İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi

İngiltere’ye 2.000.000 GBP veya daha fazla yatırım yapmak isteyenlerin başvurması gereken vize türü Tier 1 Yatırımcı Vizesidir. Tier 1 Yatırımcı vizesine en erken başvurabileceğiniz tarih İngiltere’ye gideceğiniz tarihten 3 ay öncesidir. Başvurunuzla ilgili olumlu ya da olumsuz sonuç 3 hafta içinde tarafınıza bildirilir.

Bu vize ile İngiltere’de en çok 3 yıl 4 ay süreyle kalabilirsiniz. Bu sürenin sonunda kalışınızı 2 yıl daha uzatmak için başvuru yapabilirsiniz.

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesi İle Yapabilecekleriniz:

  • Birleşik Krallık devlet tahvillerine, aktif olarak ticaret yapan kayıtlı İngiliz şirketlerine 2.000.000 GBP ve üzeri yatırım yapabilirsiniz.
  • Çalışabilir veya eğitim görebilirsiniz.
  • 10.000.000 GBP yatırım yaptıysanız 2 yıl sonra İngiltere’ye yerleşmek için başvuruda bulunabilirsiniz.
  • 5.000.000 GBP yatırım yaptıysanız 3 yıl sonra İngiltere’ye yerleşmek için başvuruda bulunabilirsiniz.

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesi İle Yapamayacaklarınız:

  • Özellikle mülk yatırımı, mülk yönetimi veya mülk geliştirme yapan şirketlere yatırım yapamazsınız
  • Profesyonel sporcu veya spor koçu olarak çalışamazsınız
  • Kamu fonlarından yararlanamazsınız
  • Ayrıca Bir Tier 4 sponsor lisansına sahip olan veya Birleşik Krallık tarafından tanınan veya listelenen bir kuruluş olan bir İngiliz kurumundan Tıp veya Diş Hekimliği alanında lisans veya daha üstü bir mezuniyet dereceniz yoksa, doktor veya diş hekimi olarak çalışamazsınız.

En az 2.000.000 GBP yatırım yapacak olan kişi,

  • Vizeye başvururken 18 yaşından büyük olmalı
  • Paranın kendisine, eşine veya evlenmemiş partnerine ait olduğunu ispatlayabilmeli
  • İngiltere’de bir banka hesabı açmalıdır.

Tier 1 Yatırımcı vizesine başvuran kişinin para kaynağı,

  • Bir veya birden fazla finansal kurumda tutulan bir para olabilir.
  • İngiltere’de tek seferde harcanabilir bir para olabilir.
  • Başvuru sırasında İngiltere’de veya başka bir ülkede olabilir.

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 1 (Yatırımcı) Vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Vize Evrakları İçin Tıklayınız

Tier 1 (Yatırımcı) vizenizi uzatabilirsiniz. Uzatma başvurunuza konaklamanız süresince 18 yaşını doldurmuş çocuklar da dâhil olmak üzere, şimdiki vizenizde bulunan tüm bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri dâhil etmeniz ve geçerli vizenizin süresi dolmadan başvuruda bulunmanız gerekir.

Vizeniz için 6 Kasım 2014 tarihinden önce başarılı bir şekilde başvurduysanız ve aşağıdaki koşulları sağlıyorsanız vizenizi uzatmak için başvurabilirsiniz

  • Birleşik Krallık'ta kontrolünüz altında en az 1.000.000 GBP varsa
  • Aktif İngiliz şirketlerine, İngiltere devlet tahvilleri ya da kredi sermayesine en az 750.000 GBP (veya %75) oranında yatırım yaptıysanız
  • İngiltere’de kontrolünüz altında olması gereken fonlar, 750.000 GBP veya daha fazla bir yatırım ve en az 1.000.000 GBP getirmek için 250.000 GBP (veya bakiye) olmalıdır.
  • Bu yatırımı, yatırımcı başlangıç tarihinizden itibaren 3 ay içinde gerçekleştirdiyseniz
  • Bu fonlar kendi paranız ya da partnerinizin parası olabilir veya 2.000.000 GBP’lik mal varlığınız olduğu sürece Birleşik Krallık’taki bir finansal kurum tarafından size borç verilmiş olabilir. Ancak bu durumda iki fon kaynağını karıştıramazsınız.

Vizeniz için 6 Kasım 2014 tarihinden sonra başarılı bir şekilde başvurduysanız ve aşağıdaki koşulları sağlıyorsanız vizenizi uzatmak için başvurabilirsiniz:

  • Birleşik Krallık'ta kontrolünüz altında en az 2.000.000 GBP varsa
  • Bu fonlar aktif İngiliz şirketlerine, İngiltere devlet tahvilleri ya da kredi sermayesine yatırılmışsa
  • Bu yatırımı, yatırımcı başlangıç tarihinizden itibaren 3 ay içinde gerçekleştirdiyseniz
  • İngiltere’deki kontrolünüzdeki fonlar kendi paranız ya da partnerinizin parası olmalıdır.

Yatırımcı başlangıç tarihinden itibaren 3 ay içinde yapılan yatırım

İngiliz bir finansal kuruluş tarafından düzenlenen bir dizi yatırım portföy raporuna ihtiyacınız olacaktır. Bu raporlarda,

  • Yatırımcı başlangıç tarihinden itibaren 3 ay içinde İngiltere devlet tahvillerine veya İngiliz işletmelerine en az 750.000 GBP yatırım yaptığınız (6 Kasım 2014 tarihinden önce vize almışsanız)
  • 2.000.000 GBP yatırım yaptığınız (6 Kasım 2014 tarihinden sonra vize almışsanız)
  • Bu yatırım seviyesinin vizeniz boyunca korunduğu yer almalıdır.

“Yatırımcı başlangıç tarihiniz” ya İngiltere’ye girdiğiniz tarih ya da vize başvurunuzun kabul edildiği tarihtir.

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesine Başvurmak İçin Gerekli Evraklar

  • Geçerli bir pasaport (iki tarafı da boş bir sayfası olan)
  • Adli sicil kaydı
  • Gerekli yatırım fonlarına sahip olduğunuzu gösteren kanıtlar

Kendi paranızsa,

  • Ne kadar para ve nerede bulunduğunu
  • Eğer en az 3 aydır hesabınızda değilse paranın nereden geldiğini (örneğin miras olarak aldınız)
  • Para İngiltere’de değilse İngiltere’ye transfer edilebilir ve Sterlin’e dönüştürülebilir olduğunu kanıtlamanız gerekir.

Eşinizin parasıysa,

  • Evlilik veya sivil partnerlik belgesi ya da uzun süreli bir ilişkiye dair kanıtlar (en az 2 yıl)
  • Parayı dilediğiniz gibi kullanabileceğinize dair eşinizden alınmış bir yazı
  • Bir hukuk müşavirinden beyanın geçerliliğini gösteren bir yazıyı sunmanız gerekir.
  • İngilizce olmayan tüm belgelerin onaylı çevirisi

Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Tier 1 (Yatırımcı) Aile Vizesi

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesi sahibinin bağımlıları (bakmakla yükümlü olduğu aile üyeleri) de bu vizeye başvurabilirler.

Bu kişiler;

  • Tier 2 vizesi sahibinin eşi
  • Tier 2 vizesi sahibinin 18 yaş altı çocukları

Aile üyeleri başvuru sırasında adli sicil belgelerini ibraz etmek zorundadır.

Tier 1 (Yatırımcı) Aile vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 1 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.
  • Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.
  • İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.
  • İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
  • İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon