İngiltere Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Vizesi

Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Vizesi için başvurabilirsiniz:

  • Hakiki ve güvenilir bir iş fikri sahibi olduğunuz ilgili kurumlarca onaylanmış ve en az lisans mezunuysanız
  • Tüm uygunluk kriterlerini karşılıyorsanız
  • İş fikriniz şu kurumlar tarafından onaylanıyorsa:
  1. Seçkin küresel mezun girişimci programı (Sirius) kapsamında Uluslararası Ticaret Bölümü (DIT)
  2. Yetkili bir onay organıysa bir İngiltere yükseköğretim kurumu (HEI)

DIT tarafından onaylandıysanız, başvurunuzu tamamladıktan sonra vizeniz hakkında 3 hafta içinde bir karar alabilirsiniz. Başvurabileceğiniz en erken tarih ise seyahatten 3 ay öncesidir.

İngiltere'de bir yükseköğretim kurumu (HEI) tarafından onaylandıysanız, genellikle 8 hafta içinde vize hakkında bir karar alırsınız. Başvurabileceğiniz en erken tarih ise seyahatten 3 ay öncesidir.

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Vizesi ile İngiltere’de 1 yıl kalabilirsiniz. Vize sürenizi en fazla 1 yıl daha uzatabilirsiniz.

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Vizesi ile yapabilecekleriniz

  • Aile üyelerinizi İngiltere’ye götürebilirsiniz
  • İngiltere'deki kalış sürenizi uzatabilirsiniz
  • Diğer vize kategorilerinden bu vizeye geçebilirsiniz

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Vizesi ile yapamayacaklarınız

  • Kamu fonlarından yararlanamazsınız
  • Eğitimde doktor veya diş hekimi olarak çalışamazsınız
  • Profesyonel bir sporcu olarak çalışamazsınız (örneğin bir spor antrenörü)
  • Bu vizeyle İngiltere'ye yerleşemezsiniz

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 1 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Bir İngiltere yükseköğrenim kurumu (HEI) tarafından onaylanırsanız uygunluk şartları ve başvuru için gerekli evraklar:

  • Geçerli bir pasaport (her iki tarafı boş bir sayfası olan)
  • İngiltere onaylı bir lisans, yüksek lisans veya onaylama tarihinden önce verilmiş doktora derecesi
  • Son 3 ay içinde verilen yetkili İngiltere yükseköğretim kurumundan onay
  • İngiltere’de geçiminizi sağlayabileceğinizi kanıtlamak için başvurmadan en az 90 önce banka hesabınızda bulunan ve 90 gün boyunca hesabınızda durması gereken 1.890 GBP tasarruf
  • Finansal sponsorunuz hükümet ya da uluslararası bir burs ajansı ise bunlardan alınmış İngiltere’de kalabileceğinize dair izin ve son 12 ayda kurs ücretlerinizi ve yaşam masraflarınızı ödediklerine dair belgeler
  • Dereceniz, onayınızı sağlayandan farklı bir İngiltere HEI tarafından verildiyse aşağıdakileri de sağlamanız gerekir:
  1. Derecenizin orijinal bir sertifikası veya kabul edilmiş bir alternatifi
  2. İngilizce dil gereksinimlerini karşıladığınızı gösteren geçerli bir sınav sonucu
  • Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Aşağıdakilerden herhangi biriyle Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Vizesine başvuramazsınız:

  • Vakıf derecesi
  • Onursal derece
  • Yurtdışı ödüllendirme kuruluşları tarafından İngiltere'de verilen nitelikler
  • İngiltere kurumlarının yurtdışı kampüslerinde üstlenilen nitelikler
  • Mesleki nitelikler
  • Önlisans sertifika veya diploması

Uluslararası Ticaret Bakanlığı (DIT) tarafından onaylanırsanız uygunluk şartları ve başvuru için gerekli evraklar:

  • Geçerli bir pasaport (her iki tarafında boş sayfası olan)
  • Önceki pasaportlarınız
  • Başvurduğunuz ülkenin vatandaşı değilseniz geçerli vize ve ikamet izniniz
  • İngiltere'de bir lisans derecesine eşit olduğu kabul edilen bir yeterlilik derecesi
  • DIT tarafından belirlenen ölçütler
  • Son 3 ay içinde yayınlanmış DIT onayı
  • İngiltere’de geçiminizi sağlayabileceğinizi kanıtlamak için başvurmadan en az 90 önce banka hesabınızda bulunan ve 90 gün boyunca hesabınızda durması gereken 1.890 GBP tasarruf
  • İngilizce dil gereksinimlerini karşıladığınızı gösteren geçerli bir sınav sonucu
  • DIT'den, bakımınızı karşılamak üzere finansman sağlandığını belirten bir onayınızın olması halinde, geçiminizi sağlayabilmek için yeterli tasarrufunuz olduğunu gösteren bir delil sunmanız gerekmez.
  • Bu vizeye başvurmak için sahip olduğunuz akademik nitelikleri kullanabileceğinizi kanıtlayan NARIC’ten alınmış bir resmi bir yazı
  • Durumunuza uygun, geçerli ve en güncel evrak listesi için iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden İngiltere vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) vizesine başvururken İngilizce bilginizi kanıtlamanız gerekebilir. Bunun için:

  • Okuma, yazma, konuşma ve dinleme konusunda IELTS’ten en az 4.0 puan almak
  • İngilizce eğitim veren ve UK NARIC tarafından İngiltere'de bir lisans, yüksek lisans veya doktora derecesine denk gelen bir akademik yeterliliğe sahip olmak gerekmektedir.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) vizenizi uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuza İngiltere’de bulunduğunuz süre içinde 18 yaşınızı doldurmuş çocuklar da dâhil olmak üzere, tüm bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri dâhil edebilirsiniz. Uzatma başvurunuzu yapmadan önce İngiltere yükseköğrenim kurumunuzdan veya Uluslararası Ticaret Departmanı'ndan (DIT) işinizi geliştirirken tatmin edici ilerleme kaydettiğinizi teyit eden bir onay mektubunun ve kullanılabilir 945 GBP tasarrufunuzun olması gerekmektedir.

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) vizesi 1 yıl daha uzatılabilir. İşiniz başarılı olursa, Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) vizesi sahibi olarak 2 yılın sonunda Tier 1 (Girişimci) vizesine geçebilirsiniz.

Tier 1 (Üniversite Mezunu Girişimci) Aile Vizesi

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesi sahibinin bağımlıları (bakmakla yükümlü olduğu aile üyeleri) de bu vizeye başvurabilirler.

Bu kişiler;

  • Tier 2 vizesi sahibinin eşi
  • Tier 2 vizesi sahibinin 18 yaş altı çocukları

Tier 1 vizesi sahibi, bakmakla yükümlü olduğu kişileri İngiltere’deki yaşamları süresince destekleyeceğini ispatlamalıdır. Her aile üyesinin bireysel olarak veya Tier 1 vizesi sahibiyle birlikte başvurup başvurmadığına bakılmaksızın 1260 GBP tasarrufa sahip olması gerekir. Aile üyelerinin sahip olduğunu göstermesi gereken para kendi hesaplarında veya Tier 1 vizesi sahibinin hesabında başvurudan en az 90 gün önce bulunmalı ve 90 gün boyunca hesapta kalmalıdır.

Tier 1 (Yatırımcı) Aile vizesine başvurmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için Tier 1 vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

 

İngiltere Vizesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

► İngiltere vizesi başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi İngiltere Konsolosluğu’na aittir.

► Bazı gerekli durumlarda İngiltere Konsolosluğu’nun vize başvurusu sahibinden ek belge talebinde bulunma hakkı vardır.

► İngiltere Konsolosluğu biyometrik veri uygulaması yapmaktadır. Bu nedenle parmak izi ve fotoğraf çekimi için vize başvurusu sahibinin bizzat konsolosluğa gitmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin daha önceden biyometrik veri için konsolosluğa gitmiş olması bu uygulamadan muaf olduğu anlamına gelmemektedir. Bu işlem sırasında temsilcilerimiz yanınızda olacak ve süreçle ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklardır.

► İngiltere vizesi için başvurunuzu tamamladıktan sonra 21 iş günü içinde başvurunuz sonuçlandırılarak konsolosluğun olumlu veya olumsuz kararı tarafınıza bildirilir.

► İngiltere vizesi için başvuru ücretleri vizenin süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için İngiltere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

► İngiltere vizesi için başvuru yapmak üzere vize uzmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ve online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşabilir, ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi de iletebilirsiniz.

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon