İngiltere Tier 1 Girişimci Vizesi

İngiltere’de bir iş kurmak veya işletmek istiyorsanız başvurmanız gereken vize türü Tier 1 (Girişimci) vizesidir. Bu vize türüne başvurabilmeniz için en az 50.000 GBP yatırım fonuna ihtiyacınız vardır.

Tier 1 (Girişimci) vizesine en erken İngiltere’ye seyahatinizden 3 ay önce başvurabilirsiniz. Kalabileceğiniz en uzun süre ise 3 yıl 4 aydır. Aynı kategoriden 2 yıllık, başka bir kategoriden Tier 1 (Girişimci) vizesi kategorisine geçtiyseniz 3 yıllık bir uzatma talep edebilirsiniz. İngiltere’de geçireceğiniz 5 yılın sonunda yerleşim için başvuruda bulunabilirsiniz.

Tier 1 (Girişimci) Vizesi ile yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız

  • Bir işyeri veya daha fazlasını kurabilir veya çalıştırabilirsiniz
  • Serbest meslek sahibi olmak da dâhil olmak üzere kendi işinizde çalışabilirsiniz (ancak çalışmanızın serbest meslek koşullarına uyup uymadığını kontrol etmelisiniz)
  • Aile üyelerinizi İngiltere’ye götürebilirsiniz
  • İşinizin dışında herhangi bir işte çalışamazsınız (örneğin başka bir işveren tarafından çalıştırıldığınız işler)
  • Kamu fonlarından yararlanamazsınız

Tier 1 (Girişimci) Vizesine başvurabilmeniz için sahip olmanız gereken minimum 50.000 GBP’lik yatırım fonu bir veya birden fazla finansal kurumda tutuluyor olabilir ve İngiltere’deki yatırım için serbestçe kullanılabilir olmalıdır. Yaptığınız yatırımın 50.000 GBP ve 200.000 GBP arasında değişmesiyle uygunluk şartları da farklılaşmaktadır. Ayrıca en az 16 yaşında olmanız, İngilizce yeterliliğinizi kanıtlayabilmeniz ve İngiltere’de geçiminizi sağlayabilecek mali yapıya sahip olmanız gerekmektedir.

Yatırım fonlarınızı paylaşabilirsiniz. Başka bir Tier 1 (Girişimci) vizesi başvuru sahibi ile "girişimci ekip" oluşturabilir ve aynı yatırım fonlarını belli şartlarda paylaşabilirsiniz. Bunun için aynı fonları başka bir başvuruda ve farklı bir girişimci ekiple kullanmamanız ve fonların kanıtı için gereken tüm belgeleri kendi başvurunuz sırasında ibraz etmeniz gerekmektedir.

Tier 1 (Girişimci) vizesine başvururken İngilizce bilginizi kanıtlamanız gerekebilir. Bunun için:

  • Okuma, yazma, konuşma ve dinleme konusunda IELTS’ten en az 4.0 puan almak
  • İngilizce eğitim veren ve UK NARIC tarafından İngiltere'de bir lisans, yüksek lisans veya doktora derecesine denk gelen bir akademik yeterliliğe sahip olmak gerekmektedir.

Aşağıdakilerin bir veya birkaçında 50.000 GBP veya daha fazla yatırım fonuna sahipseniz Tier 1 (Girişimci) Vizesine başvurabilirsiniz:

  • Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT) tarafından desteklenen İngiltere girişimci tohum finansmanı yarışması
  • İngiltere'de bir iş kurmak veya genişletmek amacıyla fonlar sağlayan Birleşik Krallık hükümet birimi
  • Financial Conduct Authority (FCA) kayıtlı bir girişim sermayesi firması
  • Bir İngiliz işletmesine zaten 50.000 GBP yatırım yaptıysanız da Tier 1 (Girişimci) Vizesine başvurabilirsiniz. Başvurduğunuzdan en az 12 ay önce fonları yatırmış olmanız gerekmektedir.

Başka bir vizeden bu vizeye geçiyorsanız veya zaten bir İngiltere vizeniz varsa, yatırım kuralları farklı olacaktır.

200.000 GBP’lik yatırım fonunuz varsa ve bu para aşağıdaki kriterlere uyuyorsa Tier 1 (Girişimci) Vizesi için başvuru yapabilirsiniz:

  • Para size ait veya kullanımınıza eşiniz, partneriniz veya yatırımcınız gibi 3. Kişiler tarafından sunulmuş olmalıdır.
  • Para eşinizle veya partnerinizle ortak hesapta olabilir fakat onlar Tier 1 vizesine başvurmuyor olmalıdır.
  • İngiltere’ye yerleşme başvurusu yaptığınızda paranın İngiltere’de tutulması gerekmektedir.

Bir İngiliz işletmesine zaten 200.000 GBP yatırım yaptıysanız da Tier 1 (Girişimci) Vizesine başvurabilirsiniz. Başvurduğunuzdan en az 12 ay önce fonları yatırmış olmanız gerekmektedir.

Tier 1 (Girişimci) vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 1 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Tier 1 (Girişimci) Vizesine başvurmak için gerekli belgeler

  • Geçerli bir pasaport (her iki tarafı boş bir sayfası olan)
  • Kullanabildiğiniz yatırım fonlarının kanıtı
  • Bir iş planı
  • İngiltere’deki yaşamınız boyunca geçiminizi sağlayabileceğinizi gösteren kanıtlar (Başvurunuzdan 90 gün önce hesabınızda bulunan ve en az 90 gün boyunca hesabınızda kalması gereken miktar 3.310 GBP’dir. İngiltere’de geçiminizi sağlamak için yatırım fonlarınızdan para alamaz ve İngiltere'de yasadışı çalışarak kazandığınız parayı kullanamazsınız)
  • İngilizce seviyenizi gösteren geçerli bir sınav
  • Adli sicil kaydı
  • İngilizce olmayan belgelerin onaylı çevirisi
  • Yatırım fonunuzun nerede olduğuna bağlı olarak kişisel bir banka raporu veya fonun bulunduğu kurumdan resmi bir yazı
  • Fonunuz İngiltere hükümet dairesinde ise bir muhasebeci veya yetkiliden resmi bir yazı
  • Fonunuz Uluslararası Ticaret Bakanlığı girişimci tohum finansmanı yarışmasındaysa bir muhasebeci veya yetkiliden resmi bir yazı
  • Üçüncü bir yerden para finansmanı sağlıyorsanız; bir muhasebeciden veya parayı tutan finansal kuruluştan resmi bir yazı, bir İngiliz işletmesine yatırım yapmanız için kullanılabilir parayı onaylayan üçüncü şahıslardan gelen bir yazı, fon sağlayan kişilerden bağımsız yasal bir temsilciden resmi yazıdaki imzaları teyit eden bir yazı
  • Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

Tier 1 (Girişimci) Vizenizi aşağıdaki şartları sağladığınız takdirde süresi bitmeden başvurarak uzatabilirsiniz:

  • Birleşik Krallık'ta bir Tier 1 (Girişimci) vizesi altında kalma izninizin verildiği tarihten sonra 6 aydan fazla bir süreyle direktör olarak veya serbest meslek sahibi olarak kayıtlı olmanız gerekir.
  • Serbest meslek sahibi olduğunuzu, bir ortaklığın üyesi olduğunu veya bir müdür olarak çalıştığınızı başvurunuzdan 3 ay önce ispatlamanız gerekir.
  • En az 12 ay boyunca var olan en az 2 tam zamanlı iş yaratmış olmanız gerekir.
  • Bir veya daha fazla İngiliz işletmesine, nakit olarak 200.000 GBP, ilk başvurunuz onaylanmış bir finansman kaynağından gelen fonlara dayanıyorsa nakit olarak 50.000 GBP yatırım yapmış olmanız gerekir.

Uzatma başvurunuza İngiltere’de bulunduğunuz süre içinde 18 yaşını doldurmuş çocuklar da dâhil olmak üzere, bakmakla yükümlü olduğunuz herkesi dâhil etmeniz gerekir.

Tier 1 (Girişimci) Aile Vizesi

Tier 1 vizesi sahibinin bağımlıları (bakmakla yükümlü olduğu aile üyeleri) de bu vizeye başvurabilirler.

Bu kişiler;

  • Tier 1 vizesi sahibinin eşi
  • Tier 1 vizesi sahibinin 18 yaş altı çocukları
  • Tier 1 vizesi sahibinin 18 yaş ve üstü çocukları (eğer zaten İngiltere’de iseler)

Tier 1 vizesi sahibi, bakmakla yükümlü olduğu kişileri İngiltere’deki yaşamları süresince destekleyeceğini ispatlamalıdır. Her aile üyesinin bireysel olarak veya Tier 1 vizesi sahibiyle birlikte başvurup başvurmadığına bakılmaksızın 1890 GBP tasarrufa sahip olması gerekir. Aile üyelerinin sahip olduğunu göstermesi gereken para kendi hesaplarında veya Tier 1 vizesi sahibinin hesabında başvurudan en az 90 gün önce bulunmalı ve 90 gün boyunca hesapta kalmalıdır.

Tier 1 (Girişimci) Aile Üyeleri vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 1 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

 

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

► İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.

► Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.

► İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.

► İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.

► İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

► İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.

 

daha fazla göster

Yükleniyor...