İngiltere Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesi

4-17 yaşları arasındaki öğrenciler, Birleşik Krallık’ta bağımsız bir okula gitmek isterlerse Tier 4 (Child) – Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesine başvurmak zorundadırlar.

Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesine başvuracak olan öğrenci, Birleşik Krallık'ta bağımsız ve ücretli bir okulda eğitim almak zorundadır. Öğrenciler, ebeveynlerinin ya da yasal vasilerinin iznini almalı, lisanslı bir eğitim sağlayıcısından (sponsor) onaylı bir kayıt teklifi almalı, eğitim görürken kendi barınma ihtiyaçlarını sağlayabilmeli (ya da bir ev sahibi tarafından ağırlanabilmeli) ve ders ücretlerini ödeyebileceklerini göstermelidir.

Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesine en erken başvurabileceğiniz tarih, kayıt olduğunuz kursun başlangıç tarihinden en fazla 3 ay öncesidir. Vize başvurunuza genellikle 3 hafta içinde olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmektedir.

**16 yaşın altındaki çocuklar, Tier 4 (Çocuk) vizesi ile kurs süresine bağlı olarak 6 yıla kadar İngiltere’de kalabilirler. Bu süreye ek olarak 4 ay daha verilebilir.

**16-17 yaşındaki çocuklar, Tier 4 (Çocuk) vizesi ile kurs süresine bağlı olarak 3 yıla kadar İngiltere’de kalabilirler. Bu süreye ek olarak 4 ay daha verilebilir.

İngiltere Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesi ile Yapabilecekleriniz

  • Bağımsız bir okulda eğitim görebilir
  • İngiltere’de kalma sürenizi uzatabilir
  • 16 yaşında veya daha büyükseniz belli şartlarda çalışabilirsiniz:
  • Haftada 10 saat yarı zamanlı olarak
  • Tatillerde tam zamanlı olarak
  • Kursunuzun bir parçası olarak bir işe yerleştirilirseniz (kurs sürenizin %50’sinden fazla olamaz)
  • Öğrenci birliği memuru olarak (2 yıla kadar)

İngiltere Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesi ile Yapamayacaklarınız

  • Bir akademide veya yerel yönetim tarafından finanse edilen bir okulda eğitim göremezsiniz
  • Kamu fonlarından yararlanamazsınız
  • Tam zamanlı daimi bir iş yapamaz veya serbest meslek sahibi olamazsınız
  • Eğitim esnasında doktor veya diş hekimi olarak çalışamazsınız
  • Profesyonel bir sporcu (örneğin bir antrenör) veya eğlence sektöründe (örneğin bir şarkıcı) olarak çalışamazsınız
  • İngiltere’ye yerleşemezsiniz
  • Ailenizi İngiltere’ye götüremezsiniz (bunun için aile üyelerinin Tier 4 (Çocuk) Ebeveyn Vizesine başvurması gerekir)

**Eğitim sağlayıcınız size bir kursta bir yer teklif ettikten sonra kaydınızı yapacak ve eğitiminiz için kabul onayı (CAS) adı verilen bir referans numarası gönderecektir. CAS numaranızı başvurunuzda mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. CAS, hem hazırlık kurslarınızı hem de ana kursunuzu kapsayabilir. Eğitim sağlayıcınız tarafından CAS tarafınıza gönderildikten sonra en geç 6 ay içinde vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

Tier 4 (Çocuk) öğrenci vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 4 (Çocuk) öğrenci vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz. Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

evraklar için tıklayınız

İngiltere Tier 4 (Çocuk) Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Geçerli bir pasaport
  • Kursun ücretini ve İngiltere’deki yaşamınızı temin edebileceğinize dair kanıtlar
  • Ebeveyn veya yasal vasinin izin dilekçesi
  • İngiltere’de Tier 4 sponsor listesinde kayıtlı bir eğitim kurumundan alınmış, kabul edildiğinize ve kayıt olduğunuza dair belgeler
  • CAS Belgesi almak için sunduğunuz tüm belgeler

Durumunuza uygun geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.
  • Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.
  • İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.
  • İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
  • İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.
  •  

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon