Bulgaristan D Tipi Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Elif.G 30 Ara 2020, 09:03
    Bulgaristan D tipi vize 2021 hakkında bilgi verir misiniz? D tipi vize nasıl bir vizedir ve hangi şartlarda bu vize sahibi olabilirim? Bu vizeyi alabilmek için ne yapmam gerekiyor, hangi evraklar gerekli?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Ara 2020, 09:03

    İyi günler, öncelikle bizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. D tipi vize Bulgaristan ülkede 90 günden fazla kalışlar için verilen bir vize türüdür ve aynı zamanda da oturum vizesi olarak da geçer. Bulgaristan’da oturum izni almanız gerekmiyorsa hiç bir zaman Bulgaristan D vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmiyor. D vize başvuruları belirli bir prosedüre ve şartlara bağlıdır. Bu şartların herhangi birine sahipseniz D vize Bulgaristan başvurusu yapabilirsiniz.

    D vizesi almak için yerine getirmeniz gereken şartlar su şekildedir:

    • Bulgaristan vatandaşı ile evli olmak
    • Bulgaristan’da şirket sahibi olmak
    • Bulgaristan’da şirket temsilcisi olmak
    • Türkiye’den emekli  olmak
    • Bulgaristan’da öğrenim görmek
    • Bulgaristan’dan Türkiye’ye belirli yıllarda ve tarihte göç etmiş olmak

    Bütün D vize Bulgaristan başvurularında istenilen evrakların bir kısmı Bulgaristan’da hazırlanması lazım. Bu nedenle başvuru yapacak olan kişinin öncelikle Turistik vize alması gerekiyor. Ayrıca D vize Yeşil pasaport sahibi olan kişiler tarafından da alınmamaktadır. D vizesi alan bir kişi oturum izni için başvuru yapabilir. Başvuran kişinin yapması gereken şey aldığı D vizesiyle Bulgaristan’a giriş yapmaktır ve ikamet edeceği bölgenin Yabancılar şubesine başvurup oturum kartı talebinde bulunmak.

    Yabancılar şubesi talebinizi değerlendirdikten sonra size ne kadar süreyle oturum izni vereceğini kararlaştıracaktır. Bulgaristan D vizesi geçerlilik süresi 6 aydır eğer ki 6 ay içinde Bulgaristan’a giriş yapmayıp oturum kartınızı almazsanız size verilen oturum izninden yararlanamazsınız. Kısacası iptal olur, bu durumda tekrar D vize başvurusu yapmanız ve tekrar oturum kartı için başvurmanız gerekecek.

    Bulgaristan D tipi vize 2021 başvuruları uzun devam eden bir süreçten geçer. Başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra yaklaşık olarak 2 ayda sonuçlanmaktadır, başvuru ve evrak teslimi şahsen yapılmalıdır. Detaylı bilgi için tel:0212 970 0522 hattımızdan arayabilir ve ya e-mail yoluyla sorularınızı sorabilirsiniz.

    Sağlıklı günler

    Sezgül.K/ Vize Merkezi

    Bulgaristan D Tipi Vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • L.KARA 15 Oca 2021, 12:36

    Bulgaristan d tipi vize 2021 yılında değişti mi? Hangi şartlarda bu vize sahibi olabiliyorum? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Oca 2021, 12:47

    Merhaba, Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Size sormuş olduğunuz soru hakkında bilgi vermeyi isteriz. Bulgaristan’da uzun süreli oturum hakkı tanıyan ve çok girişli kategorileriyle verilişine göre, 6 aylık süreçlerde 180 gün Bulgaristan’da kalma izni tanıyan vize türüdür. D tipi vize Bulgaristan’a başvuru yapmadan önce mutlaka aşağıdaki şartlardan birine sahip olmanız gereklidir;

    • Bulgaristan vatandaşı ile evli olmak
    • Türkiye cumhuriyetinden emekli olmak
    • Bulgaristan’da eğitim/öğrenim görmek
    • Bulgaristan ülkesinde şirket sahibi olmak
    • Bulgaristan’da şirket temsilciliği yapmak
    • Bulgaristan’dan Türkiye’ye belli sene sonrasında göç etmek

    Eğer bu şartlardan en az birine sahipseniz mutlaka D tipi vize Bulgaristan başvurusunda bulunabilirsiniz. Diğer vize başvurularından farklı olarak Bulgaristan’a D tipi vize başvuruları ile ilgili konsolosluk birimine şahsen yapılmaktadır. Dolayısıyla bizler Bulgaristan’a D tipi vize evraklarınızı hazır hale getirdikten sonra başvuru için konsoloslukta hazır bulunmanız gerekecektir. Başvuru için dosyanız hazırlandıktan sonra sizleri randevunuza davet etmekteyiz. Hazırlanmış dosyanızı uygun gün ve saatte diplomatik temsilcilikte hazır bulunarak belgenizi şahsen teslim etmelisiniz. Başvuru işlemlerinizin ardından pasaportunuzun takibini yaparak sonuçlandığında sizleri bilgilendirmekteyiz.

    Bulgaristan D tipi vize 2021 yılında başvurularının sonuçlanması minimum 45 gündür. Ancak bu süre Bulgaristan Konsolosluğu ve büyükelçiliğinin resmi tatil günleri ve iş yoğunluğu ve sizden ekstra evrak talep edilirse uzayabilir. Bulgaristan vize başvurusundan önce danışmanlık almak, güncel evrak listesini öğrenmek ve temin etmek, detaylı bilgi ve randevu almak için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizi arayabilir veya ziyaret edebilirsiniz. Size durumunuzla alakalı en doğru ve en hızlı bilgiyi aktaracaklardır. Ve ayrıntılarla uğraşmadan kısa sürede başvurmanızda yardımcı olunacaktır.

    Detaylı bilgi için tel:0212 970 05 22

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • e. duman 17 Haz 2021, 17:35

    Merhaba, Ben kurumsal bir Firmada yönetici olarak çalışmaktayım. Bulgaristan’da farklı bir şirket ile görüşme sağlayarak sözleşme imzaladım. Bana çalışma izin kağıdımı verdiler Türkiye’den vize başvurusu yapacağımı da söylediler. Bulgaristan D Tipi Vize 2021 için şartlar nelerdir ve hangi evrakları toparlamam gerekir? Başvuru yaptıktan ne zaman sonra bu vize sonuçlanır hemen gitmek istiyorum çünkü belli bir süresi varsa mutlaka bunu anlaştığım şirkete belirtmem gerekir. Zor bir durum ile karşılaşmak istemiyorum. Nasıl bir süreç izlememiz gerekli zaten gitmeden önce vize mi sizin aracılığınız ile almıştım. Umarım bana yeniden yardımcı olursunuz. Teşekkür ederim Kolay gelsin.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Haz 2021, 17:45

    Merhaba, İyi günler Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sormuş olduğunuz konular hakkında size yardımcı olacağız. Anlaştığınız firma size çalışma izni almış ise çok rahat bir şekilde Bulgaristan D vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Bulgaristan D vizesi nispeten c tipi kısa süreli vizelere göre daha uzun sonuçlanmaktadır. Şirketinize mutlaka bildirmenizi tavsiye ederiz. D tipi Bulgaristan için gerekli evrakları tarafımıza ulaştırdıktan sonra sizin adınıza randevu alıp randevu tarihinde size eşlik etmekteyiz. D tipi vize Bulgaristan başvurusunda şahsen Bulgaristan Konsolosluğuna gidilmek durumundadır. Sizi şahsen görüp mülakata şeklinde olmaktadır.

    Bulgaristan’a d tipi vize için gereken evraklar ise;

    • Pasaport (En az 2 sene geçerliliği olmalıdır)
    • Biyometrik fotoğraf  (2 adet, beyaz arka fon ve son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır)
    • Apositlli Tam vukuatlı Nüfus kayıt örneği (Tüm aile bilgilerini içermelidir)
    • Çalışma İzin belgesi (Bulgaristan Çalışma bakanlığından alınmış olmalıdır)
    • Şirket bilgileri (Faaliyet belgesi, Borcu yoktur ibaresi)
    • Sözleşme (Çalışılacak olan şirket ile yapılan iş sözleşmesi)
    • Hesap dökümü ( Bulgaristan’dan açılmış bir banka hesabı olmalıdır en az 7000 leva olmalıdır)
    • Apositilli Sabıka kaydı (Bulgarca’ya tercüme edilmiş olmalıdır)
    • Kontrat (Kalacağınız yere ait kira sözleşmesi olmalıdır)

    Bulgaristan D Tipi Vize 2021 hakkında sizi bilgilendirmeye çabaladık. Vizenin sonuçlanma süresi yaklaşık 45 iş günüdür. Bazen uzayabilmektedir Resmi tatil günleri ve eksik anlaşılmayan evraklar için Bulgaristan Konsolosluğu ek evrak ya da kişinin kendisini çağırabilmektedir. Daha detaylı danışmanlık almak için iletişim: 0212 970 05 22 numaralı hattan müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • a. karacagiller 14 Tem 2021, 12:47

    Merhabalar, Ben kız kardeşim ile Bulgaristan’da yaşamak istiyorum. Yanılmıyorsam oturum vizesi olarak geçmektedir emin olmamakla beraber. Bulgaristan d tipi vize 2021 ne oluyor? Hangi şartlarda bu vize sahibi olabiliyorum? Zaten erkek kardeşim yılladır Bulgaristan’da yaşıyor öğrenci olarak son senesi bu sene mezun olacak. Bizde diğer kız kardeşim ile beraber yerleşmek istiyorum. Belki bir iş bakabilir ve anlaşabilirim kafamda daha netleşmedi bu durum. Siz iş bulma konusunda yardımcı oluyor musunuz? Bunu nasıl yapabiliriz? Belirli şartları var mıdır? Yardımlarınızı rica etmekteyim. Teşekkürler. İyi çalışmalar.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Tem 2021, 13:22

    Merhabalar, Size sorularınız hakkında yardımcı olmayı çok isteriz. Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. D tipi vize Bulgaristan başvuruları için mutlaka belli başlı şartlara uygunluk gösteriyor olmalısınız. Erkek kardeşiniz Bulgaristan vizesi d tipi almış fakat öğrencilik üzerinden aldığı için oturum hakkı almış uzun süredir orada yaşamakta. Fakat sizin için geçerli olan bir sebep görünmemektedir. 

    D tipi vize Bulgaristan için gerekli şartlar;

    • Bulgaristan vatandaşı ile evli olmak
    • Türkiye’de emekli olmak
    • Bulgaristan’da şirket sahibi olmak
    • Belirli bir yılda ve tarihte Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiş kişiler
    • Bulgaristan’da öğrenci olmak
    • Bulgaristan’da şirket temsilcisi olmak

    Bulgaristan vizesi d tipi başvurabilmeniz için yukarıdaki şartlardan en az birine sahip olmanız mutlaka gereklidir. İş bulup yerleşmeyi planlarsanız da bu süreç şu şekilde ilerlemektedir. İlk etapta Bulgaristan’da bir firma ile anlaşma yapmalısınız sonrasında anlaştığınız firma sizin adınıza Bulgaristan Çalışma bakanlığından çalışma izni çıkartması gereklidir. Sonrasında ise siz çalışma izin kağıdınız ile beraber Türkiye’de Bulgaristan Konsolosluğundan başvurunuzu yapmalısınız. Vizenin ortalama sonuçlanma süresi ise 45 gün sürmektedir. Vize Merkezi olarak iş bulma konusunda yardımcı olamamaktayız. Sadece Vize işlemleriniz için sizlere yardımcı olmaktayız.

    Bulgaristan d tipi vize 2021 hakkında sizi bilgilendirmeye çabaladık. Bulgaristan D vize ortalama 45 iş gününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerinde göre de değişiklik göstermektedir. Danışmanlık almak, ücret hakkında bilgi almak için iletişim:0212 970 05 22 numaralı hattan Müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla,

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp