Tier 5 Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Z.S. 18 Şub 2021, 12:18
    Merhaba, Erasmus stajı için İngiltere’ye gitmeyi planlıyorum kabul mektubu büyük oranda hazır yalnız Brexit sürecinin de tamamlanmasından dolayı hala Tier 5 vizesi 2021 yılında alabilir miyim? bu konuda herhangi bir değişiklik oldu mu? Teşekkür ederim şimdiden, iyi çalışmalar dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Şub 2021, 12:18

    Merhabalar,

    31 Aralık 2020 itibariyle İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması söz konusu olmuştur. İngiltere Hükümetinin aldığı kararla Erasmus 2021 yılı Tier 5 vizesi başvuruları 31 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edeceği bilgisi verildi. 

    Tier 5 Vizesi 2021 Yılındaki Değişiklikler

    2021 Tier 5 vizesi Erasmus programları hakkında Birleşik Krallığın Brexit sonrası; yapılan anlaşmanın, 2014-2020 döneminin sonuna kadar Birleşik Krallığın Erasmus+’a katılım yapmaya devam edeceği öngörülmüştür. Halen devam eden 2018 ve 2019 Erasmus projeleri ile başvuru aşamasında olan 2020 projelerinin süresi bitine kadar devam etmektedir. Yani, Brexit sonrası İngiltere Avrupa Birliği’nden çıkmış olsa da 31 Mayıs 2021 tarihine kadar Erasmus+ kapsamında olmaya devam edecektir. 2021 Tier 5 vizesi  Erasmus + hareketlilikleri için öğrencilerini ve personelini, projeler bitene kadar 2019 ve 2020 çağrılarından sağlanan fonlarla İngiltere'ye göndermeye devam edebileceği Avrupa Birliğinin resmi sitesinde belirtilmiştir. Bu konu ile ilgili güncel gelişmeleri öğrenmek için Avrupa Birliği sitesinin ilgili bölümüne ulaşmak için tıklayın.

    2021 yılı Tier 5 vizesi  başvurusu yapmadan önce güncel durumu öğrenmek için Vize Merkezi İngiltere vize uzmanlarımızdan detaylı bilgi almadan hareket etmemenizi tavsiye ederiz.  Staj için gidecek olan öğrenci,  başvuru yapmadan önce öğrenimine devam ettiği okulun Erasmus ofisinden staj ile ilgili gerekli yazıyı mutlaka almış olmalıdır. Bu yazının içeriğinde mutlaka öğrencinin masrafları için verilecek olan hibenin durumu detaylı belirtilmelidir.  Hibe dışında öğrenciye ebeveynlerden hangisi sponsor olacaksa vadesiz banka hesap dökümlerini  ve gelir kaynağını gösteren belgelerini İngiltere Konsolosluğuna sunması gerekir. 

    Sponsor u İngiltere’de gerçekleşecek olan stajı için masrafları karşılayacağını belirten sponsor mektubu yazması gerekir. 

    Tier 5 vize başvurusu İngiltere Konsolosluğu sitesi üzerinden online vize başvuru formu doldurulup, kredi kartı ile vize harcı ödemesi yapılır. Ödeme yapıldıktan sonra randevusu alınır ve hazırlanan tüm evraklar taratılarak sisteme yüklenir. Randevu günü başvuru sahibi daha önce parmak izi vermiş olsa dahi, başvuru merkezine şahsen gitmesi ve parmak izi vermesi gerekir. Randevu günü mülakat yapılmamaktadır. 

    Tier 5 vizesi 2021 yılı değişiklikleri hakkında öğrenmek istediklerinizi 0212 970 0553 numaralı özel İngiltere vize hattımızı arayarak vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Tier 5 Vizesi 2021

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp