Bulgaristan Vize Ücreti 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • S. Aksan 31 Mar 2020, 15:48
    Bulgaristan vize ücreti 2020 için bilgi alabilir miyim? Ücretler içinde neler var
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 31 Mar 2020, 15:48

    Merhaba, Bulgaristan Konsolosluğu diğer tüm konsolosluklar gibi belirli periyotlarla vize, oturum, Bulgaristan paspaortu, kimlik  harç ücretlerini ve hizmet bedelleriniz güncellemektedir.

    2020 yılı itibariyle pek çok Schengen ülkesi vize başvuru ücretlerini güncellemiştir. Bulgaristan, bugünkü tarihe kadar henüz vize ücreti güncellemesi yapmamıştı, ancak kesin olmamakla beraber  2020 yılı içinde Bulgaristan kısa süreli vize harçlarının  60 Euro'dan 80 Euro'ya çıkarılması beklenmektedir. Bulgaristan’ın Türkiye'de 3 konsolosluğu ve bir büyükelçiliği bulanmaktadır. Konsolosluklar işleyiş olarak ve evrak talebi olarak kendi aralarına farklılık göstermektedir. Örneğin Edirne Konsolosluğu'nun aradığı bazı şartlar İstanbul Bulgaristan Konsolosluğu'ndan yapılan başvurularda aranmamaktadır veya Bursa Bulgaristan Konsolosluğu'nun kabul ettiği bazı belgeler Edirne Bulgaristan Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Bu açıdan aynı ülkenin konsoloslukları olarak çalışsalar da, Türkiye’de ki Bulgaristan konsolosluklarında bazı vizelerin prosedür, evrak ve başvuru süresi  farklılık göstermektedir.  Genel olarak  her konsolosluk kendi bölgesinde ikamet eden kişilerin işlemlerini yapmaktadır, Ankara Büyükelçiliği ise tüm Türkiye ve KKTC den başvuru kabul etmektedir.

    Bulgaristan C Tipi Vize Ücreti

    Bulgaristan vize ücretleri yapılacak olan işleme göre farklılık gösterse de tüm konsolosluklarda ve elçiliklerde aynıdır. Örneğin Bulgaristan C tipi vize ücreti tüm 60 Euro (yalnızca harç bedeli) olarak belirlenmiştir ve değişmemektedir. Bu ücrete vize işlem merkezi servis bedeli, seyahat sağlık sigortası bedeli ve VM hizmet bedeli eklenmektedir.

    Bulgaristan vize ücretleri ile ilgili Kişisel başvurularda dikkat edilmesi gereken konu yatırılan hesap numaralıdır. Her konsolosluğun çalıştığı banka ve hesap numarası farklıdır ve yine başvurulan vize tipine göre hesap numarası ve işlem ücreti farklı olabilir. Bu nedenle, özellikle kişisel başvurularda harçları doğru hesaba yatırdığınıza emin olmalısınız. Bulgaristan Konsolosluğu yanlış yatırılan harç iadelerini yapmaktadır, ancak bu uzun zaman alabilir. Vize Merkezi'nden yapıcacağınız vize başvurularında herhangi bir harç yatırmanıza gerek yoktur. Başvuru ile ilgili yapmanız gereken tüm işlemler bizim ekibimiz tarafından yapılmakta ve takip edilmektedir.

    Bulgaristan vize ücreti 2020 yılı içinde değişiklik gösterebilir. Vize başvurunuzdan önce müşteri temsilcilerimizi arayarak güncel ücretler hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. 

    Saygılarımızla,

    Nejla B.tel:+902129700522

    Bulgaristan vize ücreti

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp