İngiltere Hızlı Oturum İzni

Normal şartlarda bir oturma izni başvurusu yaptığınız zaman, başvurunuzun sonuçlanması yaklaşık olarak 60 gün sürmektedir. Hızlı oturma izni başvurusu (Settlement Priority Visa Service) uygulaması ile sırada bekleyen kişilerin önüne geçebilirsiniz. Hızlı oturma izni başvurusu ile normalde yaklaşık olarak 60 gün süren başvuru süreci 15 günde tamamlanmaktadır.

İngiltere Oturma İzni Başvurusu İçin İbraz Etmeniz Gereken Gelir Şartları

Eş/Partner olarak İngiltere oturma izni için başvuruyorsanız (ve 5 yıl içinde kalıcı ikamet almak niyetindeyseniz) eşinizle birlikte yılda en az 18.600 GBP birikmiş bir geliri olmalıdır. Çocuklarınız için de başvuru yapacaksanız ilk çocuğunuz için fazladan 3.800 GBP, daha sonraki her çocuk için ek 2.400 GBP daha gelir beyan etmeniz gerekir. Tasarruflarınız varsa, bunları gelir yerine kullanabilirsiniz.

Şunlar gelir olarak sayılabilir:

  • Vergi ve sigorta primleri düşüldükten sonra çalışmanız karşılığı elde ettiğiniz gelir (İngiltere’de çalışarak yalnızca kendi elde ettiğiniz geliri kullanabilirsiniz)
  • Serbest meslekten kazandığınız veya İngiltere’de sınırlı bir şirketin müdürü olarak kazandığınız gelir
  • 16.000 GBP’nin üzerindeki nakit tasarruflar
  • Emekli maaşı
  • İşsizlik maaşı, kira geliri veya kar payı

Serbest meslek veya bir yere bağlı olarak çalışmanız neticesinde gelir elde ediyorsanız, siz veya eşinizin bu geliri 6 ay veya daha fazla süreyle elde ettiğinizi ispatlamanız gerekir.

İngiltere oturma izni başvurunuzu hızlı olarak yapmak için tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışabilir ve bilgi alabilirsiniz. İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ya da online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Vize İçin Gerekli Evraklar

Eş/partner olarak İngiltere oturma izni için başvuru yapmak ve 5 yıl içinde İngiltere’de kalıcı ikamet almak istiyorsanız, asgari gelir gereksinimlerini karşılamak zorundasınız. Karşılayamıyorsanız 10 yıl içinde tüm şartları yerine getirerek başvuru yapabilirsiniz.

Bazı durumlarda 5 yıl içinde İngiltere’de oturma izni almanız için asgari gelir gereksinimlerini karşılamanız gerekmeyebilir. Örneğin ebeveyn olarak başvuruyorsanız ya da engellilik yardımı ödeneği veya bakıcı yardımı gibi avantajlardan yararlanıyorsanız bu gereksinimleri yerine getirmeniz gerekmez. Ancak yine de kendinize ve ailenize kamu fonlarından yararlanmadan bakabileceğinizi kanıtlamanız şarttır.

İngiltere Oturma İzni Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Geçerli bir pasaport (her iki tarafı boş bir sayfası olan
  • Önceki pasaportlarız
  • Pasaport boyutunda 2 renkli fotoğraf
  • Yaptığınız daha önceki göçmenlik başvurularının ayrıntıları (varsa)
  • Adli sicil kaydı
  • Sigorta numaranız (varsa)
  • Vukuatlı nüfus kaydı
  • İngilizce olmayan belgelerin onaylı bir çevirisi
  • Siz veya eşinizin gelirini gösteren banka dekontları
  • 6 aylık maaş bordroları
  • Antetli kağıda işveren tarafından yazılmış resmi bir yazı.

Bu yazıda,

  • Siz veya eşinizin orada çalıştığı,
  • Sizin veya eşinizin iş unvanı veya pozisyonu,
  • Sizin ya da eşinizin işyerinde ne kadar süredir çalıştığı,
  • İş sözleşmenizin türü (örneğin, kalıcı, sabit dönem),
  • Sizin veya eşinizin brüt olarak ne kadar kazandığı,
  • Sizin veya eşinizin ne zamandan beri maaş aldığı ve
  • Maaş bordrolarının gerçeği yansıttığı yer almalıdır.
  • İngilizce bilginizi belgeleyen geçerli bir sınav sonucu
  • Eş/Partner olarak başvuruyorsanız ilişkinize dair kanıtlar olmalıdır.

Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

İngiltere oturma izni başvurunuz kabul edildikten sonra İngiltere’de çalışabilir ve eğitim görebilirsiniz. Kamu fonlarından yararlanamaz ve durumunuz uygun olana kadar kalıcı ikamet için başvuramazsınız.  

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.
  • Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.
  • İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.
  • İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
  • İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon