğinizi göstermesi açısından 90 gün boyunca banka hesabınızda kalması gerekmektedir ancak tam olarak onaylanmış A sınıfı sponsorunuz, sponsorluk belgenizde tüm masraflarınızı karşılayacağını ve İngiltere’deki yaşamınız süresince yardım talep etmeyeceğinizi belirttiyse, 945 GBP tasarrufa ihtiyacınız olmayacaktır.)
  • İngilizce olmayan tüm belgelerinizin onaylı bir çevirisi

Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Tier 5 Vizesi (Erasmus) Aile Üyeleri

Tier 5 vizesi sahibinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyeleri de bu vizeye başvurabilirler.
Bu kişiler;

  • Tier 5 vizesi sahibinin eşi
  • Tier 5 vizesi sahibinin 18 yaş altı çocuğu
  • Tier 5 vizesi sahibinin zaten İngiltere’de bulunan 18 ve üstü yaş çocuğu

Tier 5 (Erasmus) vizesi almak isteyenler, bakmakla yükümlü oldukları kişilerin vize başvurularını kendi başvuruları ile birlikte yapmalıdırlar. Tier 5 vizesi sahibi, bakmakla yükümlü olduğu kişileri İngiltere’deki yaşamları süresince destekleyeceğini ispatlamalıdır. Her aile üyesinin bireysel olarak veya Tier 5 vizesi sahibiyle birlikte başvurup başvurmadığına bakılmaksızın 630 GBP tasarrufa sahip olması gerekir. (Tier 5 vizesi sahibinin hesabında bulunması gereken 945 GBP’ye ek olarak). Aile üyelerinin sahip olduğunu göstermesi gereken para kendi hesaplarında veya Tier 5 vizesi sahibinin hesabında başvurudan en az 90 gün önce bulunmalı ve 90 gün boyunca hesapta kalmalıdır.

Tier 5 (Erasmus) Aile Üyeleri vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 5 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.
  • Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.
  • İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.
  • İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
  • İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon