1950 ve Öncesi Yıllarda Göç Edenlerin Çocuklarına BG Vatandaşlığı

Bilgi Sayfasına Dön
  • Mehmet 18 Eki 2016, 16:23
    Merhaba, Benim büyükbabam, babaannem ve ananem Bulgaristan doğumlular. Ama 1950 yılından önce Türkiye'ye kaçarak göç ettikleri için bizlerin Bulgaristan vatandaşlığı yok. Bir haber aldık, Bulgaristan'daki akrabalar da söylediler; 6'ncı dereceye kadar Bulgaristan'da doğan ve akrabası olan kişilere Bulgar vatandaşlığı verilecekmiş... Konsolosluktaki telefona çıkan kişinin Türkçesi çok kötü olduğu için bilgi alamadık. Bununla ilgili bilgiye sahip misiniz? Vize Merkezi bu konuda bana nasıl yardımcı olabilir? Teşekkür ederim aramanızı bekliyorum...
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Eki 2016, 16:23

    Mehmet Bey merhaba,

    Bulgaristan vatandaşlığı alınabilir, 1950 yılı ve öncesindeki yıllarda göç edenlerin çocukları için böyle bir Bulgaristan vatandaşlığı prosedürü vardır. Anneniz veya babanız Bulgar vatandaşı olunca, onun üzerinden siz de Bulgaristan vatandaşı olabilirsiniz. Bulgaristan doğumlu büyükbabanızın, babaannenizin ve ananenizin Türkiye'ye tam giriş tarihlerini öğrenin veya öğrenmeniz için Edirne Vize Merkezine ulaşın. İşlemleri başlatabilmemiz için Edirne Bulgaristan Vize merkezi ile iletişime geçin. Tarafınıza bir eposta gonderilecek. Bulgaristan'daki avukatlarımıza vermeniz gereken vekaletname ile ayrıntılı izleyenecek yol ile ilgili bilgi verebiliriz. 

    Bulgaristan vizesi, Bulgaristan vatandaşlık işlemleri ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa, aramaktan lütfen çekinmeyin. Bulgaristan vatandaşlığı ile ilgili yapılan bilgilendirme yeterli olmadığı takdirde ve cevaplanmayan başka sorular olduğunda ise randevu alarak her hafta Cumartesi günleri ofisimizde görüşebileceğiniz uzmanlarımız tüm soruları cevaplayıp, başvuru sürecinin planlamasını yapabilir. 

    Edirne Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • a. ural 05 Oca 2017, 17:23
    Merhaba. dedem 1. dünya savası (1914 - 1918) yıllarında bulgaristandan Çanakkaleye göç etmek durumunda kalmışlar. babam ve ben Türkiye doğumluğuz. (babam sağ değil). vatandaşlık başvurusu için hakkımız varmı. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp