1989 Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Vatandaşlık Hakkı

Bilgi Sayfasına Dön
  • Arif 04 Eki 2016, 15:13
    1989 BG Göçmeniyim. Nüfusta doğum tarihim 1982 yazıyordu. Gün ve ay yoktu. Daha sonra tarih düzeltme yapılmış ve 1 Temmuz olarak düzeltilmiş. Bulgaristan'daki Doğum Kağıdımda ise doğum tarihim 01.03.1982 olarak görünüyor. Şimdi çifte vatandaş olmak istiyorum. Bu ıkıntı yaratır mı? Eğer yaratırsa, dava açmadan tekrar TR'deki doğum tarihini düzeltebilir miyim? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Eki 2016, 15:13

    Merhaba,

    Öncelikle, Bulgaristan vatandaşı olmak için Bulgaristan ve Türkiye'deki isim ve doğum tarihleri de aynı olmalıdır. Bu nedenle eşleştirilmeleri gerekir. Bu durumda Türkiye'deki doğum tarihinizi düzeltmek için dava açmalısınız.Doğum tarihiniz düzeltildikten sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Vize Merkezi olarak Bulgaristan Konsolosluk işlemleri ile ilgili pek çok hizmet veriyoruz. İstanbul, Edirne, Bursa, Ankara ve tüm ofislerimizde size yardımcı olmak için hizmetteyiz. 

    Doğum tarihi düzelttirme ile ilgili ayrıntılı bilgi için Bulgaristan Vatandaşlık Doğum Tarihi Düzelttirme sayfamızı ziyaret ediniz. 

    1989 yılı vatandaşlık prosedürleri için Bulgaristan doğumluların çocuklarına vatandaşlık hakkı soru-cevap sayfasının sonundaki cevaplarımızı okuyabilirsiniz.

    Ayrıntılı bilgi için arayabilir, Bulgar vatandaşlığı danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

    Tel: +90 (212) 970 05 22

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Sinan 08 Nis 2019, 14:09

    Merhaba, Ben 1972 Bulgaristan doğumluyum,1990 yılında Türkiye'ye göç ettik. O tarihten bu yana Bulgaristan'a hiç gitmedim.Yakın bir zamanda Bulgaristan'a gidip vatandaşlığımı almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 14:10

    Sinan Bey Merhaba,

    Bulgaristan Konsolosluğu'ndan Pasavan vizesi/belgesi alarak Bulgaristan'a gittiğinizde en kısa surede Bulgaristan pasaportunuzu yenileyebilirsinz. Bulgaristan vizesi başvurusunda bulunursanız zaten Bulgarsitan vatandaşı olduğunuzdan başvurunuz kabul edilmeyebilir. Ayrıntılı bilgi için Edirne, İstanbul, Bursa veya İzmir Vize Merkezi ofislerimizi arayabilirsiniz veya uğrayabilirsinz. Yapabileceğimiz bir şey olursa lutfen aramaktan çekinmeyin.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A.Ç. 08 Nis 2019, 14:13

    Merhaba Vize Merkezi, Benim annem ile babam 1989 göçmeni. Kendileri Türkiye!de evlenip, Türkiye'de boşanmışlar. Ben de reşitim ve bu durumda çifte vatandaşlık alabilmem mümkün mü? Eğer mümkünse nereye ve hangi evraklarla başvurmalıyım?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Sevinç 08 Nis 2019, 14:56

    Merhaba. Annem ve babam 89 göçmeni ve onların vatandaşlıkları var. Ben de 23 yaşındayım. Bulgaristan'a vize almak istiyorum. Gerekli evraklar nelerdir?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 14:56

    Vize Merkezi 89 göçmenleri için vatandaşlık çıktığından vize almanız mümkün değildir. Bunun yerine pasavana başvurmanız gerekmektedir. Bulgaristan'dan alacağınız akt za rajdane (Акт за раждане), anne babanızın Bulgaristan'daki evlilik belgesi (граждански брак) ve orada kayıtlı olacağınız adres (постоянен адрес) ile anne babanızın Liçna kartası ve Bulgar pasaportları ile ofisimize başvurarak randevu almanızı sağlayabiliriz. Pasavan süreleri değişmekte olup pasavanın alındığı gün Bulgaristan'a çıkılması gerekmekted

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • N. Ay 08 Nis 2019, 14:57

    Merhaba Vize Merkezi, Ben 1989 göçmeni ve çift vatandaşım. Benim 15 yaşında kızım var ve kendisi sadece Türk vatandaşı. Kızıma pasaport çıkartıp, vize almak istiyorum. Bu konudaki prosedür ve gereken evrak bilgisini paylaşır mısınız ? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 15:00

    Merhaba, Ebeveynlerinden biri Bulgaristan vatandaşı olan çocuğunuz için, isterseniz Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu veya Bulgaristan Büyükelçiliğinden isterseniz de Bulgaristan’dan vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Yardımcı olabilmemiz için çocuğunuzun Bulgaristan’dan alınmış Doğum Kayıt Örneği, anne ve babaya ait Evlilik Kayıt Örneği ve Babalık Tanıma Belgesi’ni tamamlayıp ofisimize gönderebilirsiniz. Ya da ofisimizle iletişime geçtiğinizde deneyimli ekip arkadaşlarımız hazırlamanız gereken evraklar ve başvuru randevusu konusunda size yardımcı olacaklardır. Bulgaristan’dan yapacağınız başvurularınız için de bize vekâletname verdiğinizde sizin adınıza vatandaşlık başvurusunu gerçekleştirebiliyoruz. Ayrıntılı bilgi için ofisimizi arayabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A.Doğan 08 Nis 2019, 15:01

    Merhaba Vize Merkezi, Ben Türkiye vatandaşıyım, eşim de Bulgaristan göçmeni olup, 1989 yılında zorunlu göç ile Türkiye'ye gelenlerdendi. 1990 yılında Bulgaristan'a geri döndüler.1991 yılında ben turist olarak Bulgaristan'a gittim ve eşimi Türkiye'ye turist olarak geri getirdim. Burada evlilik yaparak kendisi Türk vatandaşlığına geçti. Şimdi çift vatandaşlık için başvuru yapabiliyor muyuz ? Bunun için ne gibi işlemler yapmalıyız ?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Zerrin 08 Nis 2019, 15:05

    Merhaba, Esim 89 göçmeni ve bu sebeple çifte vatandaşlık almak istiyoruz. Pasaportları Türkiye'ye geldikleri zaman alınmış. Biz arşivden istedik ve asli gibidir yapıp, gönderdiler. Baska hiç bir şey yok elimizde. Bu belge yeterli midir ? Başka ne gibi evraklar gereklidir? Yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 15:23

    Merhaba Doğan Bey,

    Eşiniz 1989 yılında Bulgaristan’dan göç ettiği için vatandaşlıktan çıkartılmış olmuyor. Bu nedenle Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliğine başvuru yaparak Bulgaristan Pasaportu ve Liçna katını alabilir. Bunun için hazırlamanız gereken evraklarınızı hazırladıktan sonra 1. Dereceden 2 yakınınızla birlikte Bulgaristan Konsolosluğundan randevu alabilirsiniz. Vize Merkezimizin deneyimli çalışanlarına vekâletname verdiğiniz takdirde Bulgaristan’dan belgelerinizi alıp, Bulgar vatandaşlığınız, pasaportunuz ve liçna kartınız için işlemlerini gerçekleştirebiliriz. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için Vize Merkezi Ofisimizdeki uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B.Taşkın 08 Nis 2019, 15:25

    Merhaba, 1989 yılında ailece Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettik. Bulgaristan'da doğdum. Bulgaristan kimlik numaram var. Annem ve babamda çift vatandaşlık yok. Ben çift vatandaş olmak istiyorum. Konsolosluk'ta benden şahit isterler mi? Bu şahitlerin Bulgar vatandaşı mı olması gerek. Bulgar vatandaşı (çift vatandaş) olmayan annem ve babam şahitlik yapamaz mı? Bulgar vatandaşı 3.derece akrabalarım var, onların şahitliği kabul edilmez mi? Bilgi verebilirseniz, Bulgar vatandaşı olabileceksem işlemleri sizin aracılığınız ile yaptırmak istiyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Cem 08 Nis 2019, 15:31

    Merhaba, Ben ve ailem 1989'da Türkiye'ye göç ettik. (1979 doğumluyum) Şimdi BG vatandaşlığına başvurmak istiyorum. Size konuyla ilgili birkaç sorum olacak, zaman ayirirsaniz sevinirim. 1. İsim denklik belgesi lazım olur dediler, çıkartırdım, ancak bulgarca tam adım yazmıyor üzerinde (Annemin pasaportu üzerinden gelmiştik Türkiye'ye, onda da sadece adımız yazıyor) Bu sorun olur mu? 2. Başka bir arkadaşın yorumuna cevaben "Eski Kırmızı pasaportla gidersiniz" demişsiniz, bu pasaport bizde hala mevcut, ben gidip kendi adıma bu işlemleri yapabilir miyim? (Yoksa pasaport annemin adına olduğu için onun mu gitmesi gerek) 3. Vizeyi halledip Kircaali'ye geldim diyelim, oradan sonraki işlemlere yardımcı olmak için ne kadar ücret talep ediyorsunuz, mail olarak gönderebilir misiniz. 4. (son bu:) Uzun bir süredir işsizim, vize alırken bu büyük bir problem olur mu? Bankaya 6000,7000 tl yatirabilirim. Vaktinizi aldım, kusura bakmayın. Burada gördüğüm kadar aktif cevap veren başka bir şirket bulamadım, elinize emeğinize sağlık. Kolay gelsi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H.Pasin 08 Nis 2019, 15:33

    Merhaba Annem 1989 tarihinde Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiş ve şu anda sanırım vatandaşlığı iptal edilmemiş. Biz tekrardan annem için ve aynı zamanda benim için Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyoruz. Bu konuda aramış olduğum konsolosluktan detaylı bilgi için vize şirketlerinden biriyle görüşerek ayrıntıları öğrenebileceğim söylendi. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 15:34

    Merhaba, 1989 yılında Bulgaristan’dan göç ettiğiniz için vatandaşlıktan çıkartılmış olmuyorsunuz. Bu nedenle Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliğine başvuru yaparak Bulgaristan Pasaportu ve Liçna katınızı alabilirsiniz. Bunun için gerekli evraklarınızı hazırladıktan sonra 1. Dereceden 2 yakınınızla birlikte Bulgaristan Konsolosluğundan randevu alabilirsiniz. Vize Merkezimizin deneyimli çalışanlarına vekâletname verdiğiniz takdirde Bulgaristan’dan belgelerinizi alıp, Bulgar vatandaşlığınız, pasaportunuz ve liçna kartınız için işlemlerini gerçekleştirebiliriz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ş. Özgür 16 May 2019, 12:04

    Merhaba. Ben 1989 Bulgaristan göçmeniyim. 2000 yılında yüksekokul için gittiğim Bulgaristanda evlendim. Eşimin türk kimliği ve Pasportunu o zaman Bulgaristan-Burgaz başkonsolosluğundan aldık. Şu anda çocuğumuz dünyaya gelicek ve onun kimlik işlemleri için isim denklik belgesi almamız gerekiyor. Fakat eşimin Bulgar adı İki keilme ( ad + familya) olarak gözüküyor. Halbuki 3 ad ( ad + baba adı + familya ) olarak çıkması lazım "Bulgaristanda işlem görebilmesi için". Nüfüs müdürlüğü ,evlilikle vatandaş olduğu için hiç bir düzeltme yapamayız diyor. Ancak mahkeme açmayı öneriyor. Ne yapmamız lazım. Eşimin doğum belgesi veya pasportundaki adını makamlara nasıl düzelttiririz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 May 2019, 12:13

    Merhaba, bu tür durumlar için Resmi Makamların sizi yönlendirdiği şekilde ilerlemek gerekir, size belirtildiği gibi çoğunlukla dava yoluyla bu tür düzeltmeler yapılabilmektedir.

    Saygılarımızla,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • K. Magat 23 Eyl 2019, 11:25

    Merhabalar, Annem ve Anneannem 1989 Bulgaristan göçmeni ve her ikisi de çifte vatandaş. Ben ise her ikisiyle görüşmüyorum ancak onların çifte vatandaşlık hakkından yararlanmak ve Bulgaristan vatandaşı olmak istiyorum. Bu konuyla ilgili nasıl bir süreç yürütmemiz gerekir, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Saygılarımla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Eyl 2019, 11:26

    Merhaba, 1989 göçmenlerinin çocukları Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapabilir. Başvuru sırasında 1. dereceden en az 2 yakın akrabanın şahit olarak hazır bulunması gerekir. Başvuru işlemlerinde doğum kayıt belgesi ve isim denklik belgesi sunulmalıdır.

    Saygılarımızla,

    Nazlı D. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp