• 1989 Göçmenlerinin Vatandaşlık Hakkı Var Mı?
    SİNAN, 13 Eki 2016, 12:35

    Merhaba, Ben 1972 Bulgaristan doğumluyum,1990 yılında Türkiye'ye göç ettik. O tarihten bu yana Bulgaristan'a hiç gitmedim.Yakın bir zamanda Bulgaristan'a gidip vatandaşlığımı almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Liçna Karta ile Avrupa'ya Seyehat
    Emre, 12 Eki 2016, 12:58

    Merhaba, ismim Emre. Sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Kız arkadaşım Bulgaristan vatandaşı ve biz evlenip Almanya'ya yerleşmek istiyoruz. Evliliğimizi Bulgaristan da onaylatıp, ben Liçna Karta aldıktan sonra Bulgaristan üzerinden Almanya'ya vizesiz gidip orada eşim yanımda olduğu sürece oturma ve çalışma hakkım oluyor mu? Saygılarimla...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Transit Vize ile Romanya, Moldova ve Hırvatistan’a Gitmek
    Mehmet, 07 Eki 2016, 23:55

    Merhaba, Ben otobüs ile Moldova'ya gitmek istiyorum. Ancak vize almak gerekiyormuş. Sadece Bulgaristan Transit Vizesi alırsam Moldova'ya gidebilir miyim? Formu doldurup, hangi adrese göndermem gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı Alma Hakkım Var Mıdır?
    Metin, 07 Eki 2016, 22:36

    Merhaba, Ben 1987 Muğla, Dalaman doğumluyum. Dedem ve babaannem 1951 yılında Bulgaristan'dan mecburi göç etmişler. Doğum yerleri Şumnu olarak görünüyordu. 2008 ve 2011 yıllarında onları kaybettim. Vefat ettiler. Babam 1957 yılında Muğla, Karaçalı doğumlu ve BG vatandaşlığı yok. Bulgaristan'da birçok akrabamız var. Benim bu durumda Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkım var mıdır? Konuyla ilgili lütfen geri dönüş yapabilir misiniz. Saygılarımla. İyi çalışmalar dilerim...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkında Bilgi
    Hayriye, 06 Eki 2016, 13:56

    Sayın yetkili, Kısa süre önce okuduğum bir bilginin doğruluğunu sormak istiyorum. Bilgiye göre, "Bulgaristan'da 6'ncı dereceye kadar Bulgar vatandaşı yakını olan kişiler, isterse Bulgar vatandaşlığı verilecektir" şeklindeydi. Böyle bir şey söz konusu mudur Şartları nelerdir? Tarafıma bilgi verebilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1928 Göçmenleri İçin Vatandaşlık Alma
    Samet, 06 Eki 2016, 02:21

    Merhabalar, size Çorlu dan yazıyorum Çorlu da bu Bulgaristan vizesi ve vatandaşlı işlemlerini yapan vizemerekezi varmıdır. Bulgaristan vatandaşlık konusunda danışmak istediğim birkaç sorum var. Şoyle soyliyeyim Ben 28 yaşındayım ve TC doğumluyum, annem ve babam da TC doğumlu. Fakat dedemler zamanında savaş var diye Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek durumunda kalmışlar. Bulgaristan'da halen akrabalarımız bulunmaktadır. Benim Çifte vatandaşlık alma hakkım var mıdır?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • BG Çifte Vatandaşlık Başvurusu
    Aslı, 05 Eki 2016, 20:55

    Merhabalar, Sorum şu şekilde: Benim anneannem ve dedem Bulgaristan doğumludur. 50 yılları göç döneminde Türkiye'ye göç etmişlerdir ancak sadece Türk kimlikleri bulunmaktadır. İnternetten okuduğum ve Bulgar mevzuatını incelediğim kadarıyla anladığım, annemin kökene dayalı Bulgar vatandaşlığına başvurabilmesi ve Bulgar pasaportuna sahip olabileceği yönünde. Anneannemin vatandaşlığa geçmeden doğruca annemin bu işlemi yapabilmesi mümkün müdür? Bu süreçte anneannem için alınacak Bulgaristan'da doğduğunu kanıtlayan belgeyi nasıl sağlayabileceğiz? Annemin gerekli işlemleri yaptığını ve Bulgaristan pasaportuna kavuştuğunu düşünelim. Ağabeyim ve benim de annem üzerinden bu işlemi yapmamız mümkün müdür? Bu süreç nasıl işler? Şimdiden emeğiniz için teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Çifte Vatandaş Babanın Çocuklarının Vatandaşlık Hakkı
    Gökhan, 05 Eki 2016, 18:35

    Bulgaristan Vize Merkezi, Merhaba... Vatandaşlık konusunda benim de önerilerinize ihtiyacım olacak. 1) Ben 1994 Türkiye doğumluyum. (22 yaşındayım) 2) Annem Bulgaristan doğumlu. (1989 göçmeni) Hem T.C. hem BG vatandaşıdır. 3) Babam Bulgaristan doğumlu. (1989 göçmeni) Ancak sadece T.C. vatandaşıdır. 4) Bu durumda Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru hakkım var mıdır? Eğer varsa hangi belgelere ihtiyacım vardır? 5) Çorlu'da ikamet etmekteyim. Sizin Çorlu veya bu civarda Bulgaristan vizesi ve vatandaşlık işlemlerimi yaptırabileceğim, evraklarımın tercüme ve tasdik işlerimi verebileceğim Vize Merkezi var mı? İlginize şimdiden teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'a Gitmeden Vatandaşlık Alınabilir Mi?
    Seval, 05 Eki 2016, 11:45

    İyi günler, Dedem 1951 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiş. Şu an 90 yaşında ve sağlık problemleri var. Annemin ve torunları olarak bizim Bulgaristan vatandaşlığına geçmek için dedemin Bulgaristan'a seyahat etmesi gerekecek midir? Yoksa biz onun adına vekalet alarak mı bu işlemleri yapacağız?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1989 Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Vatandaşlık Hakkı
    Arif, 04 Eki 2016, 15:13

    1989 BG Göçmeniyim. Nüfusta doğum tarihim 1982 yazıyordu. Gün ve ay yoktu. Daha sonra tarih düzeltme yapılmış ve 1 Temmuz olarak düzeltilmiş. Bulgaristan'daki Doğum Kağıdımda ise doğum tarihim 01.03.1982 olarak görünüyor. Şimdi çifte vatandaş olmak istiyorum. Bu ıkıntı yaratır mı? Eğer yaratırsa, dava açmadan tekrar TR'deki doğum tarihini düzeltebilir miyim? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Pasaportunun Süresini Uzatma
    Osman, 03 Eki 2016, 23:07

    2001 yılında süresi dolan bir Bulgaristan pasaportum var. Pasaportu yenilemek ve Bulgaristan'a gitmek için ne yapmam gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'da Eş Üzerinden Oturum
    Seyhan, 03 Eki 2016, 22:05

    Merhaba, Ben Türkiye'de yasayan bir BG vatandaşıyım. Aynı zamanda TR vatandaşıyım. Eşim TR vatandaşı ve ona da BG'de Oturum İzni almak istiyoruz. Acaba hangi yolu izlemem gerek? BG'ye gitmeden konsolosluktan bu işlemleri yaptırabilir miyim? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Dedesi Bulgaristan Göçmeni Olanların Vatandaşlık Hakkı
    Kübra, 03 Eki 2016, 17:42

    KONU: BULGARİSTAN VATANDAŞI OLMAK İSTİYORUM - Merhaba Bulgaristan Vize Merkezi ve okurları, Ben 22.04.1965 Lüleburgaz, Türkiye doğumluyum. Babam 1929 yılında Bulgaristan'ın eski adı Eskicuma, yeni adı Targovishte olan kasabasında dünyaya gelmiş. Kısacası babam 1929 yılında Bulgaristan'da doğmuş ve 1934 yılında Türkiye'ye göç etmiş. Türkiye'de 1990 yılında vefat etmiştir. Benim sorum, bu şartlarda benim Bulgaristan vatandaşı olma hakkım var mıdır? Eğer Bulgaristan vatandaşı olma hakkım varsa, ne yapmalıyım?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
    Fatmagül, 03 Eki 2016, 15:46

    Merhaba, Sizlere Çorlu'dan yazıyorum. Bu civarda bir kaç yerle görüştüm ancak kimse net bir cevap veremedi ve beni bu konuda bilgilendiremedi. Sizlere "D" vize ve vatandaşlık İşlemleri hakkında soru sormak istiyorum. Eşim T.C. vatandaşı. Ben ve oğlum ise çift vatandaşız. Eşime Bulgaristan "D" vize almak istiyoruz ancak 5 yılın sonunda elbette hedef vatandaşlık. Sormak istediğim bu 5 sene boyunca orada mı kalmak zorunda, yani çıkış yapamaz mı? Türkiye ye gelemez mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'a Gitmek İçin Ayrıca Vizeye İhtiyaç Var Mı?
    Kamil, 03 Eki 2016, 12:59

    Portekiz'den 2 yıllık geçerli Schengen vizem var. Portekiz'e giriş-çıkış yaptım. Bulgaristan için ayrıca vizeye ihtiyaç var mı? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar!

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eski Bulgaristan Göçmenlerinin Vatandaşlık Hakkı
    Atılay, 30 Eyl 2016, 13:46

    Mübadele döneminde anneannesi göç etmiş bir arkadaşım Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyor. Köylerinde kendilerine kayıtlı arsaları mevcut. Bu konudaki prosedürler nedir bilgilendirebilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Çok Girişli Makedonya Transit Vizesi
    Raşit, 30 Eyl 2016, 09:23

    Kızım Makodonya, Üsküp'te okuyor. Onun yanına gitmek için otobüsle Bulgaristan'dan gececeğiz. Bunun için vize çıkarmak gerekiyormuş? İzmir de oturuyorum. Bulgaristan Vize Talep Formu'nu nereye vermem gerekiyor? Mümkünse sizlerden ricam İzmir'deki konsolosluk adresini verir misiniz? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar Soylulara Vatandaşlık
    Hüseyin, 29 Eyl 2016, 22:41

    1983 İstanbul doğumluyum. Annem 1956 Çanakkale doğumlu. Annemin babası Bulgaristan doğumlu olup 7 yaşında Bulgaristan'dan göç etmiştir. Şu an kaydının olduğunu dayımdan öğrendim. Benim de şu an Bulgaristan vatandaşlığı için girişimlerim var. Dedemin üzerinden vatandaş olabilir miyim? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1951 Göcmenlerine Bulgaristan Vatandaşlık Proseduru
    Sercan, 29 Eyl 2016, 04:12

    Merhaba. Bulgaristan Vatandaşlık hakkını geri almak ile ilgili bir sorum olacaktı. Benim anneannem 1951 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş. Kendisi Bulgaristan doğumlu. Şu an aslında çifte vatandaş olan kardeşleri de var. Anneannem çifte vatandaş olabilir mi ? Eğer anneannem olabilirse daha sonra annem ve ben bu şekilde çifte vatandaş olabilme imkanımız var mıdır ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum İzni İle Schengen Ülkelerine Giitme Hakkı
    Bedrettin, 28 Eyl 2016, 17:21

    Merhaba, Vize Merkezi okurları, merak ettiğim bir konu var. Bilgisi ve tecrübesi olan lütfen paylaşabilir mi? 1970 göçmeniyiz. Bulgaristan doğumlu olmam sebebiyle "РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ" kartım var. EGN numaram ve kartımın 2021 tarihine kadar vadesi var. Bu kart ile İsveç'e giriş yaparak Polonya, Almanya ve Hollanda ülkelerini dolaşarak geri dönmeyi düşünüyorum. İsveç'te veya diğer ülkelerde sorun çıkma ihtimali nedir? Böyle bir ihtimal varsa bu yolculuğa çıkmak riskli midir? İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı Tespiti İçin Adalet Bakanlığı Araştırması
    Emre, 28 Eyl 2016, 14:45

    Merhabalar. Benim babaannem Bulgaristan doğumlu ve 1938 yılı Bulgaristan göçmeni. Bulgaristan Adalet Bakanlığından nüfus kaydı olup olmadığının araştırılması için ne yapmamız gerekiyor? Bulgaristan'dan da belgelerin toparlanması, doğum tarihinin düzenlenmesi Türkiye'den aldığım belgelerin tercüme ve tasdikleri gibi tüm işlemleri sizin aracılığınız ile yaptırabilir miyim? Teşekkürler iyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık Tespiti ve Oturum İzni Evrakları
    Hande, 28 Eyl 2016, 10:17

    Sayın İlgili, Dedem 1936 Bulgaristan doğumludur. 2 yaşında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmişlerdir. Şu an Bulgaristan'da mülkiyetimiz bulunmaktadır. Benim size sorum babam çifte vatandaşlık alabilir mi? Oturma izni için neler yapılması gereklidir? Sonraki yıllarda çocuklar da çifte vatandaşlık hakkı elde edebilir mi? Bilgilendirmeniz rica olunur. Şimdiden Teşekkürler, İyi Çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Transit Vize Ücreti
    Vedat, 26 Eyl 2016, 20:14

    Merhaba, Bulgaristan üzerinden Kosova’ya gidiş, bir ay sonra ise dönüş durumunda Bulgaristan Transit Vize bedeli ne kadardır? Transit vizeyi iki girişli mi veriyorlar, bu vize ile Balkanları dolaşabilir miyim? Sizin aracılığınız ile yaparsam, konsolosluğa gelmem gerekiyor mu? Kargo ile bu işlemler oluyor mu şahsen mi işlem yapılıyor. İkametim Bolu’da, Ankara ofisinizden başvuru yapabilir miyim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlığı
    Zuhal, 26 Eyl 2016, 17:34

    Merhaba, Eşim BG vatandaşı. Ben TC vatandaşıyım. 3 yıllık evliyiz. Bir çocuğumuz var. Onun EGN'sini çıkardığımız için şimdi Bulgaristan'a Schengen vizesiyle gitmeyi planlıyoruz. Bu vize ile Bulgaristan'a gidip oğluma BG pasaportu çıkarabilir miyiz? Bir de benim BG vatandaşlığı için başvursak kabul edilme ihtimali nedir? Nasil bir yol izlemeliyiz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Tüm Aile Bulgaristan Vatandaşlığı Alabilir Mi?
    Zehra, 26 Eyl 2016, 15:01

    Merhaba , Benim annem Bulgaristan doğumlu ve 1978 yılında Türkiye'ye göç etmişler. Annemin vatandaşlığını tekrar alması ve dolayısıyla benim de alabilmem mümkün müdür? Ayrıca sonrasında eşim ve benim çocuğum da çifte vatandaş olabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Bilgi alabilirsem çok sevinirim, Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1950 Göcmenlerine Bulgaristan Vatandaşlık Prosedürü
    Selma, 26 Eyl 2016, 10:33

    Merhaba, Babam 1949, Bulgaristan, Şumnu doğumlu. Fakat Türkiye'ye 1950 yılında göç etmişler. Ailesi olarak Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyiz? Ne yapmamız gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Vatandaşlık İşlemler
    Birsen, 25 Eyl 2016, 11:50

    Merhaba, Ben 1976 Tolbuhin doğumluyum. Ailem Mayıs 1978'de Türkiye ye göç etmiş. Benim Bulgaristan Doğum Belgem var. Kimliğim ile bilgiler aynı. Ben çift vatandaşlığa başvurmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eski Göçmen Ailelerinin Bulgaristan Vatandaşlığı Alma Sırası
    Hakan, 21 Eyl 2016, 10:14

    Selamlar, Babam 1978 'de Bulgaristan - Şumen 'den Türkiye'ye gelmiş. Babam vatandaşlık almadan benim vatandaşlık alabilme olanağım var mıdır? Babamın kuzenleri Türkiye'ye 1989'da geldiği için onların vatandaşlıkları bulunmaktadır. Yoksa önce babamın vatandaşlık alması şart mıdır? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Kayıtlardan Bulgar Vatandaşlığını Kanıtlamak
    Metin, 21 Eyl 2016, 02:05

    Merhaba, Benim anneannem ve ailesi, Bulgaristan'dan Kırklareli'ne göç etmişler. Anneannem 1952 doğumlu fakat şu an hayatta değil. Hatırladığım kadarıyla Bulgaristan doğumlu. Benim sorum, hayatta olmamasına rağmen kayıtlardan göçmen olduğunu kanıtlayıp vatandaşlık talebinde bulunabilir miyim? İyi günler dilerim...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Pasaportu Yenilemek İçin Konsolosuktan Randevu Almak
    ALİ, 19 Eyl 2016, 00:25

    Merhabalar, Ben ve eşim Bulgaristan vatandaşıyız. Eşimin pasaportunun süresi 2016 yılının Aralık ayında sona ermek üzere. Bundan dolayı İstanbul Konsolosluğundan pasaportu yenilemek istiyoruz. Fakat telefon yoluyla aradığımda Bulgarca konuşan biri çıkıyor ve iletişim kuramıyorum. Online başvuru varmış... Bir de "Zayavlenie" örneği mevcut mudur? Benim online randevu almak için bilgisayarım uygun değil. Evrak tarattıracak tarayıcım da yok. Siz ücret karşılığında bu hizmeti veriyor musunuz?Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp