İngiltere Transit Vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. L. 23 Şub 2022, 15:06
    Merhabalar, İngiltere transit vizesi işlemleri için yardımcı olabiliyor musunuz? Vize başvurusu yapmak istiyorum. İngiltere transit vize 2022 yılında hangi şartlar gereklidir? Gerekli belgeler ve ücret bilgilendirme hakkında detaylı bilgi rica almak istiyorum.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Şub 2022, 15:06

    Merhabalar, İngiltere vize işlemlerinizde sizlere yardımcı olabiliriz. Bu kategori için de vize başvurunuzu gerçekleştirebiliriz. İngiltere’nin, İngiltere havalimanları üzerinden aktarmalı olarak uçuşu olan Türk vatandaşlarına uyguladığı kısa süreli bir vize türüdür. İngiltere’ye transit vize ile ülkeye giriş yapmanıza izin verilmez. Bir nevi İngiltere havalimanlarında bulunabilmeniz için verilen bir izin gibi düşünebilirsiniz. İngiltere transit vizeniz olmadan, ister Türkiye’den, ister başka bir ülkeden seyahat ettiğinizde İngiltere üzerinden aktarmalı olarak uçuş yapmanıza izin verilmiyor.

    İngiltere’de aktarma yapacağınız bir uçuşunuz var ise ve sınır kontrolünden geçmeyecekseniz eğer Direkt Hava sahası Transit Vize (Direct Airside Transit Visa - DATV) için başvuruda bulunabilmektesiniz. DATV 24 saat geçerli olmaktadır. Eğer sınır kontrolünden geçmeniz gerekiyor ise (örneğin aktarma uçuş için bagajınızı almanız gerekir ise) bu vizeye başvuru yapamazsınız. İngiltere’ye transit vize almanız gerekir.

    Transit vize İngiltere girişi ile ilgili 2 tür vize vardır. İngiltere Transit Vizesi Direct Airside Transit Visaile sınır kontrolünü geçmeden ve havalimanını terk etmeden 24 saat içinde uçuşunuza devam edebilmektesiniz. Visitor in Transit Visa ise sınır kontrolünü geçmeniz gerektiğinde ve 48 saat içinde ülkeyi terk etmeniz gerektiğinde gerekli olan almanız gereken vize türü bu kategoridir. 

    Transit vize İngiltere için geçerli bir pasaportunuz veya geçerli bir seyahat belgeniz olması gerekir.

    Transit vizeye başvuru yapmadan önce uçak bileti almayı planladığınız uçak firması ile ya da aktarma yapacağınız havaalanı vize prosedürleri hakkında bilgi almanız gerekmektedir

    Geçerli bir İngiltere vizeniz var olması halinde transit vize almanıza gerek yoktur. Birleşik Krallık'ta 48 saatten fazla kalmanız halinde, Standart Ziyaretçi vizesine başvurmanız gerekmektedir.

    İngiltere transit vize 2022 kuralları ve vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak için bizi telefon numaramızdan 0212 970 05 53 arayabilir veya ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp