Bulgaristan D vize randevu 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • C.Altındağ 29 Nis 2020, 21:28
    Ben 1978 yılında 1 yaşındayken ailemle göç etmişiz. Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyorum. Bunun için D vize almanız lazım dediler fakat randevusuz gittiğimiz için bizi almadılar. Bulgaristan D vize randevu 2020 yılı için nasıl alırız. Evraklarımız hazır sadece randevu almamız gerekiyor. Nasıl yardımcı olabilirsiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2020, 21:28

    Merhaba,

    Bulgaristan D vize randevu gerektiren tek vize başvurusudur. Türkiye’deki Bulgaristan Konsoloslukları ve Ankara Bulgaristan Büyükelçiliğinde, kısa süreli C tipi vize başvuruları randevu gerektirmeden kabul edilirken, Bulgaristan D tipi vize mutlaka randevu ile yapılmaktadır.

    D vize başvuruları C vizelerine nazaran daha fazla evrak ve teferruat gerektirmektedir. Genel olarak 3 aşamadan oluşur. Bir ön hazırlık aşaması vardır, sonuçlanma süresi uzundur ve Bulgaristan yabancılar şubesinden oturum kartının alınmasıyla tamamlanmaktadır.

    Bulgaristan D vize randevu 2020 süreci;

    Bulgaristan D tipi vize başvuruların diğer bir özelliği de şahsi başvuru gerektirmesidir.  Başvuru öncesinde ve süreç boyunca danışmanlık firması ile çalışmanızda fayda vardır, ancak randevu günü sizin de Konsoloslukta bulunmanız ve şahsen evrak teslim etmeniz Konsolosluk kuralı gereği zorunludur. Vekalet ile başka şahıs aracılığı ile D vize başvurusu yapılamadığı gibi akreditasyonu olan danışmanlık firmaları da sizin yerinize D vize başvurusunu yapamaz.

    Vize Merkezi olarak tüm illerden Bulgaristan D tipi vize başvuruları kabul etmekteyiz. Hizmet süreci telefonda süreç hakkında bilgilendirerek ve vize tipiniz için istenen güncel evrak listesini size iletmekle başlar. Evraklarınızı tamamladıktan sonra bize ilettiğinizde randevu talep edilir ve başvuru dosyanız hazırlanır.  İstanbul başvuruları hafta içi Pazartesi-Perşembe arası saat 08.30 ila 10.30 arası kabul edilmektedir. Cuma günü randevu verilmez, sadece sonuçlanan Bulgaristan D tipi vize başvuruları dağıtılmaktadır. Edirne ve Bursa Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği hafta içi her gün öğlene kadar başvuru almaktadır.

    Eski göç üzerinden oturum almak için evraklarınız hazırsa müşteri temsilcilerimizle başvuru hakkında görüşebilir veya randevu almadan ofisimize gelebilirsiniz. Bulgaristan D tipi vize başvurusu randevudan sonra ortalama 45 iş günü (yaklaşık 2 ay) içinde sonuçlanmaktadır. Çıkan vize  180 gün geçerliliği vardır ve basıldığı tarihten itibaren başlar.

    Yani verilen vizenizi kullanmak ve Bulgaristan’dan oturum kartınızı çıkartmak için 6 ayınız vardır. Bu zaman zarfında Bulgaristan’a giderek Yabancılar şubesine oturum kartı için müracaat etmeniz gerekir.  Oturum kartı genelde 30 günde çıkar, ancak hızlı ve ekspres gibi başvuru seçenekleri vardır. Ek ücret karşılığında ekspres başvuru yaparak süreci kısaltma şansınız vardır.

    Bulgaristan D vize randevu 2020 yılı ile ilgili detaylı bilgi ve hizmet almak için Vize Merkezi Ülke uzmanlarımızla 0212 970 05 22 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla Balpınar

    Bulgaristan d vize ücret

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp