İngiltere Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi (Hayır İşçisi)

Bu kategori, bazı hayır işlerinde gönüllü olarak ve herhangi bir ücret almadan çalışmak için İngiltere'ye gitmek isteyen kişiler içindir. Çalışmanın doğrudan sponsor kuruluşunuzun çalışması ile ilişkili olması gerekir. Bu kategori altında başvurmak için, lisanslı bir Tier 5 sponsor yardım kuruluşundan geçerli bir Tier 5 sponsorluk belgesine sahip olmalısınız.

Tier 5 vizesine başvurabileceğiniz en erken tarih, İngiltere’de çalışacağınız hayır işinin başlangıç tarihinden (bu tarih alacağınız sponsorluk belgesinde yer alacaktır) en fazla 3 ay öncesidir.

Hayır işçileri için Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi ile 12 aya kadar İngiltere’de kalabilirsiniz. Eğer sponsorluk belgenizde yer alan sürenin 28 gün fazlası, 12 aydan daha kısa ise İngiltere’de kalabileceğiniz süre olarak bu süre kabul edilir.

Tier 5 vizeniz çıktıktan sonra İngiltere’ye en erken gidebileceğiniz tarih (sponsor belgenizde yer alan) işin başlangıç tarihinden 14 gün öncesidir.

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi (Hayır İşçisi) ile Yapabilecekleriniz;

  • Eğitim görmek (bazı dersler için Akademik Teknoloji Onay Şeması sertifikasına ihtiyacınız olabilir)
  • Sponsorluk belgesinde tanımlanan işte sponsorunuz için çalışmak
  • Aynı sektörde ve ana işinizle aynı seviyede, haftada 20 saate kadar ikinci bir iş yapmak
  • Tier 2 “Shortage Occupation” listesinde bulunan işlerde haftada 20 saate kadar çalışmak
  • Aile üyelerinizi İngiltere’ye götürmek

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi (Hayır İşçisi) ile Yapamayacaklarınız;

  • İş için herhangi bir ödeme almak
  • Kalıcı bir işte çalışmak
  • Kamu fonlarından yararlanmak

Tier 5 Geçici Çalışma (Hayır İşçisi) vizesine başvurabilmeniz için, İngiltere’deki birlikte çalışacağınız sponsordan alacağınız sponsorluk belgesinin referans numarası ve İngiltere’de kalacağınız süre boyunca geçiminizi sağlayabileceğinizi ispatlamak için 90 gün önce banka hesabınıza yatırılmış ve en az 90 gün boyunca hesabınızda kalmış 945 GBP’nizin olması gerekmektedir. Eğer sponsorluk belgesi aldığınız sponsor İngiltere’de tam olarak kabul edilmiş A sınıfı bir sponsorsa ve sponsorluk belgenizde bakımınızı üstleneceğini ve konaklamanız süresince yardım talep etmeyeceğinizi belirtirse, 945 GBP’lik tasarrufa ihtiyacınız olmayacaktır.

Geçici hayır işçileri Tier 5 vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için sanatçılar ve sporcular için Tier 5 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Sponsorluk Sertifikası

Birleşik Krallık’ta çalışmaya başlamadan önce size bir sponsorluk belgesi vermek üzere anlaşma yapacağınız bir sponsora ihtiyacınız vardır. Sponsorluk sertifikası, iş ve kişisel bilgileriniz hakkında bilgi içeren bir referans numarasından oluşmaktadır. Gerçek bir sertifika veya kâğıt belge değildir. Sponsorunuz size sponsorluk belgesinin referans numarasını verecektir. Bu belge size verildikten sonra 3 ay geçerlidir. Eğer işiniz boyunca İngiltere’ye girip çıkmanız gerekirse sponsorunuz size çoklu giriş sertifikası verecektir. Ayrıca vize başvurunuzda kullanmak üzere size yardımcı olacak başka bazı bilgileri de sponsorunuzdan öğrenmelisiniz; örneğin ne kadar maaş alacağınız gibi...

Tier 5 (Geçici Hayır İşçileri) vizesini uzatmak için vizeniz bitmeden başvuru yapabilirsiniz. Tier 5 (Geçici Hayır İşçileri) vizesini 12 aya kadar veya sponsorluk belgenizde belirtilen süreye 14 gün daha ekleyecek şekilde uzatabilirsiniz. (hangisi daha kısa ise onu tercih etmeniz zorunludur)

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi (Hayır İşçisi) başvurusu için gerekli evraklar

  • Geçerli bir pasaport (Her iki tarafı boş bir sayfası olan)
  • Vize başvurunuzdan 90 gün önce hesabınızda 945 GBP olduğunu gösteren banka hesap dökümleri (Bu paranın, İngiltere’de geçiminizi sağlayabileceğinizi göstermesi açısından 90 gün boyunca banka hesabınızda kalması gerekmektedir ancak tam olarak onaylanmış A sınıfı sponsorunuz, sponsorluk belgenizde tüm masraflarınızı karşılayacağını ve İngiltere’deki yaşamınız süresince yardım talep etmeyeceğinizi belirttiyse, 945 GBP tasarrufa ihtiyacınız olmayacaktır.)
  • İngilizce olmayan tüm belgelerinizin onaylı bir çevirisi
  • Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi (Hayır İşçisi) Aile Üyeleri

Tier 5 vizesi sahibinin bağımlıları (bakmakla yükümlü olduğu aile üyeleri) de bu vizeye başvurabilirler.

Bu kişiler;

  • Tier 5 vizesi sahibinin eşi
  • Tier 5 vizesi sahibinin 18 yaş altı çocuğu
  • Tier 5 vizesi sahibinin zaten İngiltere’de bulunan 18 ve üstü yaş çocuğu

Tier 5 vizesi almak isteyen geçici hayır işçileri, bakmakla yükümlü oldukları kişilerin vize başvurularını kendi başvuruları ile birlikte yapmalıdırlar. Tier 5 vizesi sahibi, bakmakla yükümlü olduğu kişileri İngiltere’deki yaşamları süresince destekleyeceğini ispatlamalıdır. Her aile üyesinin bireysel olarak veya Tier 5 vizesi sahibiyle birlikte başvurup başvurmadığına bakılmaksızın 630 GBP tasarrufa sahip olması gerekir. (Tier 5 vizesi sahibinin hesabında bulunması gereken 945 GBP’ye ek olarak). Aile üyelerinin sahip olduğunu göstermesi gereken para kendi hesaplarında veya Tier 5 vizesi sahibinin hesabında başvurudan en az 90 gün önce bulunmalı ve 90 gün boyunca hesapta kalmalıdır.

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi (Hayır İşçisi) başvurusu yapmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 5 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon