Bulgaristan Turistik Vize Nasıl Alınır 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Can 08 Oca 2017, 01:34
    Merhaba, Ben ev hanımıyım, Çatalca'da oturuyorum. Bulgaristan‘da akrabalarım var ve 3 yaşındaki kızımla ziyarete gitmek istiyorum, fakat daha önce vize başvurusu hiç yapmadım. Bulgaristan Turistik vizesi için hangi evrakları hazırlamam gerekiyor ve bankada ne kadar para göstermek gerekir ve daha sonra da gidebilmek için 1 yıllık turistik vize alabilecek miyim? Araba ile gideceğimiz için araba için de ekstra evrak gerekir mi? Çatalca’da oturduğum için Edirne’den mi yoksa İstanbul’dan mı randevu almalıyım? Çocukla biraz zor olduğu için gelmeden evrakları size göndersem olur mu, vekalet de gönderebilirim? Eşim şirket sahibi ve onun Schengen vizesi var. Schengen ile Bulgaristan’a girilir dediler ama ne kadar doğru bilemiyorum. O konuda da bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Ben çalışmadığım için sigorta girişim yok, o bana sponsor olabilir, şirket evrakları ve bankası verebiliriz daha kolay olacaksa. Sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Oca 2017, 01:34

    Merhaba,

    Bulgaristan vize başvurusu ve bilgi almak için Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bulgaristan turistik vizesi nispeten kolay alınan bir vizedir, özellikle de daha önce alınmış schengen veya Bulgar vizeleriniz varsa, ancak yine de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.  Vize Merkezi Bulgaristan Konsolosluğu'nda akreditasyonu olan ve tüm vize başvurularında sizin yerinize (sizden vekalet almadan) başvuru yapmaya yetkili kurumdur.

    Bulgaristan turistik vizesi genelde kısa süreli (15 gün) ve tek girişli verilmektedir, ancak bazı istisnai durumlar da vardır.  Örneğin daha önce Bulgaristan vizesi olan ve yüksek yaşam standarlarına sahip olanlar (yüksek gelirli) kişiler farklı tarihler için 2 ayrı otel rezervasyonu sunduğunda çok girişli turistik vizesi alabilirler. Onun dışında çok girişli ve uzun süreli Bulgaristan vizeleri ; 1. Derece akraba ziyareti , ticari ziyaretler, Bulgaristan’da firma sahipleri veya Bulgaristan vatandaşı eşlerine verilmektedir. Çok girişli multi Bulgaristan vizesi almak istediğinizde Vize Merkezi müşteri temsilcilerimize talebinizi belirtirseniz size yardımcı olacaklardır.

    Eşinizin Schengen vizesi olduğunu belirtmişsiniz. Vizesi çok girişli ve tarihleri geçerli ise Bulgaristan’a giriş yapılabilir. Tek girişli Schnegen vizeleri kural olarak kabul edilmez, ancak son karar sınır polisine aittir.

    Başvurunuz için gerekli belgeleri bize kargo ile ulaştırabilir veya şahsen ofisimizden teslim edebilirsiniz. Bulgaristan vizelerinde parmak izi alınmadığından, ofisimize veya Konsolosluğa gelmeniz gerekli değildir. Küçük çocuğunuz da olduğundan bu durumun sizin için bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye’de 4 ilde Bulgaristan Konsolosluğu vardır. İstanbul’da, Bursa’da ve Edirne’de Bulgaristan Konsolosluğu , Ankara’da ise Elçilik bulunmaktadır ve istisnalar hariç her biri kendi bölgesinde ikamet eden vatandaşların başvurularını almaktadır.  Biz yetkili firma olarak  başvurularınızı ilgili konsolosluklardan yapmaktayız ve sonuçlanan  pasaportları kargo ile adrese göndermekteyiz. Bulgaristan da parmak izi de alınmadığından dolayı süreç sizin için daha kısa ve kolay olacaktır. Vizelerin sonuçlanma süresi ortalama 5 iş günüdür. 

    Bulgaristan Turistik vizesi için Konsolosluk tarafında şahsi başvurularda istenen detaylı belgeler, firmamızın başvurularında gerekli değildir. Ayrıca Turistik vize başvuruların olmazsa olmazı onaylı otel rezervasyonunuz yoksa, müşteri temsilcilerimiz temin etme konusunda size yardımcı olabilir.  Dolayısıyla aşağıdaki belgeler sizin ve çocuğunuzun başvurusu için yeterli olacaktır.

    Bulgaristan Turistik Vizesi için 2020 yılı itibarıyle İstenen Şahsi Evraklarınız: Pasaport en az 1 yıl geçerli, 2 adet biometrik fotoğraf, Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten alınabilir), Banka hesap dökümü  (7.000 TL-10.000TL)

    Bulgaristan Turistik Vizesi için iş durumunuzu gösteren belgeler: Emekli, çalışan, işveren, öğrenci belgesi vb. Ev hanımlarından bu tür belge istenmemektedir. 

    Bulgaristan Turistik Vizesi için seyahat belgeleri: Konfirme otel rezervasyonu ve 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası. Bu iki belgeyi bizim aracılığımızla temin edebilirsiniz.

    Bulgaristan Turistik vizesinde sponsor evrakları gerekli değildir. Kişisel banka hesabınızı sunmanız yeterlidir ve bankanızda kalış günü başına yaklaşık 50 € olacak şekilde para bulunması gerekmektedir.

    18 yaşından küçükler için tüm vize başvurularında Muvaffakatname sunmak zorunludur.  Bu belge anne baba ile seyahat etse bile hem vize başvurularında, hem de sınır geçişlerinde istenmektedir.

    Araçınızla ilgili evrak veya otobüs bileti Turistik vize başvurusunda gerekli değildir.  Yukarıdaki evrakları eksiksiz bir şekilde bize ilettiğiniz halde siz gelmeden başvurunuzu yapar takip ederiz ve pasaportu adresinize kargolayabiliriz. Dilerseniz aşağıda yer alan telefon numarasından bize ulaşarak  müşteri temsilcilerimizden  evrak listesi ve güncel fiyat teklifi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Nejla Balpınar

    Vize Merkezi / İstanbul

    0212 970 05 22

    Bulgaristan turistik vize

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Yakup 02 Nis 2019, 16:43

    Ev hanımıyım. Daha önce başka bir ülkeye gitmedim ve başvurum olmadı. Bulgaristan’a eşimle gitmek istiyorum, eşim giderlerimi karşılayacak. Kendisi özel bir şirket çalışanı. Turist vizesine nasıl başvuru yapılır? Antalya'daki adresinize gelirsek bilgi verir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 02 Nis 2019, 17:43

    Merhaba Hatice Hanım,

    Öncelikle Bulgaristan Vize Merkezi Antalya ofisimizden bilgi alabilir veya başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Antalya’da Bulgaristan Konsolosluğu olmadığı için evraklarınız İstanbul’a veya Ankara’ya iletilecektir. Pasaportunuz konsolosluktan işlemden çıktıktan sonra tarafımızca teslim alınacak ve belirtmiş olduğunuz posta adresinize gönderilecektir. Başvurunuzda eşinizin size sponsor olduğu ve masraflarınızı karşılayacağına dair sponsorluk dilekçesi hazırladığı takdirde Bulgaristan için turist vize başvurusu yapabilirsiniz. Eşinizin kendi adına şirket sahipleri için turist vizesi evraklarını sizin adınıza da sponsorluk evraklarını hazırlaması gerekiyor. Bu evrakların başında sponsorluk dilekçesi ve ıslak imzalı banka hesap dökümü gelmektedir. Bulgaristan vize başvurularında parmak izi ibrazı zorunluluğu olmadığı için konsolosluk ofisinde şahsen bulunmanıza gerek yoktur. Eşiniz ve sizin için ayrı ayrı temin edilmesi gereken hotel konfirme belgesi ve seyahat sağlık sigortası konusunda müşteri temsilcimizden destek alabilirsiniz.

    Bulgaristan Vize Merkezi Antalya ofisimize +90 242 255 50 68 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • U. Tosun 04 Nis 2019, 14:47

    İki devlet memuru arkadaş Temmuz’da Bulgaristan’a seyahat etmek istiyoruz. Vize için istenen belgeler nedir? Bulgaristan turist vizesi alsak kış döneminde kayak için aynı vizeyle gidebilir miyiz? Çok girişli ve uzun süreli Bulgaristan vizesi nasıl alınır?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Nis 2019, 14:49

    Merhaba Sayın Tosun,

    Bulgaristan turist vizeleri kısa süreli ve tek girişli olarak onaylanmaktadır. Özel ve istisnai durumların dışında verilen vizeler kalış günü kadar ve tek girişli olarak verilir. Bulgaristan turist vizesi en fazla 15 günlük kalış için verilmektedir. Bu nedenle yaz döneminde ayrı kış döneminde ayrı Bulgaristan vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Bulgaristan turist vizesi başvurunuzu aşağıdaki evrakları ofisimize göndererek tamamlayabilirsiniz. Bulgaristan vize başvurularında Bulgaristan konsolosluk ofisinde şahsen bulunmanıza gerek yoktur, aşağıdaki evrakları ikamet bölgenize en yakın ofisimize iletmeniz yeterli olacaktır.

    • 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport
    • 35x45 mm ebatlarında, güncel, beyaz fon üzeri 2 adet biyometrik fotoğraf
    • E-devletten alınmış tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Son 10 günde alınmış 3 aylık, kaşeli ve imzalı banka hesap dökümü (hesapta en az 5.000 tl bakiye olması gerekir).
    • İkamet belgesi (e-devletten)
    • Maaş bordrosu

    Ayrıntılı bilgi için arayınız: +90 (212) 970 05 22

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Öztürk 29 Nis 2019, 11:54

    iyi günler, iyi çalışmalar 1 haftalığına Bulgaristan'a gitmek istiyorum fakat daha önce hiç yurt dışına çıkmadım kendi iş yerim var ne yapmam gerekir, Bulgaristan vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkıyor? iyi çalışmalar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2019, 11:55

    Merhabalar Can Bey,

    Şirket Sahipleri için Bulgaristan Turistik Vize için hazırlamanız gereken evraklar;

    Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
    Biyometrik Fotoğraf (iki (2) adet, güncel, beyaz fon üzeri)
    Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Güncel, kaşe ve imzalı)
    Konfirme Edilmiş Hotel Rezervasyonu (konfirmeli hotel konfirmasyonunuz yoksa temin edimi konusunda vize uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz)
    Banka Hesap Özeti (Seyahat ve konaklama masraflarınızı karşılayacak miktarda bakiyenizin olması gerek)
    Bulgaristan vize başvuru formu (sayfamızın devamından Bulgaristan vize başvuru formunu indirebilirsiniz.)
    30.000 Euro teminatlı zorunlu seyahat sağlık sigortası (sigorta konusunda vize uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz)

    Yukarıdaki evraklarınızla birlikte size en yakın Vize Merkezimize gelerek Bulgaristan Turistik Vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Size en yakın ofisimizi Bulgaristan Vize Merkezi İletişim sayfamızdan görüntüleyebilirsiniz. 

    Saygılarımızla, 

    Nejla B. 

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Ş 05 Haz 2020, 15:25

    Merhaba, Ben daha önce başka bir yerden Bulgaristan Turistik vizesine başvurmuştum ve ret almıştım. Söylediklerine göre inandırıcı gelmemiş sanırım. Ben bütün evrakları vermiştim, başka ne gibi şeyler yapmak gerekirdi inandırmak için acaba şu anda da başvuru yapmak istiyorum, ancak yine ret alırım diye korkuyorum. Size bu konuda danışmak istiyorum. Tekrar Bulgaristan vize reddi almamak için ne yapmam gerekir? Tapu veya araç göstersem yeterli olur mu? Başvurumu size getirsem bu sefer kesin vize alabilir miyim? Bana yol gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler. İyi günler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Haz 2020, 15:30

    Merhaba,

    Bulgaristan vize reddi genelde başvuran profilinde veya dosyasında şüpheli durumlar, eksik beyanlar, bilgiler arasında tutarsızlık, kafa karıştırıcı evraklar, karşılığı bulunmayan otel rezervasyonları, yetersiz maddi kaynak gibi sebeplerle verilmektedir. Tüm ülkelerin vize başvurularında olduğu gibi

    Bulgaristan vizelerinde de en önemli şey dosyanızı doğru hazırlamak ve başvuruda Konsolosluğa doyurucu bilgiler sunarak onları seyahatinizin gerekliliğine ve geri dönüş konusunda ikna etmektir. Evraklarınız eksiksiz olmalı, evrakların tarihleri güncel olmalı ve bilgi olarak Konsolosluğun görmek istediği her bilgiyi içermelidir. 

    Dosyanızı görmeden ret sebebinizle ilgili yorum yapmak ve dosyanızdaki eksikleri tespit etmek zor ancak genel olarak sakıncalı durumları ve ret sebeplerini şu şekilde özetlemek mümkün:
    Yetersiz maddi kaynak başlı başına bir ret sebebidir. Bu nedenle banka hesap dökümünüz çok önem taşımaktadır. Alırken kalan bakiyenin minimum Konsolosluğun talep ettiği kadar olmalıdır. Bu miktar şu an için 7,000 -10,000 arasıdır, ancak genel olarak tutarın kalacağınız her gün başına 50 € olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde Konsolosluk sizin masraflarınızı karşılayacak maddi güce sahip olmadığınızı düşünerek vizenize ret verebilir.

    Otel rezervasyonu Turistik vize başvurularında en önemli belgelerden biridir. Rezervasyonlarınız her an Konsolosluk tarafından kontrol edilebilir ve aranan otelin rezervasyon departmanı tarafından onaylanmazsa seyahat sebebiniz inandırıcı bulunmayabilir. Bu sebeple Bulgaristan Turistik vize başvurularına mahsus olarak özellikle kaşeli imzalı otel rezervasyonu ve varsa ödendi makbuzu sunmak faydalı olacaktır. Geçici olarak yapılan tüm rezervasyonlar riskli olabilir. Bizden yapacağınız başvurularda müşteri temsilcilerimiz size rezervasyon konusunda yardımcı olacaktır.

    Diğer bir ret sebebi ise gidiş amacı ile örtüşmeyen evraklardır. Örneğin, siz formda turistik gitmek istediğinizi, ancak dilekçede aile ziyaretine gideceğinizi belirtirseniz bu tür çelişkili ifadeler ve kafa karıştırıcı olan diğer tüm bilgiler ret sebebi olabilir. Biz, dosyalarınızda bu gibi karışıklıklara asla yer vermeyiz. Dosyanız açık, net, kolay anlaşılır ve gidiş amacınızı ortaya koyan belgelerle hazırlanır. Gerekli ise Konsolosluğa hitaben Bulgarca dilekçeniz yazılır. Unutmayın, iyi niyetinizi ve seyahatinizin gerekliliğini anlatan samimi bir dilekçe durum kurtarıcı olabilir.

    Şunu da belirtmekte fayda var; Genel olarak daha önce hiç yurt dışına çıkmamış ve vize referansı olmayan kişiler, Türkiye’nin doğu illerinde ikamet eden kişiler ve gidip dönmeyeceği veya Bulgaristan’ı Avrupa’ya kaçış kapısı olarak kullanacağından şüphe duyulan kişilerin dosyaları detaylı soruşturmaya alınabilir ve/veya başvuruları ret ile sonuçlanabilir. Bulgaristan vizesi ret kararı başvuru sahibine iletilir.

    Daha önce Bulgaristan vize reddi veya Schengen reddi alan kişiler Bulgaristan’dan yeni vize alabilir, ancak Schengen bölgesine giriş yasağı olan kişiler kesinlikle vize alamaz. 

    Tapular, araç ruhsatı, şirket evrakları, iş belgeleri, yüksek gelirler ve yüklü banka hesapları Türkiye’ye dönüş nedeni olarak algılanır ve bu tür evraklar dönüş ispatı niteliği taşıdığından bu profildeki şahıslara vize çıkma ihtimali daha yüksek olarak görülür. 

    Vize Merkezi sizi tüm olası ret riskleri konusunda uyararak olumsuz sonuçlanmaması için yapılması gerekenleri sizin adınıza yapmaktadır, dolayısıyla Bulgaristan vize reddi almanız için sebepler  ortadan kalkmış olur. Amacımız doğru işler yaparak sizin olumlu cevap almanız.

    Bizimle çalışmak isterseniz 0212 970 05 22  numaralı hattımızdan Bulgaristan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla  Balpınar

    VİZE MERKEZİ İSTANBUL

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp