Bulgaristan Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • S. Cantürk 18 Şub 2020, 10:56
    Merhabalar. Bulgaristan vizesi 2020 için neler yapmak gerekiyor? Vize başvurusu nasıl yaparım? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Şub 2020, 10:56

    Merhaba efendim, öncelikle Bulgaristan’a vize başvuru yapabilmek için gidiş amacınızı belirlemeniz gerekir. Gidiş amacınıza göre vize tipi değişmektedir ve buna uygun olarak vize başvurusu yapılması gerekir. Gidiş amacınız kesinleştikten sonra başvuru yapacağınız kurumu belirleyerek belgelerle ilgili ve prosedürle ilgili bilgi almanız önemli. Böylece başvuruda istenen doğru belgeleri öğrenmiş olur ve herhangi bir sorun yaşamadan süreci tamamlamış olursunuz.

    Bu aşamada hizmet alacağınız aracı kurumdan detaylı bilgi almanız gerekmektedir. İstenen evraklar gidiş amacına göre değişiklik gösterir. Sonuçlanma süresi de aynı şekilde değişmektedir. Kısa süreli ziyaret vizeleri genelde 5-8 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Bu kategorinin dışında kalan ve oturma izni kapsamında olan D vizeler için süreç daha farklıdır.

    Genel olarak turistik vizelerin başvuru süreci:
    *Bilgi alma
    *Evrak hazırlama
    *Başvuru
    *Pasaport teslimi

    Bulgaristan’a vize için şahsi başvuru gerekli değildir. Herhangi bir parmak izi alınmamaktadır. Bu sebeple evraklarınızı hazırladıktan sonra pasaport ve evrak teslimi için aracı kuruma şahsen gitmeniz gerekmez. Evraklarınızı kargo ile göndermeniz yeterlidir. Görevli evrakların içeriğini kontrol eder ve herhangi bir eksik yoksa başvuru için evraklarınızı alır.
    Vize Bulgaristan dosyanız konsolosluğun belirlediği şekilde hazırlanır, başvuru formu doldurulur ve konsolosluğa başvuru yapılır. Değerlendirme süreci ortalama bir haftada sonuçlandıktan sonra pasaport başvuru yapan kurum tarafından alınır, sonrasında da size teslim edilir. Başvurunuz yapıldıktan sonra, değerlendirme süresince başvuruya müdahale edilemez.

    Bulgaristan vize başvuruları ile ilgili verilen kararlar Bulgaristan Konsolosluğu’na aittir. Ret ile sonuçlanması durumunda kişi ret mektubunu imzalamak ve pasaportunu teslim almak için şahsen konsolosluğa gitmek zorundadır. Redde itirazlarda aracı kurum kişi yerine işlem yaptıramaz. İtirazlar şahsen ve doğrudan konsolosluğa yapılmaktadır. Başvuran Kişi herhangi bir randevu almadan konsolosluğa gider, itiraz dilekçesi ve varsa ret sebebini ortadan kaldıracak ispatlayıcı ek evraklarla itiraz başvurusunda bulunur. Yeniden değerlendirmeye almak veya almamak yine konsolosluğun inisiyatifine bağlıdır.

    Bulgaristan vizesi 2020 başvurusunda bulunmak isterseniz vize uzmanlarımızı arayabilirsiniz

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bulgaristan vizesi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp