• Eski Bulgaristan göçmeni anne baba üzerinden vatandaşlık nasıl alınır
    Fatih, 08 Ara 2016, 19:53

    Merhaba. Annem 7 yasindayken 1969 senesinde turist vizesi alip ailesiyle Turkiyeye gelip burada kaliyorlar ve 1972 de TC vatandasligi aliyor. 1969 senesinde aldiklari BG pasaportu halen elimizde uzerinde turist damgasi mevcut. Kendileri su an Kirkovoya bagli Fotinovodan. Islemleri belli asamaya geldi. Su an dogum tarihleri duzelttiriyoruz..Benim sorum su , o donem ayni sekilde turist vizesiyle TCye gelenlerin BGde vatandasliklari korunuyor cikti ve birkac ay icinde vatandasliklarini aldilar. Bizim de ayni sekilde alma durumumuz olusur mu? Sordurdugumuzda belediyede vatandaslik listesinde adimizin oldugu ancak uzerinin kirmizi kalemle cizildigi soylendi. Vatandaslikla ilgili net bilgi veremediler. Serbest goc anlasmasiyla gelenlerin listeden cikarildigini ve halen vatandas oldugumuzu soyleyenler de oldu. Eger vatandasliktan cikarildilarsa direk Sofyadan vatandaslik muraacati mi yapacagiz yoksa D vize ile mi devam edecek isimiz? Surec ne kadar zaman alir bu durumlarda? Tesekkurler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye'de Doğan Çocuk İçin Bulgaristan Vatandaşlığı
    Embiye, 08 Ara 2016, 16:31

    İyi çalışmalar. Eşim ve ben çifte vatandaşız. 1.5 yaşındaki kızımı da vatandaş yapmak istiyoruz. Evlilik onaylı. Kızımın doğum kağıdı var. Bursa'da halledebilir miyiz? Randevu nasıl alınıyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Schengen Vizesi ile Bulgaristan Bansko Turu
    Ahmet, 08 Ara 2016, 10:20

    Bir yıl geçerli Schengen vizem var. Eşimin ise iki yıl geçerli Schengen vizesi var. Ancak Ocak 2017 sonunda Bulgaristan, Bansko'ya gitmek istiyoruz ve 7 yaşındaki kızımızın vizesi bulunmuyor. Sadece kızım için vize başvurusu yapabilir miyim?Başvuru sırasında kızımın da Bulgaristan Konsolosluğu'na gelmesi gerekiyor mu ? Ücreti ne kadar? Teşekkürler..

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Çalışma Vizesi
    Berna, 08 Ara 2016, 02:03

    Merhaba, Bulgaristan Çalışma Vizesi için sorum olacaktı. Bulgaristan'da Türk olmayan bir şirkette çalışmaya başlayacağım. Oturma izni için hangi adımları izlemeliyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1978 Bulgaristan göçmenleri için vatandaşlık başvurusu
    Beyhan, 05 Ara 2016, 21:22

    Merhaba, ben Bulgaristan vatadaşlığı için başvuruda bulunmak istiyorum.1976 doğumluyum, 1978 yılında Bulgaristan'dan göç etmişiz. Doğum belgemi nasıl temin edebilirim? Bu konuda siz Vize Merkezi yetkilileri olarak bana yardımcı olabilirmisiniz.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Romanya vizesi ile Bulgaristandan transit geçiş
    o. burak, 03 Ara 2016, 14:34

    merhaba, vize merkezi bulgaristan konsolosluğunu aradım fakat türkçe konuşan yok bilgi alamadım. şimdi benim çok girişli romanya vizem var, ve ben şuan Turkiyedeyim ben bu vizeyle araçla Bulgaristan üstü Romanyaya gidebilirmiyim (transit vize almada) kolay gelsin

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bansko Kayak vizesi
    B. Kurt, 01 Ara 2016, 19:27

    Merhaba, Ben bir kayak turuyla Bansko'ya tatile gitmeyi dusunuyorum. Otelleri ayarladik bile fakat benim vizem Haziran 2016 ya kadar gecerli ve tatile de Subat 2016 da gidicem ama turun bana attigi mailde vizenizin en az 6 aylik suresi olmasi gerektigi yaziyor. Benim yeni pasaport almam lazim mi ?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Akrabaları Bulgaristan'dan Göç Edenler için Bulgaristan Vatandaşlığı
    Kenan, 30 Kas 2016, 23:22

    Selamlar, Bulgaristan vatandaşlığı ile ilgili birkaç sorum var: 1. Eşimin anneannesi Bulgaristan doğumlu ve Türkiye'ye gelmiş. Şu an yaşamıyor. Eşim Bulgaristan vatandaşlığı için başvurabilir mi? 2. Ben Türküm. 2 ay sonra emekli olacağım. Ben Bulgaristan vatandaşlığına başvurabilir miyim? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan 1969 göçmenlerine vatandaşlık hakkı
    ilhan, 30 Kas 2016, 19:31

    Bulgaristan 1969 da göçmen olarak Bursaya geldik. Bulgaristanın Dobrotitsa/Omurtag/Tırgovişte bolgesinden geldik. Vatandaşlık hakkımızı geri almak için işlemleri başlatmak istiyoruz. Bu konuda takip işlemleri yapıyormusunuz? Vatandaşlık sürecine kadar olan işlemleri anahtar teslim hizmet verirmisiniz. Bulgaristandan evraklarımızın toparlanması Adalet bakanlığına başvurusu Bulgaristan konsolosluğu d vize dosya hazırlanması D vizesini alındıktan sonraki işlem, yabancılar / Emigration şubesine giderek oturum kartı alınması. 3 yıl sonra vatandaşlık başvurusunda bulunmak Tüm bu işlemlerin her aşamasında yanımızda bulunuyor ve kendimiz uğraşmadan full organizasyon yaparak hizmet verecekseniz Görüşmek konuşmak isteriz. Biz 6 ağile yani 14 kişiyiz...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristandan Göç Etmiş Kişilerin Vatandaşlık Alma Hakkı
    Sibel, 30 Kas 2016, 14:17

    Sayın Vize Merkezi Anne ve babam 1968 yılında Türkiye ye göç etmişler. Ben 1978 yılında Türkiye de doğdum. Anne ve babam ikisi de vefat etti. Bulgaristan da halen anne ve babama ait araziler var. Bulgar vatandaşlığı alabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eş Üzerinden Bulgaristan D Vize
    Mehmet, 30 Kas 2016, 10:40

    Merhabalar, Ben 1987 Bulgaristan doğumluyum. Ailem ve ben 1989 yılı göçmeniyiz. Çifte vatandaşlığım bulunuyor. 2 ay önce evlendiğim Türkiye doğumlu eşimi de çifte vatandaş yapabilme imkanımız var mıdır ? Var ise nereden başlayıp hangi işlemleri yapmamız gerekmektedir ? Konu hakkında değerli görüşlerinizi beklerim. İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1952 Göçmenleri İçin Bulgaristan Vatandaşlık Alma Süreci
    Abdullah, 29 Kas 2016, 17:32

    Annem Bulgaristan İstanimaka doğumlu. 1952 yılında zorla göçe tabi tutulmuşlar. Babam da İstanimaka doğumlu, ancak onu iki yıl önce yitirdik. Anneme Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyiz? Tabii daha sonra iki çocuğuna da vatandaşlık almak mümkün olur mu? Sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'a Seyahat
    Adnan, 29 Kas 2016, 16:17

    Merhabalar, Ocak ayının sonunda eşim ve çocuğum ile birlikte Bulgaristan'a bir gezi düzenlemeyi düşünüyoruz. Başvuru ücreti olarak ne kadarlık bir ödeme yapmamız gerekiyor ve ücret neleri kapsıyor? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kayıp Bulgaristan Pasaportunu Yenilemek için Yapılması Gerekenler
    Şenol, 25 Kas 2016, 11:35

    Merhaba, Bulgaristan vatandaşıyım. Pasaportum kayıp. Yeni Bulgaristan pasaportu çıkartmak istiyorum. Nasıl bir süreç izlemem gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • kapıkule kaptan andreevo ceza sistemi
    S. Macar, 18 Kas 2016, 10:16

    Merhabalar; Ben 2009-2012 Yılları arası Plovdiv'de Üniversite okudum. 2012 de plovdivde, yenilemek için gittiğim polis yabancı şubesinden Liçna Karta mı yenilemediğim için 15 gün içinde ülkeyi Terketmem söylendi ve pasaportuma mühür basıldı. 15 gün içerisinde ben yanlışlıkla pasaportu eşyalarım ile beraber çamaşır makinesinde yıkadığım için Türk Konsolosluğuna yeni pasaport başvurusunda bulundum.Pasaportun elime geçmesi 1 bucuk ay kadar bir süre buldu ve bu süre içerisinde Bulgaristanda Kaçak Gözüktüm.Pasaportumu Elime Aldığımda Türkiyeye dönüş yapmak üzere yola çıktım ve Bulgar kapısında kaçak gözüktüğüm için kaldığım her bir güne Para Cezası Kestiler.Ben bu parayı daha ödemedim ve şimdi Bulgaristana gitmek istiyorum.şuan 2017 ye giricez ve 5 Senede Bu ceza İşlemi zaman aşımına uğrayıp silinirmi yoksa bu paraya kaç sene geçerse geçsin ödemem mi gerekiyor?2012 de okulu bırakıp geri dönüş yaptım.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan evlilik cüzdanı
    Mehmet, 14 Kas 2016, 22:47

    Türkiyede doğan çocuğumuza Bulgaristan doğum belgesi, Türkiyede ki bulgaristan kosnolosluğundan bulgar pasaport başvurusu işlemleri konusunda danışmanlık ve aracılığınıza ihtiyacım var. Eşim Bg vatandaşı ben TC vatandaşıyım. 2011 yılından bu yana evliyiz. eşimin isim denklik belgesi ve BG evlilik cüzdanımız mevcut. 2015 ekim ayında bir bebeğimiz oldu. bebeğimiz annesi tarafından bg vatandaşı olabiliyor diye biliyorum. 1. Bunun için neler yapmak hangi evrakları toplamak gerekiyor? 2. Bu işlemler için eğer Bg'a illaki gidilmesi gerekiyorsa bebeğimize vize ve pasaport TC'den çıkartmamız gerekiyor mu? 3. Bg'a gitmeden vekalet ile doğum evrağını alabiliyoruz okuduğum kadarıyla, bu doğum evrağıyla bebeğin liçna kartını ve pasaportu alabilir miyiz yine vekalet ile yoksa Bg'a gitmemiz gerekiyor mu? 4. Beş senedir evliyiz, ayrıca ben devlet memuruyum. Bg bana vatandaşlık verecek mi ? yoksa bir hayal mi? 5.Bg'daki evimiz Kırcaalide tüm bu işlemlerin süresi hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 89 Göçmenlerine Bulgaristan Çifte Vatandaşlık
    B. Taşkın, 13 Kas 2016, 01:29

    Merhaba, 1989 yılında ailece Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettik. Bulgaristan'da doğdum. Bulgaristan kimlik numaram var. Annem ve babamda çift vatandaşlık yok. Ben çift vatandaş olmak istiyorum. Konsolosluk'ta benden şahit isterler mi? Bu şahitlerin Bulgar vatandaşı mı olması gerek. Bulgar vatandaşı (çift vatandaş) olmayan annem ve babam şahitlik yapamaz mı? Bulgar vatandaşı 3.derece akrabalarım var, onların şahitliği kabul edilmez mi? Bilgi verebilirseniz, Bulgar vatandaşı olabileceksem işlemleri sizin aracılığınız ile yaptırmak istiyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum İzni ile Schengen Ülkelerini Ziyaret Etmek
    Ömer, 10 Kas 2016, 10:02

    Merhaba, ben Ömer. Türk vatandaşıyım. Benim bir sorum olacak: Bulgaristan'da şirket açıp, Oturum İzni aldığımda, herhangi bir Schengen ülkesinde dolaşım hakkına sahip miyim? Bir de şirket açma ile Oturum İzni aldığımda Liçna Karta alabiliyor muyum? Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar şirketi ile oturum alıp avrupada serbest dolaşım
    İ. sındı, 09 Kas 2016, 14:11

    Bulgaristan'da şirket açtığım Zaman aldığım D vize ile Avrupa'da serbest dolaşım yapabilirmiyim

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan'a Turistik Seyahat İçin Gerekli Olan Evrak Listesi
    Filiz, 08 Kas 2016, 07:26

    Merhaba, Yarın pasaport başvurusu yapacağım. 2-3 günlüğüne Bulgaristan’a gitmek istiyoruz. Pasaportumuzu en az kaç günlük çıkartmalıyız? Güncel evrak listesi nedir? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Shengen Vizesi ile Bulgaristan Vizesi Farkı
    Onur, 07 Kas 2016, 14:44

    Merhabalar, Schengen vizesi ve Bulgaristan vizesi avantajları hakkında sizden veya okurlarınızdan yardım istiyorum. Bilen varsa bilgi verebilir mi? Ben Bulgaristan'a uzun süreli vize çıkarmak istiyorum. Gerek iş gerekse turistik gezilerim olacak. Daha önce 1 aylık Schengen vizesi almıştım. Bulgaristan vizesi almamda kolaylık sağlar mı? Yoksa Schengen vizesine başvursam daha mı uygun olur? Ayrıca uzun süreli çoklu giriş vize talepleri için standardın dışı ekstra yapılması gereken işlemler var mıdır? Örneğin günlük 100 Euro teminat gösterilmesi gerektiğini okudum. Ben ilk sefer için 1 hafta kalacak olsam bile 3 yıllık vize talebi için bankada 9000 Euro para göstermem gerekir mi? Bana ana hatlarıyla kısaca Schengen ile Bulgar vizesi arasındaki zorluk ve kolaylıkları ile Seyahat Sigortası için gerekenleri açıklarsanız çok sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Göçmenlerinin Aileleri için Vatandaşlık
    MUHİTTİN, 07 Kas 2016, 12:25

    1. Ben Türkiye doğumluyum. Annem ve babam 1951 Bulgaristan göçmeni ama ikisi de vefat etti. 2. Eşim ve annesi Türkiye doğumlu. Eşimin dedesi 1937 Bulgaristan göçmeni. Dedesi vefat etti. Annesi yaşıyor. Benim, eşimin ve iki çocuğumun vatandaş olabilme ihtimalinin en kısa yoldan nedir? Saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan D Vize İçin Gereken Evraklar
    İlknur, 05 Kas 2016, 11:06

    Merhaba Bulgaristan Vize Merkezi, bir şey danışmak istiyorum. Ben BG vatandaşıyım. Eşime "D" vizesi almak için gerekli evrakları öğrenmek istiyorum. Teşekkürler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • bulgaristan oturum izni
    VILDAN, 03 Kas 2016, 17:19

    Merhabalar 2011 beri her yil Bulgaristan kisa donem ikamet /oturum izni aliyorum Turkiyede turist olarak .Allah nesip ederse 2017 oturma izni icin basvuru yapmayi dusunuyorum ama nerden baslayacagimi bilemiyorum bana bir yol gosterirmisiniz.Tesekurler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 1951Bulgaristan Göçmenleri Çifte Vatandaşlık
    Osman, 01 Kas 2016, 17:39

    Merhaba , İzmir'de oturuyorum, İzmir Vize Merekezi'nizde Bulgaristan vatandaşlığı konusunda uzman var mı? Danışmanlık hizmeti veriyor mu? İstanbul Harbiye'deki ofisinize mi belgeleri getirmem gerekiyor? Annem ve babam 1951 Bulgaristan göçmeni (Kıcaali, İğridere). Babam rahmetli oldu, annem ise sağ . Elimizde annemin Bulgaristan'dan alınan ve Bulgaristan doğumlu olduğuna dair kağıdın fotokopisi var. Annem 1945 doğumlu, ben ise 1965 doğumluyum. Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyiz? Alabilmek için gerekli evraklar nelerdir? Kendim Makine Mühendisiyim. Kendime ait Türkiye'de ve Romanya'da 3 yıldızlı, 24 odalı otelim ve Türkiye de ürettiğim sanayi mutfağını satacak bir mağazam var. Vatandaşlık elde etiğimiz taktirde, Bulgaristan'da oturacak bir ev alabilirim. Kısacası, Bulgaristan'a yük olmayacağımız gibi faydamız da olabilir. Bununla ilgili bilgi ve cevabınızı bekliyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Pasaportu Yenileme ve Liçna Karta çıkarma
    Caner, 29 Eki 2016, 21:12

    Bulgaristan, Tervel doğumluyum. Kırmızı pasaportum var. Süresi 10 yıl önce bitti. Ayrıca Liçna Karta'm da yok. Pasaport ve Liçna Karta çıkartıp, Bulgaristan'a giriş-çıkış yapma hakkımı tekrar kazanmak istiyorum. Hangi adımları atmam gerekiyor. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan vatandaşı başvurusunda adres problemi
    A. imamoğlu, 29 Eki 2016, 18:31

    1990 Türkiye doğumluyum.. Annem ve babam üzerinden hak sahibiyim ve Bg basvuru Evraklarımı eksiksiz olarak shumen pasaport büro ya yatırdım bir ay önce. Ikametgahım halam ın evinde olduğu için Polis oraya gidip teyit istemiş. Yaşanan ailevi sebeplerden dolayı orada yaşamadığımı söyledikleri için evraklarım geri döndü. tüm evraklarım ile burdaki konsolosluktan tekrar halledebilirmiyim yoksa tekrar Bulgaristan a gidip adres değişikliğinde bulunmam gerekirmi? Ilginize tesekkur eder iyi çalısma saatleri dilerim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Çocuk İçin Bulgaristan Pasaportu
    İsmail, 28 Eki 2016, 22:49

    Ben Türk vatandaşıyım eşim Bulgaristan vatandaşı evlilikten dolayı geçici Liçna Kartım var. Çocuk olunca direk Bulgaristan pasaportu çıkar mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yatırımcılara Bulgaristan Vatandaşlığı
    Mustafa, 28 Eki 2016, 14:53

    Türkiye doğumlu T.C. vatandaşıyım. İs adamıyım. Üst düzeyde bir yıllik gelirim var. Avrupa Birliği üyesi olduğu için Bulgar vatandaşlığı almak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Vize Merkezi'ne Teşekkürler
    Levent, 27 Eki 2016, 14:46

    Ben ve eşim Bulgaristan'a tatil amaçlı gitmek için Vize Merkezi aracılığıyla Bulgaristan için vize başvurusunda bulunduk. Talebimiz çok kısa zamanda tamamlanarak vizemiz bize teslim edildi. Profesyonel çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Daha öncesinde Bulgaristan Konsolosluğu'na vize başvurusu yaptıktan sonra bu işlemi şahsi olarak yapamayacağımızı söyleyerek bizi VSF Global'e yönlendirdiler. Bu kuruma gittiğimizde ise işlemlerin 8-10 gün arasında süreceğini söylediler. Acil ve Ekspres uygulama da yokmuş. Bu durum üzerinden Vize Merkezi'ne ulaşarak talebimize hızlı bir çözüm bulduk. Tekrar Teşekkür ederim...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp