• Bulgaristan 1978 Göçmenlerinin Çifte Vatandaşlık Hakkı
    Berkan, 16 Eyl 2016, 22:08

    Merhaba, Kolay gelsin. Babam Bulgaristan, Tolbuhin doğumlu. Askerliğini Bulgaristan'da yaptı. Lise eğitimini Bulgaristan'da yaptı. Bulgarca biliyor ve 1978 göçmeni. Babama çifte vatandaşlık alabilir miyiz? Nasıl alırız? Bu iş ne kadar sürer ? Cevap için şimdiden teşekkürler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan 1920 Göçmenlerine Vatandaşlık Hakkı
    Emre, 16 Eyl 2016, 21:30

    Merhabalar, Benim babaannemin annesi ve babası Bulgaristan'dan göç edip Türkiye'ye gelmişler. Yaklaşık göç zamanı 1920'li yıllar. Bununla alakalı vatandaşlık başvurusu için ne yapmalıyız?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı Seçenekleri
    Berkan, 16 Eyl 2016, 20:41

    Merhaba, kolay gelsin. Öz babam Bulgaristan Tolbuhin doğumlu. Askerliğini ve lise eğitimini Bulgaristan'da yapmış (Bulgarca biliyor). Babam nasıl çift vatandaş olabilir. O öldüktan sonra ben de olabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eş Üzerinden Bulgaristan Vatandaşlığı
    Şevket, 11 Eyl 2016, 22:08

    Merhabalar, Ben Bulgaristan ve Türkiye vatandaşıyım. Türk eşimle evleneli 1 ay oldu. Eşimin AB vatandaşı olabilmesi için ne yapmam gerekiyor? Evrak vs. Yardımcı olursanız cok memnun kalırım...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vize Randevu 2019
    Ayça, 08 Eyl 2016, 23:00

    3.5 yaşındaki kardeşimi BG vatandaşı yapmak istiyorum. BG tarafınca Doğum Belgesini aldık fakat TR İstanbul BG Konsolosluğunda yatırmak için yalnızca randevu talep edilmesi gerekiyormuş. Nasıl randevu alabilirim? Başka hangi evrakları elimde bulundurmalıyım? Babası Türk vatandaşı, annesi çifte vatandaş ve 89 yılı göçmeni.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vize Merkezi Aracılığıyla Pasvan Vize Nasıl Alınır?
    Süleyman, 07 Eyl 2016, 21:10

    İki aylık kızıma Bulgaristan'dan EGN çıkarttım. Türk pasaportu aldım ve vize için başvuruda bulundum. Ancak EGN'si çıkan kişiye vize verilmiyormuş artık. Pasavan almam gerekiyormuş. Nasıl yapabilirim? Ne gibi evraklar gerekli? Pasavan için nasıl yardımcı olabilirsiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Pasaportu ile İtalya'ya Gidilir Mi?
    Sabiha, 03 Eyl 2016, 23:48

    Merhabalar, Aşağıdaki sorulara cevap bulamadık. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben hem Türkiye hem de Bulgaristan vatandaşıyım. Eşim ise sadece Türkiye vatandaşı. Çocuğumuzu Bulgaristan vatandaşı yapmak için evliliğimizi Bulgaristan'da geçerli kıldık ve çocuk için de doğum belgesi aldık. 1) Bulgaristan'da evlilik sonrasında pasaport değişikliği yapmadım. Avrupa Birliği vatandaşı olarak İtalya'ya gideceğim. Pasaport değişikliği olmadan gidebilir miyim? Pasaportta kızlık soyadım var. 2) Eşim İtalya Schengen vizesi ile Bulgaristan'a giriş-çıkış yapabilir mi? Kendisi henüz İtalya'ya giriş yapmadı, ilk defa Bulgaristan'a gireceğiz... Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Acil Bulgaristan Vizesi
    Samet, 01 Eyl 2016, 17:47

    Bulgaristan'dan davetiyem geldi ama Bulgaristan'da planlanan iş seyahatimi iki hafta öne aldılar. Vizemi almam için 4 günüm var. Bugün 19.03.2019 tarihinde Bulgaristan Konsolosluğunu aradım, vizelerin ortalama 8-10 günde çıkacağını söylediler. Telefonda da derdimi anlatamadım. Benim seyahatime yetişmem için yardımcı olur musunuz? Şirket sahibiyim, davet eden firmadan planlanan tarihin iki hafta öne alındığına dair aciliyet mektubum da var. Giderken eşim ve çocuğumla birlikte gitmek istiyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Gereken evrakları ve acil vize hizmet ücret bilgisini de tarafıma iletebilirseniz çok memnun olurum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'da Oturma İzni Nasıl Alınır
    Tatlari, 29 Ağu 2016, 21:02

    Merhaba Bulgaristan Vize Merkezi, ben İran'da yaşıyorum. Nasıl Bulgaristan'da Oturma İzni alabilirim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 78 Öncesi Göçmenlerin Vatandaşlık Hakkı
    Güliz, 26 Ağu 2016, 12:57

    Merhaba, Babam 1943 Bulgaristan doğumlu. Çifte vatandaşlık hakkı ile ilgili bilgi almak istiyoruz.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1925 Bulgaristan'dan Goç Edenlerin Çocukları
    Uğur, 25 Ağu 2016, 00:53

    İyi günler. Bulgar vatandaşlığı hakkında sorularım olacaktı. Annemin babası 1940 yılında, babamın babası ise 1925 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmişler. Bulgar vatandaşı olup olmadıklarını bilmiyorum ikisi de rahmetli oldu. Bu durumda benim Bulgar vatandaşlığına geçme şansım var mıdır? Şimdiden yardımınız için veya Bulgaristan Vize Merkezi okurlarının yardımları için teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar Evlilik Cüzdanı Nasıl Alınır?
    Hasibe, 24 Ağu 2016, 15:44

    Merhaba, Ben 1 ay önce Türkiye'de bir Türk vatandaşı ile evlilik yaptım. Kendim çift vatandaşım. Eşimi de Bulgaristan'a götürmek istiyorum. Sanırım orada nikah kıyılması gerekiyormuş. Bunun için gerekli evraklar nelerdir? Ayrıca eşim adına hesap açmam da gerekiyormuş, Hesapta da 3000 Leva para olması gerekiyormuş. Bunun doğruluk payı nedir. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Eski Göçmen Vatandaşlık Hakkı
    Ece, 21 Ağu 2016, 22:20

    Annemin babası, yani büyükbabam Bulgaristan doğumlu ve hala Bulgaristan'da vatandaş olarak gözüküyor... Ancak pasaportu yok ve işlemlerle ilgili Bulgaristan'a gidemeyecek kadar yaşlı. Annem vatandaşlık için başvuru yapabilir mi? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'da Temsilcilik Üzerinden Oturum
    Cem, 21 Ağu 2016, 14:33

    Bulgaristanın Bansko Kayak Merkezi'nde 3 yıl önce 2+1 daire satın aldık. Hem eşimin hem de benim Bulstat kartımız var. Bulgaristan'a yıllık Schengen vizelerimiz ile gitmekteyiz. Bulgaristan'dan ikamet izni almak istiyoruz. Sartları nedir? Bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Soylu Olanlara Vatandaşlık Hakkı
    Emel, 18 Ağu 2016, 17:54

    Babam 1949 Bulgaristan, Varna doğumlu.1951 yılında Adana'ya göç etmişler. Çocukları olarak vatandaşlık alma durumumuz var mı? Babam T.C. vatandaşı...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Konsolosluğundan Bulgar pasaportu yenileme işlemleri?
    Habib, 18 Ağu 2016, 09:53

    Merhaba , Bulgaristan Bursa Konsolosluğu'ndan randevu almayı çözemedim. Nasıl alırım? Siz benim yerime alır mısınız? Çünkü Bulgar pasaportumun süresi doluyor ve onu Bursa'dan yenilemek istiyorum. Konsolosluktan randevu alınamıyor ve yetkililere ulaşılamıyor. Arıyorum Türkçe konuşan da yok. Ayrıca bu pasaport ile tatile de çıkmak istiyorum. Dönüş yapabilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Evlilik Vizesi
    Mesut, 15 Ağu 2016, 15:33

    Bulgar vatandaşıyım. Eşime vize almak istiyoruz. Nasıl yapacağız? Ücret ne kadardır? Vize ücretinden muaf diye biliyorum? Bulgaristan Konsolosoluluğu veya VFS ile uğraşmak istemiyoruz Vize Merekezi aracılığı ile yapabilir miyiz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1951 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkını Geri Kazanmak
    Semra, 08 Ağu 2016, 16:22

    Merhaba, Benim 2 sorum var: 1. 1934 doğumlu annem Türkiye'ye 1951 yılında göçmüş. Nüfus cüzdanında doğum yeri olarak Bulgaristan yazmaktadır. Vatandaşlık hakkının geri kazanımı için başvurmak istiyoruz. Elimizde hiç bir belge yok. Nasıl hareket etmeliyim? Oturma İzni alındıktan sonra vatandaşlık ne kadar sürede veriliyor? Bu süreçte sürekli Bulgaristan'da bulunmak gerekiyor mu? 2. Vefat etmiş durumda olan babam da Bulgaristan göçmeni olarak 1930'lu yıllarda gelmiş... Ancak elimde bir belge yok. Benim hem annem hem babam Bulgaristan göçmeni durumunda olması nedeniyle ben vatandaşlık için başvurabilir miyim? Bu konularda görüşmek için ofisinize gelip danışmak isterim. Ziyaretçi kabul ediyor musunuz? Detaylı bilgi rica ediyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık ve Pasaport Başvurusu Sonuçlanma Süresi
    Ümit, 07 Ağu 2016, 17:45

    27.05.2016 tarihinde vatandaşlık ve pasaport başvurusunda bulundum. Fakat hala haber alamadım. Ne yapmam gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Babalıktan Dolayı Bulgaristan Süresiz Oturma İzni
    Maria, 06 Ağu 2016, 14:10

    Merhaba Bulgaristan Vize Merkezi, Bir soru hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum... Ben Türk vatandaşıyım. Bulgar vatandaşı eşimden 10 yaşında oğlum var. Babalıktan dolayı oturum almak için benim hangi evrakları hazırlamam gerekiyor. Detaylı bir şekilde yazarsanız sevinirim. Siz bütün işlemleri ben gelmeden halledebilir misiniz? Şimdiden her şey için teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Eğitim Vizesi
    Ekrem, 05 Ağu 2016, 18:07

    Merhabalar, Yaklaşık 2 senelik yüksek lisans programı kapsamına Bulgaristan’a gideceğim. Okul kaydım gerçekleşti. Eylül ayı itibari ile gideceğim. Sanırım Bulgaristan Eğitim Vizesi başvurusu yapmam gerekli. Bana hangi evraklar gerekli ve o sürede kaldığım müddetçe bir kira kontratı göstermek durumunda mıyım? Kısa süreli olmadığı için uzun süreli bir vizeye başvuru yapacağım sanırım. Okul kabul belgem elime ulaşacak yakın bir zamanda eylül ayında gitmeden en az kaç gün öncesinden bu vizeye başvuru yapmam gereklidir? Bana yardımcı olur musunuz? Teşekkür eder iyi günler dilerim..

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 14 Yaş Altı Çocuklar İçin Bulgaristan Vize Evrak Listesi
    Mehmet, 05 Ağu 2016, 18:03

    Merhaba. Hem ben hem de eşim Bulgaristan vatandaşıyız. 4 aylık çocuğumuz için Bulgar vatandaşlığı işlemlerini daha hızlı olduğundan orada yapmak istiyoruz. Bunun için T.C. pasaportu çıkarttık. Bu pasaporta Bulgaristan vizesi almak istiyoruz. İstenen belgeler nelerdir? Konsolosluğa çocuğun da gelmesine gerek var mıdır? İşlemler nasıl ilerlemektedir. Yardımınızı rica ederim. İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'dan Gelen Dededen Dolayı Vatandaşlık Alınabilir Mi?
    Mehtap, 05 Ağu 2016, 09:08

    Merhaba, Benim öz dedem (babamın babası) Bulgaristan Şumen doğumlu. T.C. kimliğinde bu şekilde görünüyor ancak Bulgaristan vatandaşlığı almamış. Benim çifte vatandaşlık alma şansım olabilir mi? Yardımcı olabilmeniz mümkün müdür?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum Kartı ile Avrupa'ya Serbest Dolaşım var mı?
    Tarkan, 05 Ağu 2016, 05:57

    Merhaba. Bulgaristan'da öğrenci olduğum için Bulgaristan Oturum Kartım (Liçna Karta) var. Bu kart sayesinde Avrupa Birliği ülkelerinde 90 gün kalma imkanı ile seyahat şansım var mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Pasaportu İçin Başvuru Yapma İşlemleri
    Sema, 04 Ağu 2016, 13:30

    Bulgar vize işlemleri için danışmanlığınızı ihtiyacım var. 5 yaşında kızımın Bulgar kimliği çıkarıldı. Pasaport çıkartmak için Türkiye'den Bulgaristan'a gitmek için istek ve vize gerekli midir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Reşit Olmayan Yeşil Pasaport Sahibine Muvafakatname İstenir Mi?
    Leyla, 02 Tem 2016, 19:59

    Bulgaristan Vize Merkezi, iyi çalışmalar dileriz. Kızım ve benim Yeşil Pasaportlarımız var. 18 yaşından küçük, boşanmış aile çocukları için vize alırken ebeveyn Muvafakatnamesi istendiğini biliyorum. Ancak Yeşil Pasaport sahipleri için Bulgaristan'a vize gerekmiyor. Kızımla Bulgaristan seyahatimizde babasının Muvafakatnamesi istenecek midir acaba? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vizesi Başvurusu Yapılırken Kişisel Başvuru Yapma
    Ahmet, 02 Tem 2016, 19:59

    Bulgaristan vize başvurusunu, Vize Merkezi aracılığı ile yaparsak, yapan kişinin gelmesi gerekli midir? Aracı yapabilir mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Turistik Vizesi Başvurusunu Nereden Yapmam Gereki?
    Aslı, 02 Tem 2016, 19:59

    Bulgaristan Turistik Vizesi için ne evraklar gerekmektedir? Ayrıca Vize Merkezi olarak Bulgaristan Turistik Vizesi için bize ne gibi şartlar altında danışmanlık sağlamaktasınız? Bulgaristan vizesi için illa ki İstanbul'dan mı başvuru yapmak zorundayız?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'da Yaşayan Kız Arkadaşımın Yanına Nasıl Giderim?
    Adem, 02 Tem 2016, 19:59

    Merhaba, Ben İstanbul'da yaşıyorum. Kız arkadaşım Bulgaristan'da yaşıyor. Onu görmek istiyorum. Nasıl giderim? Vize Merkezi olarak bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı İçin Neler Yapılmalı?
    Mustafa, 02 Tem 2016, 19:59

    Sayın Vize Merkezi yetkilileri, benim annemin babası (dedem) 1900 yılında Bulgaristan'da doğmuş. 1925 yılında Türkiye'ye göç etmişler. Bizler Bulgaristan vatandaşı olabilir miyiz? Bu konuda Vize Merkezi olarak bizi aydınlatabilir misiniz? Vatandaşlık konusunda sizin danışmanlık hizmetiniz varsa, yardımınızı rica ediyoruz.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp