İngiltere Ticari Vize

İngiltere’ye turistik amaçlı, ailenizi ve arkadaşlarınızı görmek için, ticari amaçlı, sportif etkinlerde yer almak için veya özel tıbbi bir tedavi için gitmek istiyorsanız başvurmanız gereken vize türü Standart Ziyaretçi Vizesidir.

İngiltere’yi işle ilgili faaliyetler için ticari olarak ziyaret etmek isterseniz Standart Ziyaretçi Vizesi alabilirsiniz. İşle ilgili faaliyetlere örnekler şunlardır:

  • İngiltere’de bir konferans, toplantı veya eğitime katılmak
  • İngiltere’de gerçekleşecek spesifik spor etkinliğine katılmak
  • Bir sanatçı, şarkıcı veya müzisyen olarak performans sergilemek için İngiltere'ye gitmek
  • Bir akademisyen olarak İngiltere’deki bir araştırma yapmak veya araştırma yapan öğrencilere refakat etmek
  • Bir doktor veya diş hekimi olarak İngiltere’deki bir araştırmaya katılmak
  • Professional and Linguistic Assessment Board (PLAB) veya Objective Structured Clinical Examination (OSCE) sınavlarına girmek
  • İngiltere'de bir işletme açmak, devralmak veya işletmek için finansman aramak

İngiltere'ye ticari olarak gitmek isteyenlerin mutlaka bir davetiye mektubuna ihtiyacı vardır:

  • Davetiye sizi İngiltere'ye davet eden İngiltere'de bulunan bir kişi ya da kurum tarafından hazırlanmalıdır.
  • Davetiyede İngiltere'ye ticari olarak gidecek kişinin tüm kişisel bilgileri, şirketteki pozisyonu, vatandaşlık durumu, seyahatiyle ilgili tüm bilgiler (nedeni ve süresi gibi) ve sponsoru yer almalıdır.
  • Davetiye orijinal antetli kağıda, imzalı ve kaşeli olarak yazılmış olmalıdır.
  • Davetiye, davetiyede imzası olan kişinin vatandaşlık durumunu gösteren belgelerin fotokopileri ile birlikte sunulmalıdır.
  • Ticari bir organizasyon fuar veya sergi gibi bir etkinliğe katılım olacaksa bu etkinlere ait davetiye, giriş bileti, giriş kartı gibi dokümanlar da ibraz edilmelidir.

Standart Ziyaretçi Vizesine İngiltere’ye seyahat edeceğiniz tarihten en fazla 3 ay önce başvurabilirsiniz. Vize başvurunuzla ilgili olumlu ya da olumsuz karar 3 hafta içinde tarafınıza bildirilir.

Standart ziyaretçi vizesi ile İngiltere’de genellikle 6 ay kalabilirsiniz. Özel tıbbi tedavi için İngiltere’ye gidenler 11 ay, bir araştırma için gidenler ise 12 ay İngiltere’de kalabilirler. İngiltere’yi düzenli olarak ya da daha uzun bir süre ile ziyaret etmeniz gerektiğini kanıtlarsanız 2, 5 veya 10 yıllık vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. İngiltere’ye her girişinizde en fazla 6 ay kalabilirsiniz.

İngiltere turistik vize veya ticari vize başvurusu yapmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için İngiltere vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Vize başvurunuzda,

  • Ziyaretinizin sonunda İngiltere'yi terk edeceğinize
  • Yolculuğunuz süresince kendinize ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilere destek olabileceğinize
  • Dönüşünüz veya ziyaretinizle ilgili diğer masraflar için ödeme yapabileceğinize
  • Birleşik Krallık'ta yapmak istediğiniz iş veya diğer etkinliklere dair kanıtları sunmak zorundasınız.

Uzun süreli ziyaret vizesi başvurusunda bulunmak istiyorsanız,

  • İngiltere'ye sık sık ve devamlı gitmek zorunda olduğunuzu
  • Ziyaret vizeniz geçerli iken İngiltere'yi ziyaret gerekçenizin değişmiş olduğunu
  • Her ziyaretinizin sonunda İngiltere'yi terk edeceğinizi kanıtlamak zorundasınız.

18 yaşından küçükseniz aşağıdaki şartları sağladığınız takdirde yanınızda bir yetişkin olmadan İngiltere’ye seyahat edebilirsiniz:

  • Ebeveyniniz veya vasinizden alınmış İngiltere'ye seyahat edebileceğinize dair yazılı bir izin
  • Ebeveyniniz veya vasinizin tam irtibat bilgileri
  • İngiltere'deki konaklamanız sırasında yaşamak için uygun bir yere sahip olduğunuza dair kanıtlar (birlikte kalacağınız kişinin adı ve doğum tarihi, yaşayacağınız yerin adresi, sorumluluğunuzu alacak kişiyle olan ilişkiniz, Birleşik Krallık'ta kalacağınız süre boyunca size göz kulak olabilmeleri için yazılı izin)

18 yaşından küçükseniz yanınızda bir yetişkinle seyahat edecekseniz aşağıdaki şartları sağlamanız gerekir:

  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişi ebeveyniniz değilse, başvurunuzda kendisi hakkında özel bilgi vermeniz gerekir.
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişinin adı vizenizde görünecek ve birlikte seyahat etmemeniz halinde İngiltere'ye girişiniz reddedilecektir.
  • Vize başvurunuzda, birlikte seyahat edeceğinize dair en fazla 2 yetişkin ismi belirleyebilirsiniz ve vizeniz yalnızca en az biriyle seyahat ederseniz geçerli olur.
  • Yetişkin de sizinle aynı anda vize başvurusunda bulunabilir, ancak her başvuru ayrı ayrı tamamlanmalıdır.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

Standart ziyaretçi vizesi, en fazla 6 aya kadar uzatılabilir. Söz gelimi, vizeniz 3 aylıksa 6 aya kadar uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuzu mevcut vizeniz sona ermeden yapmak zorundasınız.

Şirket Sahipleri için İngiltere Ticari Vizesi Başvurusu Belgeleri


1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2. Pasaport (yolculuğunuzdan sonra en az 6 ay geçerli olmalı)
3. Ticari Davetiye (İngiliz şirketten ve antetli kağıdına, davetiye gönderen kişinin pasaport ve kimlik kartı   fotokopileri ile)
4. Güncel Şirket Evrakları (orijinal Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri fotokopileri)
5. SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
6. Banka Hesap Dökümü (son 3 aylık, şirkete ait, en az 4000TL bakiyeli, kaşe ve imzalı ve imza sirküleri ile)
7.Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri)
8. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve Tam nüfus kaydı çıktısı

İngiltere Ticari Vize Başvuru sahipleri SSK'lı çalışanlar ise yukarıdaki listeye ek hazırlaması gereken belgeler;

1. SGK İşe Giriş Bildirgesi
2. Maaş Bordrosu (orjinal, son 3 aylık, imza ve kaşeli)

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 53
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 53
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 53
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 53
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2137
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5186
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com