Ankara antlaşması 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • H.L 21 Ara 2020, 15:20
    Ankara antlaşması 2021 için başvuru yaptım. Başvuru formunu doldurduktan, randevu aşamasına geçtikten sonra aralık ayına almam gereken randevuyu Ocak 2021’e alabildim. Başvurular 2021 yılında da devam edecek mi ki? Okuduğum kaynaklarda başvuruların 2020 yılı aralık ayının sonunda biteceği söyleniyordu. Ama hali hazırda Ocak ayına randevular verilmeye başlandı bile. Her neyse. Size konuyla ilgili birkaç sorum olacak. Ankara antlaşması için herkes başvuru yapabiliyor mu? Bir sürü yazı var konuyla ilgili ama sürekli farklı şeyler okuyorum. Konu hakkında sizin önerileriniz nelerdir? Başvuru yaparken nelere dikkat edilmeli, olası ret ile sonuçlanma durumlarında ne yapılmalı? Konu hakkında görüşlerinizi rica eder, iyi günler dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Ara 2020, 15:20

    Merhaba Ankara anlaşması 2021 yılı randevuları sadece Ocak ayı için verilecek gözükmektedir. Şöyle ki; Aralık ayında dosyalarını hazırlayan başvuru sahipleri, o ay içerisinde ne yazık ki randevu bulamadılar. Bu da randevu günlerinin Ocak 2021 ayına sarkmasına sebep oldu. Ocak 2021 yılına verilen randevuların sebebi önceki aylarda randevu alan başvuru sahiplerinin olması, alınan randevuların Aralık 2020 yılına kadar sarkması ve Aralık ayında da yeni başvuruların gelmeye devam etmesidir. Örn; Ocak ayı içerinde Ankara anlaşması 2021 kurallarınca randevu almaya çalışırsanız size sonra ki aylar için randevu verilmeyecektir muhtemelen. Tabi yeni yılla birlikte, İngiltere ülke yönetiminin karşımıza ne gibi prosedürlerle çıkacağı da belli değil. Bu yüzden kesin konuşmamakta fayda var.

    Ankara Anlaşması Nedir

    Başvuru sahiplerinin merak ettikleri sorulardan biri de; Ankara anlaşması nedir, ne işe yarar, ne kadar sürede sonuçlanır gibi sorulardır. Ankara anlaşması nedir sorusunun cevabı aslında uzun uzadıya anlatılması gereken bir konudur. Kısaca anlatmak gerekirse; Kişilerin Türkiye’de kalifiye olarak sürdürdükleri işi İngiltere de kendi vergi açılışlarını yaparak sürdürmesine olanak sağlayan bir anlaşmadır. Yani hali hazırda Türkiye’de bir yazılım şirketinizin olduğunu düşünün bunu yapılacak işlemler ve sonrasında edinilecek vizeyle İngiltere’de sürdürebiliriniz. Başvurularda esas mesele budur. İngiltere Hükümeti vize başvurusu yaparken sizden; Kendi ülkelerinde yapmak istediğiniz iş ile ilgili bir sunum yapmanızı beklerler ve bu sunumda geriye dönük bir CV beklerler. Burada da kendi hikayenizi anlatmanızı beklerler.

    Ankara antlaşması 2021 başlıklı yazımızda umuyoruz ki sizleri bilgilendirebilmişizdir. Konu hakkında veya farklı konularda soru ve önerileriniz için bizlere web sayfamızdan ulaşabileceğiniz kurumsal hatlarımız ile ulaşabileceğinizi unutmamanızda fayda var. Vize Merkezi sağlıklı günler diler.

    Abdullah Tunç

    [email protected]

    0212 970 05 53

    ankara antlasması 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp