İngiltere Kısa Süreli Öğrenci Vizesi

Kısa Süreli Öğrenci Vizesi İle İngiltere’de Ne Yapabilirsiniz?

  • İngilizce kursu vb. kısa süreli bir eğitim kursuna katılabilirsiniz.
  • Lisans eğitimi görüyorsanız eğitiminizin bir parçası olarak kısa dönemli bir araştırma yapabilirsiniz.

Kısa Süreli Öğrenci Vizesi ile İngiltere’de Ne Yapamazsınız?

  • Devlet okulunda eğitim göremezsiniz.
  • Herhangi bir işe yerleştirilemezsiniz veya iş kuramazsınız.
  • Vizenizi uzatamazsınız.
  • Aile üyelerinizi yanınızda götüremezsiniz (ayrı başvuru yapmaları gerekir)
  • Kamu fonlarından yararlanamazsınız.

Kısa süreli öğrenci vizesi ile,

  • 18 yaşından küçükseniz İngilizce dil kursları için en fazla 6 ay,
  • 18 yaşından büyükseniz İngilizce dil kursları için en fazla 11 ay,
  • 18 yaşından büyükseniz kısa süreli araştırmalar için 6 ay boyunca İngiltere’de kalabilirsiniz.

**Katılacağınız eğitimin başlamasına 3 ay kala vize başvurusunda bulunabilir, 3 hafta içinde vizenizle ilgili olumlu veya olumsuz kararı almış olursunuz.

ingiltere Kısa süreli öğrenci vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için İngiltere Kısa Süreli Öğrenci vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz. Bunun için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

evraklar için tıklayınız

Kısa Süreli Öğrenci Vizesi başvurunuzu yaparken,

  • İngiltere’de tanınan eğitim kurumlarından birine kayıt yaptırmış ve kabul edilmiş olmalısınız.
  • Çalışmadan veya kamu fonlarından yardım almadan İngiltere’deki yaşamınızı idame ettirebilmek için yeterli paranız olmalı veya akrabalarınız/arkadaşlarınız sizi desteklemeli ve barınmanızı sağlamalıdır.
  • Dönüş yolculuğunuz için yeterli paranız olmalıdır.
  • 18 yaşından küçükseniz ebeveyninizden veya yasal vasinizden İngiltere’de eğitim almak için izin almış olmalısınız.

**İngiltere’de katılacağınız eğitim kursunun Tier 4 sponsor okullarından veya İngiltere hükümetinin belirlediği eğitim enstitülerinden biri olması gerekmektedir.

İngilizce Dil Kursuna Katılmak

11 aylık Kısa Süreli Öğrenci Vizesi için başvuruda bulunmak istiyorsanız, en az 18 yaşında ve İngilizce'yi yabancı bir dil olarak öğrenmek için bir kursa kabul edilmiş olmalısınız. İngilizce dersleri de olan karışık kurslar için bu vize türüne başvuru yapamazsınız. 18 yaşından küçükseniz en fazla 6 aylık İngilizce dil kurslarına katılım sağlayabilirsiniz.

Bir Eğitimin Parçası Olarak İngiltere’ye Gitmek

Bir yükseköğretim kurumunda öğrenciyseniz, 18 yaşından büyük olmanız şartıyla öğreniminizin bir bölümünü İngiltere’de geçirmek için kısa süreli öğrenci vizesine başvuru yapabilirsiniz. Bunun için Türkiye’de öğrencisi olduğunuz okulun akreditasyonu olmalı, eğitimin yalnızca bir bölümü İngiltere’de olmalı ve okuldaki bölümler İngiltere’deki okullarla denk dereceler sunmalıdır.

İngiltere’de Kısa Süreli Bir Araştırma Yapmak

Lisans derecesinde bir eğitim alıyorsanız, kısa bir araştırma dönemi için İngiltere’ye gidebilirsiniz. Bunun için 18 yaşından büyük olmalı, devam ettiğiniz bölüm İngiltere’den bir derece ile denk olmalı ve araştırmayı İngiltere'de tanınmış bir kuruluşta ya da kamu finansmanı alan bir yükseköğretim kurumundaki bir organla birlikte yapacak olmanız gerekmektedir.
Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

İngiltere Kısa Süreli Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Geçerli bir pasaport (her iki tarafı boş bir sayfası olan)
  • Seyahatinizin tüm masraflarını kendiniz karşılayabileceğinize dair kanıtlar (örneğin banka hesap özeti veya son altı aylık maaş bordrosu)
  • Kalmayı planladığınız yer ve seyahat planlarınızın ayrıntıları (vizeniz çıkıncaya kadar konaklama veya seyahat için ödeme yapmamalısınız)
  • Türkiye’de yaşayan az bir ebeveyn veya vasinin irtibat bilgileri (18 yaşından küçükseniz)
  • Kursunuzla ilgili belgeler (örneğin eğitim kurumundan alınmış, resmi kağıda, dersin adını, süresini ve konaklama dahil maliyetini belirten bir kabul mektubu gibi)
  • Önceki eğitim bilgilerine dair belgeler (örneğin akademik diplomalar, referanslar veya transkriptler)
  • İngilizce dil yeterliliğinizi gösteren sertifikalar
  • Başvuru yaptığınız ülkenin vatandaşı değilseniz oturma izniniz
  • Mali sponsorunuzun mesleği, geliri, tasarrufları ve katılacağınız kursta sizi destekleyecek fonlarına dair belgeler
  • 18 yaşın altındaysanız ve yanınızda bir yetişkin olmadan İngiltere’ye seyahat edecekseniz:
  • Ebeveyninizin tüm irtibat bilgileriyle birlikte İngiltere’ye seyahat edebilmeniz için yazılı izni
  • İngiltere’de bulunacağınız süre boyunca yaşamak için uygun bir yere sahip olduğunuza dair kanıtlar (birlikte kalacağınız kişinin adı, doğum tarihi ve adresi, sizinle olan ilişkisi, İngiltere’deki yaşamınız boyunca sorumluluğunuzu alacağına dair yazılı izin, ziyaretinizin yerel makamlara bildirildiğine ve sorumluluğunuzu alacak kişinin detaylarına dair eğitim göreceğiniz okuldan alınmış bir mektup)
  • 16 yaşından küçükseniz ve İngiltere’deki sorumluluğunuzu alacak kişi yakın akrabanız değilse, eğitim göreceğiniz kurumdan alacağınız mektubun yanında aynı bilgileri içeren bir mektubu da yerel makamlardan almak zorundasınız.
  • 18 yaşın altındaysanız ve yanınızda bir yetişkinle İngiltere’ye seyahat edecekseniz;
  • Vize başvurunuzda seyahat edeceğiniz kişileri belirtmeniz gerekir.
  • Belirttiğiniz kişilerin isimleri vizenizde görünecek ve seyahatinize o isimlerle birlikte gitmemeniz halinde İngiltere'ye girişiniz reddedilecektir.
  • Vize başvurunuzda en fazla 2 yetişkinin ismi bulunabilir ve vizeniz en az biriyle seyahat ederseniz geçerli olacaktır.
  • Birlikte gideceğiniz yetişkinlerle aynı anda vize başvurusunda bulunabilirsiniz ancak herkesin ayrı ayrı başvuru yapması gerekmektedir.

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.
  • Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.
  • İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.
  • İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
  • İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon